Ko u Novom Sadu leci bubuljice sa Roaccutane?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

dragan napisao:Sta kazu na toj TV, zasto hoce da ga zabrane, to me pomalo plasi da ne ispadne na kraju da smo svi mi koji smo ga koristili pili otrov i da cemo da se porazbolevamo. Sve u svemu roaccutane ce i dalje izgleda ostati nedorecena tema, pa ko prezivi pricace.
Roakutan ukidaju od kad postoji, ali josh egzistira :lol: Lek je stres za organizam jer najednom smanjuje rad lojnih zlezda, ja samo znam da bih ga pio da ne mogu drugim nacinima da se reshim akni, a ima ljudi koji ne mogu. I onako te akne psihicki ubiju, tako da roakutan pruza izlaz kad nema alternative.

A to shto lek blate godinama, na to moze da se gleda i kroz perspektivu interesa raznih drugih farmaceutskih poznatih brendova, koji ostaju bez profita, ako se skine losh glas sa roakutana. Da je taj lek stvarno tako shkodljiv, do sad bi ga sigurno ukinuli, jer koliko sam video postoji 20tak godina, a u Americi ima duplo jaci primarni tretman, kao i odrzavanje na mesecnom nivou. Pa ne bi se tako radilo, da je stvarno toliko opasan.

Verujem da je Mila N postavila topic iz najboljih namera, ali mislim da je pola foruma probala navedene preparate. Nekom pomogne, nekom ne, kao shto je slucaj i sa mnogim drugim proizvodima. Nije lak posao dermatologa:)
Mila N
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 28, 2006 4:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Mila N »

Ni ja ne verujem da ce ga ukinuti jer je farmaceutska kuce koja ga pravi veome jaka pa moze da lobira za njega.
To sto su rekli bilo je na vestima u smislu da zbog side effects u Engleskoj ce da zaseda ne znam koja komisija i da ce da se ispita podrobnije kao i da se ocekuje da ce se ukinuti. Posto je bilo na CTV u udarnom terminu mislim da je ipak ozbiljna opcija ukidanje sto ce se tesko desiti obzirom na novac koji donosi firmi ROCHE.
Ovde je protokol da se lek daje maltene i kada treba i kada ne treba(nikada bez recepta i nikada bez ispitivanja krvi) dok u Francuskoj mislim da ga zloupotrebljavaju. Bila je ovde u gostima devojka iz FR koja ga koristi i posto nije imala ni jednu, ali ni jednu, aknu nikako nisam shvatila zasto ga je dobila.
Ispada da je to kao kad mi pijemo Pentrexil sa svaku malu upalu grla.
Tako ja i savetujem da ga nikada ne uzimate bes uputa ako vec morate da ga uzimate.
Toliko od mene u vezi Doroslovca i Acutana
Pozdrav
dragan
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:13 am

Post od dragan »

Neka oni njega i ukinu ali neka nadju resenje ovom problemu. Medjutim, pojedinima je izgleda u interesu da se trajno resenje ovog problema ne nadje. Cilj im je da prave kojekave skupe preparate (npr. Proaktiv) koje cemo morati stalno da koristimo i da pri tom jos i ne budemo zadovoljni u potpunosti - savrsena formula za veliku zaradu. Nekako imam utisak da je problem akni tipican primer gde nas vodi savremena globalizacija u kojoj je osnovni i jedini motiv novac a ne covek i kvalitet njegovog zivota. Danas je 21. vek, ljudi idu na Mesec i niko me ne moze ubediti da ne postoje mogucnosti da se pronadje lek koji bi trajno resio problem akni. Roakutan je jedan koji se najvise priblizio takvom leku i ocigledno je da to nekom smeta. Ima on dosta svojih mana, ali ja sam ubedjen da postoje resursi da se pronadje i savrseniji lek za ovaj problem ali nekom nije u interesu.
sbbkbb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 11, 2006 5:26 am

Post od sbbkbb »

pokahontas_d napisao:Pitanje za sbbkbb:gde kupujes roaccutane i je li moguce kupiti bez recepta? Ja se ozbiljno razmisljam da kupim i bez recepta!
mozes u skoro svakoj apoteci u NS kupiti Roaccutane, BEZ recepta, kosta oko 3000-3500 dinara kutija bele boje, 20mg po tableti
srecno!
sbbkbb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 11, 2006 5:26 am

Post od sbbkbb »

inace mislim da Accutane nije isto sto i Roaccutane
oba su Isotretinoin al cini mi se da sam negde procitao da je Accutane stetniji ali i manje efikasan nego Roaccutane,
kancerogen je, tako da vi u inostranstvu gledajte da nabavite Roaccutane umesto Accutane
stefan87ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 02, 2006 4:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od stefan87ns »

Evo da se i ja ukljucim na ovaj forum....
Vec dugo vremena imam problem s licem (negde od 8. osnovne kada je pocelo) pa sve do sada. Koristio sam zaista dosta raznih kremica ali nista nije pomagalo... Trenutrno sam na Differin-u (moze i Adaferin jer razlika je u proizvodjacu) i to vec nekih godinu dana skoro! ... Ja vidim da napreduje ali ide zaista sporo bar u mom slucaju.
Sto se tice Roaccutana ... razmisljao sam i ja o njegovoj upotrebi i zaista sam posle procitanog celog foruma Roaccutan odlucio da se iskusam s tim ali OBAVEZNO uz pristanak dermatologa kod kojeg sam jos uvek. Medjutim doktorka koja me kontrolise smatra da nemam potrebu za tim tako da sam odustao...

Tebi sbbkbb preporucujem da sto pre odes do lokalnog doktora i trazis uput za dermatologa na poliklinici (posto sam i ja iz NS-a) i da odes kod ove doktorke koja me prati. Za nju znam 100% da prepisuje Roaccutan ukoliko smatra da ima potrebe (to je inace Dr. Milica Subotic). To sto radis na svoju ruku je pomalo neodgovorno .. ako ne i opasno ...

Ja cu ostati na tome da koristim ono sto mi dermatolog preporuci jer iz iskustva znam vec da te kreme i kremice, losioni itd koje cujete iz prica nekih (ne odnosi se na forum) samo su gubljenje vremena i novca.. Ako ne i same stete....[/b]
aleks06
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 14, 2008 10:54 pm

Post od aleks06 »

Zdravo, neznam da li ste resili probleme sa kozom, ja se i dalje borim. Imam acne vulgaris vec 6 godina i cim sam otisla kod koznog prepisao mi roacc. i to da pijem 3 tablete dnevno... 2 ujutru odjednom i jedna uvece, kao i 2 puta nedeljno pranje lica sa sapunom seba med i svakodnevno ciscenje sa losionom Klindamicin. Javi cu sta ce dalje biti, veliki pozdrav!!! :D
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Alex,koji dermatolog ti je prepisao lek?Jel u N.Sadu ili u Bg?
Odgovori