Ko u Novom Sadu leci bubuljice sa Roaccutane?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

sbbkbb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 11, 2006 5:26 am

Ko u Novom Sadu leci bubuljice sa Roaccutane?

Post od sbbkbb »

Ne mogu da nadjem nikog ko bi me lecio sa Roaccutane u Novom Sadu?
Niko nece da mi ga prepise jer navodno "nema potrebe"
a ustvari ne da ima potrebe nego cu poludeti!
niko me ne shvata ozbiljno cak ni kod doktora a da ne pricam u mojoj okolini, porodici
a ustvari ne da ima potrebe nego cu poludeti!
tako da sada uzimam na svoju ruku lek vec vise od 1 mesec
Znate li vi nekog gde da odem a da hoce da me leci Roaccutane-om?
sbbkbb
Novi član
Novi član

Post od sbbkbb »

bio sam kod nekoliko dermatologa svi odbijaju da mi prepisu taj lek
vec mi prepisuju kojekakve bezvezne kreme navodno "drugacije od ostalih", tratmane, lasere i ostale budalastine od kojih znam da mi nece biti bolje, samo su mi uzeli pravo malo bogatstvo za gluposti za nista :x
a od Roaccutane mi je stavrno bolje smanjilo mi se pojavljivanje tih napasti za jedno 85%, mozda i do95%!!!!!!!! :wink:
sbbkbb
Novi član
Novi član

Post od sbbkbb »

hocu da kazem do nedavno mi se gotovo svaki dan pojavljivalo 3-8 cabuljica,
a sad mozda JEDNA u pet dana!!!
sada, CEO SVET JE MOJ!!!!!! :D :D :D
sbbkbb
Novi član
Novi član

Post od sbbkbb »

pa dobro ako nema dermatologa koji lece sa tim lekom u Novom Sadu
ima li onda u Beogradu, onda cu svracati do Beograda
molim ako neko zna da mi kaze adresu ili broj,
hvala
saleNS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 03, 2006 12:03 am

Post od saleNS »

e sbbkbb hoces li mi malo objasniti sta je to roaccutane, sta se radi sa tim???

i ja sam iz novog sada i ne znam sta cu vise :evil:
poceo sam samog sebe da mrzim.

Sta da radim covece, POMAGAJ !!!!
sbbkbb
Novi član
Novi član

Post od sbbkbb »

Roaccutane (cita se mislim Roakutan) je cudotvorni lek za lecenje cabulja ili bubuljica ili akni(efikasan je otprilike skoro kao carobni napitak ili kao zlatna ribica :D )
proizvodi se valjda u Svajcarskoj (uvozni)
nisam strucnjak ali mislim smatraju ga svi taj lek ustvari JEDINIM stvarno efikasnim lekom protiv cabulja,
to su ustvari tablete, po hemijskom sastavu Isotretinoin,
ima od 10mg i od 20mg po tableti
ove od 20mg kupuju se u beloj kutiji sa tri lista (folije), ukupno jedna kutija sadrzi 30 tableta, 10 po jednoj foliji, koje ja pijem po jednu na dan,
kutija kosta nesto manje od 3100 dinara i mozes kupiti tamo preko puta Times-a, kad predjes bulevar pa malo levo jedno 50m, ima dve apoteke u onoj zgradi
e pa ova levo apoteka - tu trazi Roaccutane (daju i na listove) i kupi ga jer se neces sigurno pokajati, mislim SVAKOM je pomogao do sada
sbbkbb
Novi član
Novi član

Post od sbbkbb »

kako funkcionise lek:
ne znam precizno da objasnim (padao sam dva puta iz Biologije na popravni) :( ali meni je jedan dermatolog objasnio da su glavni uzrok bubuljica na licu nekakve lojne zlezde u kozi koje izgledaju otprilike kao krosnja drveta i svuda ih u kozi ima, a to koliko ce loja luciti, samim tim i koliko ces bubuljica imati na licu, zavisi samo od genetike i nicega drugog, znaci tako je to nazalost nasledno, a Roaccutane je ustavri valjda nekakva varijanta ultra-turbo-vitamina A koja zaustvalja rad tih zlezda i smanjuje im velicinu i bubuljice onda nestaju ko rukom odnete posle nekoliko nedelja pijenja tableta
a taj loj - to je ustvari uzrok zasto ti koza ispusta mast i zasto ti je sada lice tako masno, a sa pijenjem leka prestace da ti bude lice masno
a tacan mehanizam funcionisanja leka je ustvari nepoznat za nauku, neistrazeno
sbbkbb
Novi član
Novi član

Post od sbbkbb »

znaci ako pocnes da pijes od ponedeljka, po jednu tabletu na dan od 20mg, prvo ce ti grunuti bubuljice jos jace jedno nedelju-dve-tri, zatim prvo sto ce ti se pozitivno desiti je da ce prestati da ti bude masno lice, onda ce posle jedno 3-4 nedelje (mozda i ranije) konacno poceti i da ti nestaju bubuljice, postepeno, posle dva meseca lice ce ti biti cisto skoro kao pre puberteta
i onda sve super, opet ces poceti da ziviz normalan zivot; da se zezas, da se druzis, da muvas cure, da zderes cokoladu i masan burek u neogranicenim kolicinama... itd
da ne skidas osmeh s lica :D :wink:
sbbkbb
Novi član
Novi član

Post od sbbkbb »

negativne posledice:
navodi se sve i svasta, mozes pronaci i u uputsvu iz kutije i na internetu podatke da moze da izazove celavost, impotenciju,
depresiju (bezvoljnost), sizofreniju (ludost, halucinacije - cujes ili vidis nesto sto ne postoji, prividjanje), itd, itd, itd
ali nista od toga nije bilo kod mene (hvala Bogu) a i cuo sam od dermatologa da je to preterano i od sestre koja studira farmaciju
jedino koza posto vise nema tog loja (masti) pocinje da se kao trosi, da se kao guli, narocito u dodiru sa vodom
znaci moras zaboraviti odlaske na bazen recimo
i sto je bitnije - rece dermatolog moze da izazove ostecenje zeludca, to se kontrolise preko vadjenjem krvi valjda nekako nemam pojma
zato ja evo sad trazim nekog ko zna za doktora u NS ili u BG koji nece odmahivati glavom NE kad pomenes Roaccutane
al, eto, niko da se javi, ja jos uvek uzimam na svoju ruku lek vec mesecima :evil:
sbbkbb
Novi član
Novi član

Post od sbbkbb »

i nemoj uopste da se zamaras da prvo trazis dermatologa u gradu koji ce ti poruciti lek pa tek onda da pocnes da pijes Roaccutane
jer nemaju razumevanja ni koliko crno pod noktom, cak su i bezobrazni dermatolozi, a bio sam kod nekoliko u gradu
svi ista prica; kad hoces da nesto da kazes - reci ce ti "a sta ti mene ucis o aknama, valjda ja znam to" i "ne upadaj mi u rec" price tipa uopste "nema potrebe" da se trujes Roaccutane-om
i najbolje price tipa "ne boj se, sta se nerviras, procice te akne za jedno 8 do 12 godina" :lol:
i svaki ce ti preporuciti umesto Roaccutane nekakve kreme i gluposti i uzeti 500 do 1000 dinara za njihov "pregled" tj. ni za sta
zato sad cekam da nam neko preporuci nekog normalnog i razumnog dermatologa
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

sbbkbb napisao:i nemoj uopste da se zamaras da prvo trazis dermatologa u gradu koji ce ti poruciti lek pa tek onda da pocnes da pijes Roaccutane
jer nemaju razumevanja ni koliko crno pod noktom, cak su i bezobrazni dermatolozi, a bio sam kod nekoliko u gradu
svi ista prica; kad hoces da nesto da kazes - reci ce ti "a sta ti mene ucis o aknama, valjda ja znam to" i "ne upadaj mi u rec" price tipa uopste "nema potrebe" da se trujes Roaccutane-om
i najbolje price tipa "ne boj se, sta se nerviras, procice te akne za jedno 8 do 12 godina" :lol:
i svaki ce ti preporuciti umesto Roaccutane nekakve kreme i gluposti i uzeti 500 do 1000 dinara za njihov "pregled" tj. ni za sta
zato sad cekam da nam neko preporuci nekog normalnog i razumnog dermatologa
:roll: Nisam bas sigurna da dajes dobre savete! a to sto roacutan uzimas na svoju ruku ti nije bas najpametnije
Besana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 02, 2006 9:53 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Besana »

sbbkbb napisao:negativne posledice:
navodi se sve i svasta, mozes pronaci i u uputsvu iz kutije i na internetu podatke da moze da izazove celavost, impotenciju,
depresiju (bezvoljnost), sizofreniju (ludost, halucinacije - cujes ili vidis nesto sto ne postoji, prividjanje), itd, itd, itd
ali nista od toga nije bilo kod mene (hvala Bogu) a i cuo sam od dermatologa da je to preterano i od sestre koja studira farmaciju
jedino koza posto vise nema tog loja (masti) pocinje da se kao trosi, da se kao guli, narocito u dodiru sa vodom
znaci moras zaboraviti odlaske na bazen recimo
i sto je bitnije - rece dermatolog moze da izazove ostecenje zeludca, to se kontrolise preko vadjenjem krvi valjda nekako nemam pojma
zato ja evo sad trazim nekog ko zna za doktora u NS ili u BG koji nece odmahivati glavom NE kad pomenes Roaccutane
al, eto, niko da se javi, ja jos uvek uzimam na svoju ruku lek vec mesecima :evil:
Ja jos uvek ne mogu da shvatim da ste spremni da upropastite svoje maticne celije "za jedan izlazak".
Ja sam imala uzasnih problema, zaista sam probala svaku preskripciju. Shvatate li da je isotreonin cista sintetika i da lobi ne ostavlja prostora za detaljnija ispitivanja. Sto se tice "nista od toga mi se jos nije desilo" (ili slican citat):
ni kod generalstaba nije niko pogino od bombi , al vec njih 20-oro je umrlo od raka u poslednjih 5-6 godina. Da tako expresno pravi probleme ne bi bio u slobodnoj prodaji. Jedino taj mentalitet MOMENTALNOG PACENIKA ih odrzava.

Uzmi IN-SKIN i pevaj pesmu junacku. Ako nemas masti u kozi, za 5 godina si obicna baba!
Probala skoro SVE na nasem i evropskiom trzistu.
dragan
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:13 am

Post od dragan »

Svasta sam cuo za Roaccutane ali ovo za maticne celije zaista prvi put cujem, nekako mi se cini da ti je u interesu da se taj IN SKIN dobro prodaje, mozda nisam u pravu ali zaista tako deluje.
Besana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 02, 2006 9:53 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Besana »

dragan napisao:Svasta sam cuo za Roaccutane ali ovo za maticne celije zaista prvi put cujem, nekako mi se cini da ti je u interesu da se taj IN SKIN dobro prodaje, mozda nisam u pravu ali zaista tako deluje.
Svako ima pravo da bira, naravno.

Moguce i da Vi lobirate Rocutane, ako bih bila zlonamerna?

To Vam je kao sa drogom: moj licni izbor je da li cu je koristiti ili ne , ali ako mi je nudite i prodajete ? E to je vec u najmanju ruku nemoralno!

Stoga mi je jedino zelja i namera da promovisem preparat koji je potpuno bez stetnih delovanja i apsolutno neskodljiv, pa cak i da ne leci ON NE STETI. Hriscanski je podeliti dobro sa drugima. Toliko o promovisanju i podizanju prodaje IN-SKIN a.

Genetika, je veoma nezgodna prica. Morfoloski razvoj i uticaj pojedinih substanci na diferencijaciju celija je uzasno suptilna prica. Pa sad Vi mene ubedite da proizvod koji se deponuje u telesnim mastima i nekim unutrasnjim organima, definitivno nece uticati na bilo koji od mehanizama umnozavanja osnovnih celija (uprosteno: skoro svaki organ/specijalizovane celije imaju osnovu na kojoj se razvijaju sledece. Remecenje osnove umnozavanja i npr. prekidanje diferencijacije dovodi do recimo, nekontrolisanog rasta i eto tumora.

Ponavljam, ne tvrdim ali nije na odmet biti oprezna.

Tim pre ne bih nikad na sebe mogla preuzeti teret ubedjivanja populacije da "eto nije mi nista, navali narode". U ime cega, kompanije koja na tome uzasno profitira iili cega drugog? Uopste niste izvukli pouku iz iskustva da doktori nece da preuzmu odgovornost vodjenja terapije tim preparatom Roccutane! Mala digresija, pogledajte koliko ima npr. travara koji su skolovani (tj. farmaceuti, biolozi i sl.)? Ko god ima baznih znanja o komplikovanom sastavu biljaka i eventualnim nuzefektima, bezi od takve vrste bogacenja!

Nije mi namera da delim packe samo da vam otvorim jos jedan prozor kroz koji se moze gledati na stvari.

Biljana
Probala skoro SVE na nasem i evropskiom trzistu.
sbbkbb
Novi član
Novi član

Post od sbbkbb »

Ja jos uvek ne mogu da shvatim da ste spremni da upropastite svoje maticne celije "za jedan izlazak".
Ja sam imala uzasnih problema, zaista sam probala svaku preskripciju. Shvatate li da je isotreonin cista sintetika i da lobi ne ostavlja prostora za detaljnija ispitivanja. Sto se tice "nista od toga mi se jos nije desilo" (ili slican citat):
ni kod generalstaba nije niko pogino od bombi , al vec njih 20-oro je umrlo od raka u poslednjih 5-6 godina. Da tako expresno pravi probleme ne bi bio u slobodnoj prodaji. Jedino taj mentalitet MOMENTALNOG PACENIKA ih odrzava.

Uzmi IN-SKIN i pevaj pesmu junacku. Ako nemas masti u kozi, za 5 godina si obicna baba!

Biljo, ja ne znam sta su maticne celije, moras mi objasniti sta je to uopste
i sta je IN-SKIN?
Odgovori