Ko u Novom Sadu leci bubuljice sa Roaccutane?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

sbbkbb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 11, 2006 5:26 am

Post od sbbkbb »

i ne lobiram za Roaccutane
ja samo osecam moralnu duznost da prijavim svakom ko ima bubuljice a tesko mu padaju to kao meni
da postoji STVARNO EFIKASAN lek koji se zove Roaccutane
a dermatologa koji ce ti preporuciti taj lek mozes pokusati sam da potrazis ali sumljam da ces ga naci, bar ne u Novom Sadu
sbbkbb
Novi član
Novi član

Post od sbbkbb »

nego ajde zasto nece niko da se javi ko se lecio tim lekom
nije mi jasno??? kod kog dermatolog;a je bio da kaze, gde kako se zove klinika, adresa, broj tel.??????
a siguran sam da ko je citao ovu temu da ih ima takvih koji znajut
bobi krofna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 09, 2005 1:55 am

probao...

Post od bobi krofna »

meni je lek ,i to u mojoj vec poodmakloj 36-toj godini,prepisala doktor Danijela Dobrosavljevic,za koju imam samo reci hvale a koja radi u klinici "Petrovic" u Beogradu i lek mi je puno pomogao u pocetku ali se sada,posle 3 godine,bubuljice ponovo vracaju...u manjem obimu ali se vracaju...ni ja nisam imao nikakvih nuspojava za vreme terapije roakutanom ali sam zato ovih dana na lekovima za zeludac jer mi se javlja visak zeludcane kiseline i imam jake tegobe...argumenata ima i za i protiv pa ti sam odluci...ja sam ti preneo deo mojih iskustava ali sam siguran da sintetika leci jedno ali "ubija" drugo...sa druge strane odlicno znam sta je konstantno nezadovoljstvo i utucenost zbog sopstvenog izgleda pa je pitanje sta ostavlja teze i dugotrajnije posledice...
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Re: probao...

Post od mirja »

bobi krofna napisao:meni je lek ,i to u mojoj vec poodmakloj 36-toj godini,prepisala doktor Danijela Dobrosavljevic,za koju imam samo reci hvale a koja radi u klinici "Petrovic" u Beogradu i lek mi je puno pomogao u pocetku ali se sada,posle 3 godine,bubuljice ponovo vracaju...u manjem obimu ali se vracaju...ni ja nisam imao nikakvih nuspojava za vreme terapije roakutanom ali sam zato ovih dana na lekovima za zeludac jer mi se javlja visak zeludcane kiseline i imam jake tegobe...argumenata ima i za i protiv pa ti sam odluci...ja sam ti preneo deo mojih iskustava ali sam siguran da sintetika leci jedno ali "ubija" drugo...sa druge strane odlicno znam sta je konstantno nezadovoljstvo i utucenost zbog sopstvenog izgleda pa je pitanje sta ostavlja teze i dugotrajnije posledice...
:D Bravo "bobi krofna" slazem se sa tobom u potpunosti, i ja sam jedna od tih koja je koristila roaccutane pre mnoooogo mnogo godina i stvarno je bilo efekta aaaali eto ti ga vratise se posle godinu dana! onda me nije bilo briga za kontra efekte i posledice jer sam mislila kooonacno pobedih tu napast koja me psihicki ubija i dan danas! pozdrav svima
dragan
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:13 am

Post od dragan »

U principu mozda mi i nemamo izbor. Da li ce nas ubiti akne ili roakutan manje vise je nebitno. Ono sto je razlika a to je da ce me akne ubiti sigurno, a roakutan mozda ipak pomogne.

Pozdrav
dragan
Stalni član
Stalni  član

Post od dragan »

Genetika, je veoma nezgodna prica. Morfoloski razvoj i uticaj pojedinih substanci na diferencijaciju celija je uzasno suptilna prica. Pa sad Vi mene ubedite da proizvod koji se deponuje u telesnim mastima i nekim unutrasnjim organima, definitivno nece uticati na bilo koji od mehanizama umnozavanja osnovnih celija (uprosteno: skoro svaki organ/specijalizovane celije imaju osnovu na kojoj se razvijaju sledece. Remecenje osnove umnozavanja i npr. prekidanje diferencijacije dovodi do recimo, nekontrolisanog rasta i eto tumora.
Voleo bih da mi Besana kaze sta je po vokaciji kad se upusta u ovakva zakljucivanja, mozda je i u pravu, ja nemam dokaze za suprotno, ali jedno je sigurno da ukoliko nije kompetentna za ovakve zakljucke moze ljudima da ubaci negativnu sugestiju koja takodje moze da bude gadna stvar, pa na svu nevolju ovih ljudi da dolije ulje na vatru, pogotovo ako je zakljucak netacan.

Drugo, sto se tice tog IN SKIN-a, ja bih zaista bio najsrecniji kad bi se ovaj problem mogao resiti jednim sprejom, ali visegodisnje licno iskustvo mi govori suprotno. Na internetu nema o tom spreju nigde nista, ni sastav ni delovanje, ni proizvodjac, pa ne vidim razlog zasto ga Besana malo podrobnije ne objasni. Jedino sto sam na netu nasao o njemu je sledece:
14 January 2006, 11:36:56
Ne znam kako da se ponašam? Mama mi je donela sa promocije neke Švajcarske kompanije IN-SKIN sprej protiv akni. Koža mi je prilično masna i pina akni i mitesera. Već drugi dan sve se osušilo i jednostavno se povlači. Ja se bojim da nije nešto što će mi štetiti organizmu (čitala sam o retinolu koji leči bubuljice ali 6 meseci posle njegove upotrebe, minimum, ne smeš ostati trudna a ako ostanieš u drugom stanju moraš se osloboditi ploda), nisam baš paranoik ali ni lakoverna. Bilo bi super da je sve OK. Na internetu ga ne mogu naci? Mnogo brzo deluje! Ima li neko iskustva? Ana
od besana
Ovaj potpis na kraju mi malo baca sumnju da se ne radi o istom autoru posto je nick identican sa ovim na forumu. Unapred se izvinjavam ako je slucajno taj nick isti.

I na kraju jako mi je zao sto nema pravih strucnih komentara dr. Gorane kojoj kao da se izgubio svaki trag.

Pozdrav svima.
Besana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 02, 2006 9:53 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Besana »

dragan napisao:
Genetika, je veoma nezgodna prica. Morfoloski razvoj i uticaj pojedinih substanci na diferencijaciju celija je uzasno suptilna prica. Pa sad Vi mene ubedite da proizvod koji se deponuje u telesnim mastima i nekim unutrasnjim organima, definitivno nece uticati na bilo koji od mehanizama umnozavanja osnovnih celija (uprosteno: skoro svaki organ/specijalizovane celije imaju osnovu na kojoj se razvijaju sledece. Remecenje osnove umnozavanja i npr. prekidanje diferencijacije dovodi do recimo, nekontrolisanog rasta i eto tumora.
Voleo bih da mi Besana kaze sta je po vokaciji kad se upusta u ovakva zakljucivanja, mozda je i u pravu, ja nemam dokaze za suprotno, ali jedno je sigurno da ukoliko nije kompetentna za ovakve zakljucke moze ljudima da ubaci negativnu sugestiju koja takodje moze da bude gadna stvar, pa na svu nevolju ovih ljudi da dolije ulje na vatru, pogotovo ako je zakljucak netacan.

Drugo, sto se tice tog IN SKIN-a, ja bih zaista bio najsrecniji kad bi se ovaj problem mogao resiti jednim sprejom, ali visegodisnje licno iskustvo mi govori suprotno. Na internetu nema o tom spreju nigde nista, ni sastav ni delovanje, ni proizvodjac, pa ne vidim razlog zasto ga Besana malo podrobnije ne objasni. Jedino sto sam na netu nasao o njemu je sledece:
14 January 2006, 11:36:56
Ne znam kako da se ponašam? Mama mi je donela sa promocije neke Švajcarske kompanije IN-SKIN sprej protiv akni. Koža mi je prilično masna i pina akni i mitesera. Već drugi dan sve se osušilo i jednostavno se povlači. Ja se bojim da nije nešto što će mi štetiti organizmu (čitala sam o retinolu koji leči bubuljice ali 6 meseci posle njegove upotrebe, minimum, ne smeš ostati trudna a ako ostanieš u drugom stanju moraš se osloboditi ploda), nisam baš paranoik ali ni lakoverna. Bilo bi super da je sve OK. Na internetu ga ne mogu naci? Mnogo brzo deluje! Ima li neko iskustva? Ana
od besana
Ovaj potpis na kraju mi malo baca sumnju da se ne radi o istom autoru posto je nick identican sa ovim na forumu. Unapred se izvinjavam ako je slucajno taj nick isti.

I na kraju jako mi je zao sto nema pravih strucnih komentara dr. Gorane kojoj kao da se izgubio svaki trag.

Pozdrav svima.

Nisam ovakve udarce ocekivala!

Sta mi ovo treba? Koristite sta god hocete, svako bira svoj put.

Ja sam lekar.

Pozdrav :oops:
Probala skoro SVE na nasem i evropskiom trzistu.
dragan
Stalni član
Stalni  član

Post od dragan »

Ne vidim razlog zasto se razmena misljenja shvata kao neka razmena udaraca, ovo nije nikakvo boriliste i ovde su ljudi kojima pre svega treba pomoc.

Ukoliko ste Vi lekar imate i neku moralnu odgovornost da nam razlozno objasnite neke stvari (npr. o preparatu IN SKIN), a ne da drugacije misljenje shvatate kao nekakav udarac.

Nekako je nepisano pravilo na ovom forumu da lekari obicno daju dobronamerne komentare (procitajte neki od npr. Gorane ili Silvia) i komentare koji pomazu onima koji imaju problem.
Koristite sta god hocete, svako bira svoj put.
Ovaj komentar sigurno ne ide u pravcu etike koju nalaze vase zanimanje.

Pozdrav, uz jos jedno izvinjenje ako Vas je bilo sta uvredilo.
sacramento
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 19, 2005 8:49 pm

Post od sacramento »

Besana!

Pa dobro jel vas covek mora 100 puta da zamoli pitani ste vec 300 puta sta vam je to IN-SKIN koja je to kolekcija,a vi se pravite kao da ne vidite,ocete li pomoci ili ne????
Boba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 07, 2006 1:19 am

Post od Boba »

Cao!

Ja sam na terapiji Roaccutanom vec 4 meseca. Prepisao mi ga je dr Slobodan Stojanovic. Mozes ga naci na Pokrajinskoj poliklinici (treba ti uput lekara opste prakse ili placas nesto simbolicno). Ako ti je jednostavnije mozes se javiti u kozmeticki salon Monika (Trg slobode 4), oni ga angazuju po zahtevu, ali tu placas pregled 20 EUR.
Inace dr Stojanovic je super, mozes ga pitati sta god pozelis i meni je puno pomogao. Redovno idem na kontrole, vadim krv...
Ako imas jos nekih pitanja, slobodno pitaj. :)
Izmedju snova i jave....
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

sacramento napisao:Besana!

Pa dobro jel vas covek mora 100 puta da zamoli pitani ste vec 300 puta sta vam je to IN-SKIN koja je to kolekcija,a vi se pravite kao da ne vidite,ocete li pomoci ili ne????
:evil: Bas tako! pominje se neki broj neki covek i td i td... a nista konkretno! jer i mene zivo interesuje Taj IN-SKIN sve moguce sajtove sam pretrazila rezultat 0!!! :evil:
sbbkbb
Novi član
Novi član

Post od sbbkbb »

a da li postoji povrsinski Isotretinoin, cuo sam od dermatologa postoji valjda taj Roaccutane u obliku kreme ili tako nesto, valjda se maze na lice i deluje samo lokalno, ne i na ceo organizam ali se valjda ne zove Roaccutane nego nekako drugcije???
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

postoji Tretinoin koji je za spoljashnju upotrebu, ali to nije isto shto i Isotretionin.
ima ga u apotekama u obliku kreme "ariol", meni nije mnogo pomogla.

ovo su korisne informacije o lekarima. ima josh neki? u beogradu?
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

Mozda mislite na kremu Differin (ima i gel i krema).
Za to kazu da je Roacutan koji djeluje lokalno.
Ja sam danas poceo s tom kremom.
Prepisao mi ju je dermatolog.
Necu nista unaprijed pricati, tko zna kako ce biti... :roll:
On tvrdi da ce mi ta krema pomoci...
snezzana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 06, 2006 10:12 am

Post od snezzana »

Ja koristim DIFFERIN gel vec 5 nedelja i lice mi je mnogo bolje. imala sam malo bubuljica a flekice su bile jako upadljive. sve ide nabolje. differin mi je osusio lice ali zato koristim hidrantne kreme.

Evo kako je odgovorio Filip na temi flekice na ledjima kad sam ga pitala za differin: "Differin gel je za akne, a ispravno lečenje akni smanjuje i hiperpigmentacije. On je topikalni /za lokalnu upotrebu/ retinoid, tako da ima dejstvo i na hiperpigmentacije (kao i tretinoin). Mislim da nijedan naš proizvođač ne proizvodi kreme sa adapalenom."

Gel kosta 800 dinara u apoteci Laurus u Novom Sadu.
Pozdrav
Odgovori