suncica01 je napisao:
ja ne znam na sta se odnosi to kolicina u ml:1,0,samo tako pise i onda ispod pise ono sto sam ja napisala u prethodnoj poruci.
Siguran sam da se taj broj odnosi na celokupnu kolicinu ejakulata, jer je broj spermatozoida u mililitru 0,1, a u celom ejakulatu isto 0,1. To samo govori da je ukupna kolicina 1 mililitar. Sa druge strane verovatno i vi znate da li vas muz ima vecu ili manju kolicinu. Jedan millitar sperme je svega nekoliko kapljica.
suncica01 je napisao:
koliko znam on nije imao nikakvu operaciju u tom predelu,nema bolove ni neprijatnosti u toku ejakulacije a nalaz nije pokazao prisustvo leukocita ili eritrocita u ejakulatu.
iskreno,ne znam sta da vam kazem kakvi su mu testisi,po meni cini mi se da su vaoma mali al mislim da bi to tek pregledom moglo da se ustanovi da li su normalnog oblika,velicine jer ja stvarno to ne mogu da ocenim strucno.
Cudno je sto nema prisustvo leukocita, a toliki broj bakterija?! U kojoj laboratoriji ste radili spermogram u NSu?
Mali testisi mogu ukazati na nedostatak testosterona i reproduktivnih hormona, ali je najbolje da o tome strucnjak da misljenje. Vas muz svakako moze uraditi hormonsku analizu FSH, LH, prolaktin i slobodni testosteron.
Ovakva situacija zahteva pregled urologa i endokrinologa. Ovako samo mozemo da nagadjamo, jer moze biti vise faktora.
Zelim vam puno strpljenja i srece!!