Iskreno se nadam da ce mi neko pomoci da shvatim o cemu se zapravo radi i koliko je moj problem ozbiljan!
Menstrualni ciklus mi traje vec duze od 24 dana(!!!!!!!!!),a ginekolog mi je preporucio pilule za kontacepciju.Zanima me,da li je neko imao slicnih problema,jer ovo nije prvi put da mi se ovo desava.Svaki put dobijam isti odgovor: PROCI CE KADA SE PORODIS!
Zaista mi sve postaje prenapormo,a plasi me da sve to na mene ne ostavi neke druge posledice.Pogotovo kada se uzme u obzir da imam 21 godinu?
Svi ljudi dobre volje,koji mogu na bilo koji nacin da mi pomognu nekim savetom,neka pisu,a ja cu vec ujutru da odem na privatnu kliniku i potrazim misljenje nekog drugog strucnjaka.
Unapred zahvalna,Cokica!
koliko je u stvari stvar ozbiljna????
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
pozdrav Cokice,
mislim da ces na ovoj strani - http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?p=8676#8676
pronaci puno informacija u vezi sa problemom koji si opisala (produzeno menstrualno krvarenje)
i sve najbolje, jane_doe
mislim da ces na ovoj strani - http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?p=8676#8676
pronaci puno informacija u vezi sa problemom koji si opisala (produzeno menstrualno krvarenje)

"I do not feel obliged to believe that the same God who has endowed us with sense, reason, and intellect has intended us to forgot their use." - Galileo Galilei
cokice25 samo jednu stvar da ti kazem. To se meni desavalo kada sam imala 24 godine, svaki mesec mi je trajalo po 15-20 dana pa nemam mesec i sve tako. Totalno neiskusna, i bez ovakvih foruma kao danas otisla sam na sto i uradjena mi je ABRAZIJA, pretpostavljam da znas sta je to, a ako ne znas to je kao kiretaza samo sto u ovom slucaju nema bebe. to mi je radila doktorka u drzavnoj bolnici bez da mi je rekla kakve bi to posledice moglo da ostavi na devojku koja nikada nije radjala ... Probaj sa antibebi pilulama ako ti je dr rekao. To su mi posle svi ginekolozi kod kojih sam isla rekli. NEMOJ NIKAKO DA PRIHVATIS DA TI RADE CISCENJE NA TAJ NACIN kao sto su meni. Prvo se dobro konsultuj ako treba i sa 2-3 ginekologa, proveri prvo sve informacije.
Zelim ti sve najbolje i da sto pre prestane taj problem jer znam koliko to moze da smeta ...
Zelim ti sve najbolje i da sto pre prestane taj problem jer znam koliko to moze da smeta ...

Zamislite kakve misli su mi prolazile kroz glavu,a tek reakcija mojih najblizih je za mene bila stresna!!!
Opet verujem u sebe i svoj zdrv razum i nadam se da je sve to prolazna stvar i da ce na kraju biti sve ok.
Jos jednom VELIKI POZDRAV od Cokice25
pazi cookice, to uopste nije mali problem
prvo da li to tvoje krvarenje je vec danima istog intenziteta ili je smanjeno, imas osjecaj da ti se u danu pojave samo kap ili dvje(malo vise)??
ili je bas stalno krvarenje??
ako je ovo prvo - onda najvjerovatnije imas sindrom policisticnih jajnika
ja sam od 14-16 godine imala non-stop tako, po kap dvje, postala sam anemicna. Onda je to prestalo, ustvari prestalo je skroz, prestala sam dobijati, dobijala sam samo jednom u pola godine.
Otisla doktorici i ona mi je prepisala tablete diane35, problem se rijesio.
Imas li maljica po tijelu, jesu li izrazene??
imas li problematicnu kozu??
opada li ti kosa??
imas li problema sa prekomijernom tezinom??
sve su ovo neki od simptoma PCOS-a
da li si vec pocela piti te pilule??
pocni trebale bi ti zaustaviti krvarenje i stabilizirati ciklus
to sto ti govore da ce trudnoca i porodjaj rijesiti stvar, POGRESNO, samo mali broj zena(skroz skroz mali) rijesi taj problem tako.
ako imas pcos mozes imati i problema(koji nisu nerjesivi) sa zacecem
sve u svemu, posavjetuj se sa jos minimum jednim doktorom, nekada znaju i oni svjesno ili nesvjesno grijesiti
pozdrav!
prvo da li to tvoje krvarenje je vec danima istog intenziteta ili je smanjeno, imas osjecaj da ti se u danu pojave samo kap ili dvje(malo vise)??
ili je bas stalno krvarenje??
ako je ovo prvo - onda najvjerovatnije imas sindrom policisticnih jajnika
ja sam od 14-16 godine imala non-stop tako, po kap dvje, postala sam anemicna. Onda je to prestalo, ustvari prestalo je skroz, prestala sam dobijati, dobijala sam samo jednom u pola godine.
Otisla doktorici i ona mi je prepisala tablete diane35, problem se rijesio.
Imas li maljica po tijelu, jesu li izrazene??
imas li problematicnu kozu??
opada li ti kosa??
imas li problema sa prekomijernom tezinom??
sve su ovo neki od simptoma PCOS-a
da li si vec pocela piti te pilule??
pocni trebale bi ti zaustaviti krvarenje i stabilizirati ciklus
to sto ti govore da ce trudnoca i porodjaj rijesiti stvar, POGRESNO, samo mali broj zena(skroz skroz mali) rijesi taj problem tako.
ako imas pcos mozes imati i problema(koji nisu nerjesivi) sa zacecem
sve u svemu, posavjetuj se sa jos minimum jednim doktorom, nekada znaju i oni svjesno ili nesvjesno grijesiti
pozdrav!
Jedini problem koji od toga imam je gojaznost!
Za vrlo kratko vreme sam dobila 5-6kg.
Krvarenje mi nije svaki put istog inteziteta,nekada za ceo dan imam kap,dve,a nekada to bas bude obilno,pa pomislim da je cak odliv u pitanju,i ako je dvadeset i neki dan...
Podocnjaci su mi jako izrazeni,svakim danom sve tamniji i tamniji,a i od ranije "vucem" anemicnost,tako da je sve ovo samo jos vise doprinelo tome!
Zanima me kako si ti problem resila,i da li uopste da pristajem na varijantu kontraceptivnih pilula,jer imam strah da ce jos vise pospesiti gojaznost?!
Ipak i pilula sa najmanje hormona u sebi je zapravo HORMONSKA TERAPIJA.
Kako god,ipak moram poslusati savet lekara,a verujte mi,svaki novi u meni izaziva veci strh,jer ni sama ne znam kakvo me saznanje ceka,kada mu izlozim problem.
COKICA25
Za vrlo kratko vreme sam dobila 5-6kg.
Krvarenje mi nije svaki put istog inteziteta,nekada za ceo dan imam kap,dve,a nekada to bas bude obilno,pa pomislim da je cak odliv u pitanju,i ako je dvadeset i neki dan...
Podocnjaci su mi jako izrazeni,svakim danom sve tamniji i tamniji,a i od ranije "vucem" anemicnost,tako da je sve ovo samo jos vise doprinelo tome!
Zanima me kako si ti problem resila,i da li uopste da pristajem na varijantu kontraceptivnih pilula,jer imam strah da ce jos vise pospesiti gojaznost?!
Ipak i pilula sa najmanje hormona u sebi je zapravo HORMONSKA TERAPIJA.
Kako god,ipak moram poslusati savet lekara,a verujte mi,svaki novi u meni izaziva veci strh,jer ni sama ne znam kakvo me saznanje ceka,kada mu izlozim problem.

pazi pcos nije nikakav bauk,
to je stanje hormona tj jajnika koje se treba tretirati i drzati pod kontrolom. meni to super dobro ide (a imala sam dlacice, i nereovite mjesecnice) pod terapijom sam diane35 i super mi je! nemam nus pojava, osim sto sam dobila par kg, ali tezina je svakako moj problem i odmah da znas sto ti je tezina normalnija (BMI normalniji) to su i pcos u boljem stanju
ukucaj na google sindrom policisticnih jajnika ili PCOS i izbacit ce ti mnostvo textova.
pcos se mogu vidjeti na ultrazvuku, mnogo malih cistica na nekoj kori jajnika (e sad nisam bas strucnjak da ovo objasnim), i te cistice valjda sprijecavaju f-ju jajnika
ovulaciju imas samo par puta godisnje
najbolje je da ja sad ne bih pametovala da sama potrazis o sindromu
sve u svemu - nije moja preporuka - nego doktora je da se pcos(ako ti to imas) treba i cak mora tretirati jer ne zelis zapustiti svoje tijelo i ogranizam
p.s
ako si pazljivo procitala ono sto sam ja pisala, moj pocetak pcos-a slici ovome sto ti sada imas, ta krvarenja zovu se jos i spotting
to je stanje hormona tj jajnika koje se treba tretirati i drzati pod kontrolom. meni to super dobro ide (a imala sam dlacice, i nereovite mjesecnice) pod terapijom sam diane35 i super mi je! nemam nus pojava, osim sto sam dobila par kg, ali tezina je svakako moj problem i odmah da znas sto ti je tezina normalnija (BMI normalniji) to su i pcos u boljem stanju
ukucaj na google sindrom policisticnih jajnika ili PCOS i izbacit ce ti mnostvo textova.
pcos se mogu vidjeti na ultrazvuku, mnogo malih cistica na nekoj kori jajnika (e sad nisam bas strucnjak da ovo objasnim), i te cistice valjda sprijecavaju f-ju jajnika
ovulaciju imas samo par puta godisnje
najbolje je da ja sad ne bih pametovala da sama potrazis o sindromu
sve u svemu - nije moja preporuka - nego doktora je da se pcos(ako ti to imas) treba i cak mora tretirati jer ne zelis zapustiti svoje tijelo i ogranizam
p.s
ako si pazljivo procitala ono sto sam ja pisala, moj pocetak pcos-a slici ovome sto ti sada imas, ta krvarenja zovu se jos i spotting