Slatkisi za dijabeticare-dnevna kolicina?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta
-
Diabeta
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Odlicno stojimo sa sojom - ne jedemo je nikako
hehehe Nemoj ni sa sojom da pretjerujes jer je puna proteina a to nije bas najbolje za bubrege.
Jedi normalnu hranu Ana i bavi se sportom, trci, setaj, plivaj, sta vec.. i namjesti doze inzulina da odgovaraju tvojoj ishrani, tj ako danas jedes pizzu, trebace ti malo vise inzulina nego ako jedes neku corbu ili pecenje (to je ono o uglj hidratima). Nema potrebe da ogranicavas svoju ishranu, samo jedi umjereno.
Od mojih 18,5 godina sa secerom, cetiri koje sam proveo dole na Balkanu, sa tim rezimom ishrane i doziranja su mi bile najgore.
Izmedju ostalih doktor mi je bio onaj sto je bio u predsjednistvu Narodne stranke tu u Podgorici, zaboravio sam mu ime. Kada dijabeticari sami shvate da su svoji najbolji ljekari onda ce sve biti mnogo lakse.
Jedi normalnu hranu Ana i bavi se sportom, trci, setaj, plivaj, sta vec.. i namjesti doze inzulina da odgovaraju tvojoj ishrani, tj ako danas jedes pizzu, trebace ti malo vise inzulina nego ako jedes neku corbu ili pecenje (to je ono o uglj hidratima). Nema potrebe da ogranicavas svoju ishranu, samo jedi umjereno.
Od mojih 18,5 godina sa secerom, cetiri koje sam proveo dole na Balkanu, sa tim rezimom ishrane i doziranja su mi bile najgore.
Izmedju ostalih doktor mi je bio onaj sto je bio u predsjednistvu Narodne stranke tu u Podgorici, zaboravio sam mu ime. Kada dijabeticari sami shvate da su svoji najbolji ljekari onda ce sve biti mnogo lakse.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
-
Diabeta
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Toooo, BoJJo!
Zato treba biti aktivan i stalno se informisati, razmeniti iskustva i primeniti ono najbolje. Niko nije iz prve uspeo da se sredi 100%, ali vremenom i vežbom se steknu takva iskustva koja niko od lekara nema 
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net