Slatkisi za dijabeticare-dnevna kolicina?

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta

Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

:lol: :lol: I to što kažeš... onda vidi na sajtu kako im je najlakše :wink: Hvala unapred :D
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Ana_
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 6:03 pm

Post od Ana_ »

Hehe...imam ja prijateljicu koja uci u BG,tako da...:)
Inace,kako stojite sa sojom?Ja je ovih dana jedem dosta-obicno za rucak smiksujem papriku,tikvice,brokule,sampinjone,tofu ili soju,neki krem sir i sve to prozderem...bas mi prija :).A i ne podize secer mnogo Slika
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Odlicno stojimo sa sojom - ne jedemo je nikako :) hehehe Nemoj ni sa sojom da pretjerujes jer je puna proteina a to nije bas najbolje za bubrege.

Jedi normalnu hranu Ana i bavi se sportom, trci, setaj, plivaj, sta vec.. i namjesti doze inzulina da odgovaraju tvojoj ishrani, tj ako danas jedes pizzu, trebace ti malo vise inzulina nego ako jedes neku corbu ili pecenje (to je ono o uglj hidratima). Nema potrebe da ogranicavas svoju ishranu, samo jedi umjereno.

Od mojih 18,5 godina sa secerom, cetiri koje sam proveo dole na Balkanu, sa tim rezimom ishrane i doziranja su mi bile najgore.
Izmedju ostalih doktor mi je bio onaj sto je bio u predsjednistvu Narodne stranke tu u Podgorici, zaboravio sam mu ime. Kada dijabeticari sami shvate da su svoji najbolji ljekari onda ce sve biti mnogo lakse.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Toooo, BoJJo! :D Zato treba biti aktivan i stalno se informisati, razmeniti iskustva i primeniti ono najbolje. Niko nije iz prve uspeo da se sredi 100%, ali vremenom i vežbom se steknu takva iskustva koja niko od lekara nema :D
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Odgovori