cokolada

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

nianimfa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 28, 2007 2:29 pm

njam, njam

Post od nianimfa »

Eh, meni je Lindt čokolada bila najbolja (i mnoge druge švajcarske mlečne i crne), sve dok nisam otisla u Brisel, grad čokolade... Od tada znam da nema bolje čokolade od Godive (ko voli crnu čokoladu) i Leonidas čokoladnih pralina.
Ali ove belgijske koje se kod nas mogu naći nisu ni nalik onim originalnim. Valjda im dodaju nešto da mogu duže da stoje ili šta već?
Mmmmm... Već mi je krenula voda na usta... Zadovoljiću se maminim bajaderama. :lol:
nianimfa
Novi član
Novi član

njami tastaura

Post od nianimfa »

Faith, super ti je novi tip PS/2 tastature... Kupila sam ja takvog miša, samo mi je žao što ga nisam fotografisala... Skupa bi mi bila takva računarska oprema, puno bih je trošila. :roll:
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Zamislite ja ne volim cokoladu. Volela bih da mogu da vam otkrijem kako sam do toga stigla (jer sam je nekada davno i ja jela ali u malim kolicinama) pa da to iskoristite da se sa nje skinete, ali na zalost ne znam ni sama kako se to desilo. Mogu pred mene da iznesu tonu cokolade, ako mi se jede slatko pojescu jednu kockicu. Ali zato kada su u pitanju kolaci, tesko mogu da se obuzdam. Na svu srecu nemam problema sa kilogramima inace bi bilo strasno....
okablue
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 6:34 pm

Post od okablue »

jao cokolada.......moze i Lindt i sve svajcarske cokolade,meni cesto rodjci putuju pa mi ih donose,ne znam za koju bih se odlucila,ALI tako jednom sam dobila neku bombonjeru od bele i crne cokolade iz Belgije i mislim da je to nesto najbolje sto sam pojela.Cini mi se da sam je jednom videla u Veru ili tako nekom hipermarketu i pojma nemam sto je nisam kupila,ali kupicu je.... :D
Dundica !
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 06, 2007 12:11 am

Post od Dundica ! »

Ja bas i ne volim slatkise i mogu svim vrstama tih poslastica odoleti SEM cokoladi za kuvanje tj bilo kojoj crnoj.
Menaz i Dorina za kuvanje su mi lait varijante.Nije losa ni ova Nestle crna mada mi je slatkasta :roll: .
Evo skoro sam otkrila poseban ukus ;Kras sa 72%kakao-a ,sta reci sem PROBAJTE i necete se pokajati. 8)
nianimfa
Novi član
Novi član

Post od nianimfa »

Okablue, bas mi je drago sto je jos neko probao belgijsku cokoladu (makar onu u bombonjeri) i sto je odusevljen kao ja. Kako sam ja pozelela da jedem onu pravu sa trga u Briselu...
okablue
Novi član
Novi član

Post od okablue »

nianimfa,da li znas gde ovde moze da se nadje belgijska cokolada,pa makar ne bila ona prava :D
strasno mi se jede....mmmmm
Korisnikov avatar
Sophia777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 30, 2007 9:51 am

Post od Sophia777 »

Cokoladne bananice, bajadere, cokoladne draze. Moja cokolada je Milka, hrskava.

Cokolada pomaze u malim depresivnim stanjima.
nianimfa
Novi član
Novi član

belgijska cokolada

Post od nianimfa »

Okablue, pretpostavljam da zivis u Beogradu, zar ne? Belgijske skoljkice Gaylien (nisam sigurna kako se tacno pise) mogu se naci u vecim supermarketima - npr. Merkator. Zatim ima jedna radnja belgijske rucno radjene cokolade, tj. cokoladnih pralina sa razlicitim dodacima (pitacu mamu gde se tacno nalazi, jer mi je ona kupila) ali se meni vise svidjaju skoljkice. A i cenovno su pristupacnije. Godiva cokoladu sam vidjala samo u free shopovima na aerodromima, pa ako neko od prijatelja putuje, moze ti doneti. Nadam se da sam ti pomogla. Samo ja poludim kad vidim da je cena 3 puta veca nego u Belgiji. To nije fer!!!
Korisnikov avatar
bockey
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 02, 2007 12:52 pm

Re: belgijska cokolada

Post od bockey »

Belgijske cokolade su nezamenljive!!
nianimfa napisao:Okablue, pretpostavljam da zivis u Beogradu, zar ne? Belgijske skoljkice Gaylien (nisam sigurna kako se tacno pise) mogu se naci u vecim supermarketima - npr. Merkator.
Pazljivo sa tim jer sam u nekom Maxiju videla i skoljkice koje prave makedonci (i ne zaostaju sa cenama). Pa vi bacite oko i na zadnju stranu pre stavljanja u korpu.
nianimfa napisao:Zatim ima jedna radnja belgijske rucno radjene cokolade, tj. cokoladnih pralina sa razlicitim dodacima (pitacu mamu gde se tacno nalazi, jer mi je ona kupila) ali se meni vise svidjaju skoljkice.
Ako je to ona koja postoji u city pasazu, a od skora i u Delti, molim vas nemojte dozvoliti da vas shishaju!
nianimfa napisao:Samo ja poludim kad vidim da je cena 3 puta veca nego u Belgiji. To nije fer!!!
Ovo je toliko tacno da skoro boli. Pre 3 meseca sam u Briselu placala 1.5-1.6evra/100gr, a u Merkatoru u NS (gde sam ih jedino videla u Srbiji) su 3.2!!! Alo bre, pa i ni konje za trku imamo! Prijatelje, poznanike i komsije koji putuju ;)

Inace, iako jeftine i od Leonidasa, Cote d'Or su mi najbolje!!! A table su od 200 gr pa kad krene kockica po kockica... :)))
okablue
Novi član
Novi član

Post od okablue »

Hvala nianimfa,da zivim u Beogradu,pa javi samo gde je ima kad ti mama bude rekla.Nadam se da to nije ona radnja gde 100g kosta 700-800 dinara :( a tu dodju samo 2-3 bombonice.Za mesec dana idem u Prag,pa se nadam da cu je tamo naci po povoljnoj ceni....donecu zalihe :P
nianimfa
Novi član
Novi član

Post od nianimfa »

Ja nisam iz Bg, ali jeste ta cena. A praline nisu nesto narocito. Mama je zaboravila naziv radnje, ali ja imam negde reklamni letak, pa javim.
Citala sam da se kvalitet cokolade meri po vremenu topljenja grumena u ustima. I da je najbolja ona koja se otopi u kracem roku. Zato su belgijske cokolade (ali originalne!) najbolje. A te po 800din su tako tvrde, da je suluda cena za takav (ne)kvalitet! :P
GODZI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:23 am

Post od GODZI »

KO KLINAC BAKA IZ AUSTRIJE ME SLALA REDOVNO PUTNE TORBE PUNE RAZNIS SLATKISA KOJI JOS NISU IZASLI OVDE , A JA BAR OD OSMOG RAZREDA PA DO SAD 20 GOD JA ZA DVA DANA POJEDEM SAM SVE !!!!!

TAKO DA TO NIJE NISTA !!!!!!

ALI ZA FORE JEDNOSTAVO SE STRPI
ZDRAVLJE JE SVE !!!!!
Odgovori