Moj problem je u sledećem:
Imam neki utisak kao da hrana koju pojedem samo "prođe" kroz mene.Zvuči smešno ali tako mi izgleda.Naime,odmah posle obroka osetim blagi bol u predelu pupka koji se nakon par minuta "preseli" u donji deo trbuha u vidu presecajućeg bola.Taj bol traje pet minuta i završava se potrebom da odem u klozet.Ponekad je u pitanju čvrsta stolica češće proliv.Tako gotovo uvek posle obroka.Najveće muke imam ujutru kada ustanem kada mu je stomak prazan.Kada doručkujem usledi taj osećaj teskobe u stomaku i kada obavim nuždu obavezno me obuzme osećaj pospanosti i malaksalosti.
Nije tako uvek ali u poslednje vreme sam imao probleme sa stomakom.Prvo sam otišao kod doktora opšte prakse koji mi je bez razmišljanja prepisao Probiotik i dao mi uput za pregled kod gastrologa i infektologa.Tada kao i sad stomak mi je mekan na dodir i nema znakova neke "vidne " upale kako se sumnjalo na slepo crevo.Gastrolog ,posle pogleda na idealne nalaze krvi, mi je saopštio da jedino možemo da uradimo gastroskopiju sa biopsijom radi nalaza helikobakterije mada i sam mi je rekao da ne veruje u da je to u pitanju.I ultrazvuk je pokazao da je sve u redu.
Možda je sve ovo na nervnoj bazi.Pre godinu dana sam bio lečen benzodijazepinima i posećivao sam psihijatra zbog takozvane anksiozne depresije.Poznat sam po tome što mi želudac reaguje na nervozu.Iapk,kada su ovi skorašnji problemi počeli nisam bio nervozan i napet.Čak sam ostavio neke svoje obaveze u stranu i opustio se radeći ono što volim i što me smiruje.Ipak,ništa.
Sa druge strane,možda je i kriva moja nedovoljna fizička aktivnost.Sramota me je kad kažem da ovako mlad čovek vrlo često provede dan u kući.Sumnjam da sam nekako "umrtvio" svoja creva te me sad muče.To je navika još od faksa.Zatvoriše se da spremiš ispit,počneš dan sa kafom i pet cigareta,bez vodjenja računa o ishrani.
Ne znam šta da radim.Da li je sve na nervnoj bazi ili može ukazivati na nešto ozbiljno.
Moj stomačni problem!!!
Naprotiv, vi nemate "lenja" creva, vec hipermotilitet gastro trakta. Kako ste bili na anksioliticima zbog anksioznodepresivnog sindroma, moguce je da je sadasnje stanje i posledica oslobadjanja gastrotrakta ove inhibicije /nakon ukidanja benzodiazepina/. Svakako, predlozeni pregled nije na odmet...
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Svakako, to je za vas prihvatljivije objasnjenje
ali ja bih uradio i predlozen pregled da sam na vasem mestu

sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 12:39 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Stanje se da donekle pogoršalo.
Stalno podriigujem.Osećam ne jak ali iritirajući pritisak sa leve strane tik ispod rebara.Ponekad me zadesi i bol u predelu srca.Ipak, ne osećam mučnine niti mi se hrana vraća.Jedem normalno izuzev što mi svaki doručak prisedne.desilo se ovih dana da se i prejedem valjda od gladi i nema tegoba.
Stalno podriigujem.Osećam ne jak ali iritirajući pritisak sa leve strane tik ispod rebara.Ponekad me zadesi i bol u predelu srca.Ipak, ne osećam mučnine niti mi se hrana vraća.Jedem normalno izuzev što mi svaki doručak prisedne.desilo se ovih dana da se i prejedem valjda od gladi i nema tegoba.