Moj stomačni problem!!!

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Shamar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 12:39 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Moj stomačni problem!!!

Post od Shamar »

Moj problem je u sledećem:
Imam neki utisak kao da hrana koju pojedem samo "prođe" kroz mene.Zvuči smešno ali tako mi izgleda.Naime,odmah posle obroka osetim blagi bol u predelu pupka koji se nakon par minuta "preseli" u donji deo trbuha u vidu presecajućeg bola.Taj bol traje pet minuta i završava se potrebom da odem u klozet.Ponekad je u pitanju čvrsta stolica češće proliv.Tako gotovo uvek posle obroka.Najveće muke imam ujutru kada ustanem kada mu je stomak prazan.Kada doručkujem usledi taj osećaj teskobe u stomaku i kada obavim nuždu obavezno me obuzme osećaj pospanosti i malaksalosti.
Nije tako uvek ali u poslednje vreme sam imao probleme sa stomakom.Prvo sam otišao kod doktora opšte prakse koji mi je bez razmišljanja prepisao Probiotik i dao mi uput za pregled kod gastrologa i infektologa.Tada kao i sad stomak mi je mekan na dodir i nema znakova neke "vidne " upale kako se sumnjalo na slepo crevo.Gastrolog ,posle pogleda na idealne nalaze krvi, mi je saopštio da jedino možemo da uradimo gastroskopiju sa biopsijom radi nalaza helikobakterije mada i sam mi je rekao da ne veruje u da je to u pitanju.I ultrazvuk je pokazao da je sve u redu.
Možda je sve ovo na nervnoj bazi.Pre godinu dana sam bio lečen benzodijazepinima i posećivao sam psihijatra zbog takozvane anksiozne depresije.Poznat sam po tome što mi želudac reaguje na nervozu.Iapk,kada su ovi skorašnji problemi počeli nisam bio nervozan i napet.Čak sam ostavio neke svoje obaveze u stranu i opustio se radeći ono što volim i što me smiruje.Ipak,ništa.
Sa druge strane,možda je i kriva moja nedovoljna fizička aktivnost.Sramota me je kad kažem da ovako mlad čovek vrlo često provede dan u kući.Sumnjam da sam nekako "umrtvio" svoja creva te me sad muče.To je navika još od faksa.Zatvoriše se da spremiš ispit,počneš dan sa kafom i pet cigareta,bez vodjenja računa o ishrani.
Ne znam šta da radim.Da li je sve na nervnoj bazi ili može ukazivati na nešto ozbiljno.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Naprotiv, vi nemate "lenja" creva, vec hipermotilitet gastro trakta. Kako ste bili na anksioliticima zbog anksioznodepresivnog sindroma, moguce je da je sadasnje stanje i posledica oslobadjanja gastrotrakta ove inhibicije /nakon ukidanja benzodiazepina/. Svakako, predlozeni pregled nije na odmet...
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Shamar
Novi član
Novi član

Post od Shamar »

Hvala.
Da znate da sam i sumnjao na mogući efekat prekida konzumiranja anksiolitika i antidepresiva.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Svakako, to je za vas prihvatljivije objasnjenje :wink: ali ja bih uradio i predlozen pregled da sam na vasem mestu :D
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Shamar
Novi član
Novi član

Post od Shamar »

Stanje se da donekle pogoršalo.
Stalno podriigujem.Osećam ne jak ali iritirajući pritisak sa leve strane tik ispod rebara.Ponekad me zadesi i bol u predelu srca.Ipak, ne osećam mučnine niti mi se hrana vraća.Jedem normalno izuzev što mi svaki doručak prisedne.desilo se ovih dana da se i prejedem valjda od gladi i nema tegoba.
Odgovori