Tri carska reza

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Maxima
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 05, 2007 10:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Tri carska reza

Post od Maxima »

Imam jedno dete...uskoro planiram novu trudnocu ali bih ...iskreno...volela troje dece da imam!
Pri put sam se porodila carskim rezom zbog uze karlice, godina(30) i velichine bebe (4100g, 55cm). Doktorica mi je rekla da za novu trudnocu sachekam 2 godine od porodjaja i da ce verovatno i drugi put (90%) biti carski rez.
Da li je u, tom sluchaju, rizichno imati tri carska reza?
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Nema potrebe da se posle carskog reza ne proba vaginalni porodjaj. U Americi je to normalna praksa. Nemojte sebi da uskratitie to najvece zensko zadovoljstvo, ako nema drugih medicinskih prepreka.
Maxima
Stalni član
Stalni  član

Post od Maxima »

imala sam jaku zelju da se porodim prirodnim putem...medjutim i tri lekara su po pregledu ustanovili da je to veoma rizicno zbog karlice ...rekli su da imam externu ali ne i internu, sto, predpostavljam znachi da beba ne moze da se spusti u donju karlicu...ili tako neshto...Rekli su mi da se i sl. put pripremim na carski...
p.s.verujem da je san svake zene da se porodi prirodnim putem ali...eto, nije uvek tako....
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Pa onda nista :-? No, naravno da moze tri puta, ako napravis 2-3 godine pauze.
mised
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 29, 2007 12:38 am

odgovor

Post od mised »

Nasa snaja je za 5,5 godina sa 3 carska reza rodila troje dece.Rekli su joj damoze ukupno 5 carskih rezova ukupno po najnovijim istrazivanjima.Medjutim,kad je treci put bila trudna ginekolog je rekao da u slucaju i najmanje moguce kontrakcije odma udje u bolnicu.Napomenuo je da i kasnije u zivotu,posle cetrdesete,moze da ima problema tipa polipa,priraslica unutar materice.Toliko od nas.........pozdrav i srecno
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

problema može da ima i posle prirodnog, tako da je to pomalo bzvze. Moja... pa valjda mi dođe snaja... ima četvoro dece, od kojih je smao treće rođeno vaginalno, ostalo troje je na svet došlo zahvaljujući carskom rezu i niko joj čak ni sad nije rekao da ne može imati još dece ;)
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

kod nas je problem sto doktori nece da se upustaju u prirodan porodjaj, ako je prethodno radjen carski, a vecina ih i bez potrebe poradja carskim rezom.
Meni bio zakazan, a porodila se prirodno i super sam prosla, za treci carski ce pokusati da te uplase, ali ako napravis normalnu razliku od 2-3 godine nema razloga za paniku, naravno prethodno obavezno odradi sve kontrole kako bi bila sigurna da te ne stresiraju u trudnoci, i nadji ginekologa koji ce te razumeti, podrzati, posavetovati kad sta i kako.
double trouble is my life
BUBIICA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 8:32 pm

Post od BUBIICA »

ja sam rodila dve devojcice carskim rezom. Prvi put 1991.,Nisam se otvarala, plodova voda je izcurila i beba se gusila. Drugi put 1999. nisu cekali bolove. U 38.nedelji sam primljena u bolnicu i uradjen je carski. Rekli su mi da je velika razlika izmedju dva porodjaja ali hvala Bogu nije bilo komplikacija. Poznajem zenu koja je imala 3 carska za 8 godina. Mislim da je oporavak tezi posle carskog,mozda su bolovi malo manji nego kod normalnog por. ali je sve mnogo neprijatnije.
Korisnikov avatar
Sophia777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 30, 2007 9:51 am

Post od Sophia777 »

Poznajem zenu koja je imala 4 carska reza za 10 godina. Ima troje zdrave dece.
Maxima
Stalni član
Stalni  član

Post od Maxima »

puno vam hvala na informacijama i ovim podacima...u svakom sluchaju imam jako dobru doktoricu...carski sam odlicno podnela...lak je i oporavak i sve ostalo...naravno verovatno je lakshi prirodni puta al...nismo svi te srece...Bitno je samo da bude dechice...pravim razlike od po dve, dve i po godine pa onda u "akciju"... :oops: :lol:

pozzzzzzzzzzzz
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

dece nikad dosta, opustio se i uzivaj iz moje perspektive gde sam se delila na dva, pravi razlike od 2 - 3 godine dok ne postanu malo samostalniji, da mozes potpuno da se predas malenoj bebi za koju postojis samo ti.
double trouble is my life
Odgovori