Imam jedno dete...uskoro planiram novu trudnocu ali bih ...iskreno...volela troje dece da imam!
Pri put sam se porodila carskim rezom zbog uze karlice, godina(30) i velichine bebe (4100g, 55cm). Doktorica mi je rekla da za novu trudnocu sachekam 2 godine od porodjaja i da ce verovatno i drugi put (90%) biti carski rez.
Da li je u, tom sluchaju, rizichno imati tri carska reza?
Tri carska reza
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jun 05, 2007 10:15 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
imala sam jaku zelju da se porodim prirodnim putem...medjutim i tri lekara su po pregledu ustanovili da je to veoma rizicno zbog karlice ...rekli su da imam externu ali ne i internu, sto, predpostavljam znachi da beba ne moze da se spusti u donju karlicu...ili tako neshto...Rekli su mi da se i sl. put pripremim na carski...
p.s.verujem da je san svake zene da se porodi prirodnim putem ali...eto, nije uvek tako....
p.s.verujem da je san svake zene da se porodi prirodnim putem ali...eto, nije uvek tako....
odgovor
Nasa snaja je za 5,5 godina sa 3 carska reza rodila troje dece.Rekli su joj damoze ukupno 5 carskih rezova ukupno po najnovijim istrazivanjima.Medjutim,kad je treci put bila trudna ginekolog je rekao da u slucaju i najmanje moguce kontrakcije odma udje u bolnicu.Napomenuo je da i kasnije u zivotu,posle cetrdesete,moze da ima problema tipa polipa,priraslica unutar materice.Toliko od nas.........pozdrav i srecno
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
kod nas je problem sto doktori nece da se upustaju u prirodan porodjaj, ako je prethodno radjen carski, a vecina ih i bez potrebe poradja carskim rezom.
Meni bio zakazan, a porodila se prirodno i super sam prosla, za treci carski ce pokusati da te uplase, ali ako napravis normalnu razliku od 2-3 godine nema razloga za paniku, naravno prethodno obavezno odradi sve kontrole kako bi bila sigurna da te ne stresiraju u trudnoci, i nadji ginekologa koji ce te razumeti, podrzati, posavetovati kad sta i kako.
Meni bio zakazan, a porodila se prirodno i super sam prosla, za treci carski ce pokusati da te uplase, ali ako napravis normalnu razliku od 2-3 godine nema razloga za paniku, naravno prethodno obavezno odradi sve kontrole kako bi bila sigurna da te ne stresiraju u trudnoci, i nadji ginekologa koji ce te razumeti, podrzati, posavetovati kad sta i kako.
double trouble is my life
ja sam rodila dve devojcice carskim rezom. Prvi put 1991.,Nisam se otvarala, plodova voda je izcurila i beba se gusila. Drugi put 1999. nisu cekali bolove. U 38.nedelji sam primljena u bolnicu i uradjen je carski. Rekli su mi da je velika razlika izmedju dva porodjaja ali hvala Bogu nije bilo komplikacija. Poznajem zenu koja je imala 3 carska za 8 godina. Mislim da je oporavak tezi posle carskog,mozda su bolovi malo manji nego kod normalnog por. ali je sve mnogo neprijatnije.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jun 05, 2007 10:15 pm
puno vam hvala na informacijama i ovim podacima...u svakom sluchaju imam jako dobru doktoricu...carski sam odlicno podnela...lak je i oporavak i sve ostalo...naravno verovatno je lakshi prirodni puta al...nismo svi te srece...Bitno je samo da bude dechice...pravim razlike od po dve, dve i po godine pa onda u "akciju"...
pozzzzzzzzzzzz

pozzzzzzzzzzzz