Oticanje zglobova

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Oticanje zglobova

Post od majja »

Zbog cega dolazi do zadrzavanja tecnosti i oticanja zglobova ruku i nogu?

Kakve mogu biti posledice?

Hvala, majja :wink:
anvan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 09, 2007 12:00 pm

Post od anvan »

Otok moze nastati kao rezultat nus pojava nekih lekova.Ja sam imala problem sa Amlopinom, lek za povisen krvni pritisak, i cim sam prestala da ga uzimam, otoci su nestali. Inace otok nastaje kao rezultat poremecaja promena tvari na nivou celije. Kad su Na i K u disbalans nastaje zadrska tecnosti. Zato treba jesti neslanu hranu (so sadrzi Na), jer je Na taj koji vezuje molekul vode. Otprilike tako stoje stvari u vezi otoka. :D
Kupila sam Kombuhu i otkrila vas predivni sajt.Puno hvala za mnogo stvari koje sam od vas naucila.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Poremecaj elektrolita, srcana oboljenja, oboljenja jetre, oboljenja bubrega, maligne bolesti, limfostaze.....1000 razoga! Par pregleda, sa malo laborat. analiza mogu vam dati makar okvirnu dijagnozu....sve ostao su nagadjanja[/i][/b]
Odgovori