Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.
Otok moze nastati kao rezultat nus pojava nekih lekova.Ja sam imala problem sa Amlopinom, lek za povisen krvni pritisak, i cim sam prestala da ga uzimam, otoci su nestali. Inace otok nastaje kao rezultat poremecaja promena tvari na nivou celije. Kad su Na i K u disbalans nastaje zadrska tecnosti. Zato treba jesti neslanu hranu (so sadrzi Na), jer je Na taj koji vezuje molekul vode. Otprilike tako stoje stvari u vezi otoka.
Kupila sam Kombuhu i otkrila vas predivni sajt.Puno hvala za mnogo stvari koje sam od vas naucila.
Poremecaj elektrolita, srcana oboljenja, oboljenja jetre, oboljenja bubrega, maligne bolesti, limfostaze.....1000 razoga! Par pregleda, sa malo laborat. analiza mogu vam dati makar okvirnu dijagnozu....sve ostao su nagadjanja[/i][/b]