Tablete protiv bolova prije odlaska zubaru?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bigndolce
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 19, 2007 4:11 pm

Tablete protiv bolova prije odlaska zubaru?

Post od bigndolce »

Zanima me da li tablete protiv bolova prije odlaska zubaru, uz dobivenu anesteziju smanjuju bol prilikom popraljanja ili ubijanja zivca*?

Hvala
Milka R
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Milka R »

Pod anestezijom vas nista ne boli,osim ako postoji upala a tada vam ni analgetici ne pomazu.Pozdrav!
bigndolce
Novi član
Novi član

Post od bigndolce »

Milka R napisao:Pod anestezijom vas nista ne boli,osim ako postoji upala a tada vam ni analgetici ne pomazu.Pozdrav!
Razumjem ja to, samo da li je anastezija jaca u kombinaciji sa analgeticima ?

Pozdrav :lol:
ail
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 21, 2007 8:04 pm

Post od ail »

Nema potrebe da pijete bilo kakve analgetike pre anestezije, kao sto je vec receno, anestezija ce ili potpuno da obezboli ono sto treba, ili, u neki slucajevima kada to ne moze da uradi, ni analgetici tu nece pomoci. Njih ima svrhe uzimati, recimo, posle vadjenja nekog zuba ako se javi duzi bol, ali i u tom slucaju niposto ne treba uzimati acetisal, andol, ili neki drugi koji sadrzi acetilsalicilnu kiselinu.
bigndolce
Novi član
Novi član

Post od bigndolce »

ail napisao:Nema potrebe da pijete bilo kakve analgetike pre anestezije, kao sto je vec receno, anestezija ce ili potpuno da obezboli ono sto treba, ili, u neki slucajevima kada to ne moze da uradi, ni analgetici tu nece pomoci. Njih ima svrhe uzimati, recimo, posle vadjenja nekog zuba ako se javi duzi bol, ali i u tom slucaju niposto ne treba uzimati acetisal, andol, ili neki drugi koji sadrzi acetilsalicilnu kiselinu.

A zasto ne valja? Radi krvarenja, ili ? :oops:
Mladen88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 25, 2007 11:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Resenje

Post od Mladen88 »

Ako te boli popi jedan kafetin ili brufen.
Diane
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 17, 2007 8:18 pm

Ne!

Post od Diane »

Zubar mi je reko da pre dolaska ne pijem nista jer cu tada teze definisati bol.
anvan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 09, 2007 12:00 pm

Post od anvan »

Ako imate zakazano hirursku intrvenciju(vagjenje zuba,apikotomija i sl.)bolje je uzeti neki analgetik pola sata pre intervencije. Zasto? Zbog toga sto analgetik deluje tako sto blokira centar za bol u mozgu, a anestetik deluje lokalno, samo tamo gde se intervenira. Mozak, i pored anestezije, pamti sta se desavalo u toku intervencije, pa kad progje anestezija, reaguje bolom. Ako uzmete analgetik, onda put boli do mozga je blokiran, mozak nije registrovao bol tokom intervencije i zato lakse progete po prestanka anestezije. Moj savet vam je da uzmete analgetik u slucaju kad je postavljena dijagnoza i sledi intervencija. Izbegavajte acetil salicilnu kis. jer produzuje krvavljenje. :o
Kupila sam Kombuhu i otkrila vas predivni sajt.Puno hvala za mnogo stvari koje sam od vas naucila.
Mixa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 09, 2008 2:52 am

Post od Mixa »

Najbolji je Nimulid.
Padmé
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:17 am

Re: Ne!

Post od Padmé »

Diane napisao:Zubar mi je reko da pre dolaska ne pijem nista jer cu tada teze definisati bol.
Ovo mi je logicno, ako zubar jos uvek nije odlucio sta da ti radi sa zubom, da li da ga leci i sl. U tom slucaju mora da ispita tvoju reakciju na bol, a analgetik popijen 1/2 sata pre pocetka intervencije moze da ga ublazi i zavara.
Ako je zub za vadjenje :cry: , popij analgetik koji u sebi ne sadrzi acetil salicilnu kiselinu, jer ona moze da pojaca krvarenje.
Odgovori