bolovi u stomaku

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
volleystar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 06, 2008 11:16 pm

bolovi u stomaku

Post od volleystar »

postovani,
naime mozda oko dva meseca vec imam bolove u stomaku, koji se protezu oko sredine stomaka i u donjem delu stomaka ! pre oko 6 meseci sam radio gastroskopiju, i uradjen je test na heliko bakteriju, i nije pronadjena ! kada su mi te tegobe pocele otisao sam ponovo na ultrazvucni pregled i nista sem gasova nije ustanovljeno ! dat mi je nekakv lek rudakol koji navodno utice na rad i elasticnst creva, no to nije prestalo ! nemam mucnine, imam po dve stolice otprilike dnevno ! mozda nekakvu sluz ponekada primetim, ali retko ! pre nekoliko dana smo u firmi radili sanitarni pregled, radili su i pregled stolice i nalazi nisu u tom domenu nista pokazali ! moram da pomenem da sam mnogo nervozan, zapravo je i pitanje da li se to moze dovesti u vezu ! molim za misljenje !
volleystar
Novi član
Novi član

Post od volleystar »

i mala dopuna, nemam mucnine, nisam povracao, imam dobar apetit, i nocu spavam ! pa sta god to znacilo !
Kicha
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 26, 2007 12:12 pm

Post od Kicha »

to ti je IBS, nista opasno ali zna da smeta. Upravo si zato dobio rudakol, uzmi i gasvan, to ce ublaziti spazmove...
volleystar
Novi član
Novi član

Post od volleystar »

danas sam po prvi put u stolici video onako kako bih rekao pravu sluz, pa mogu reci u vidljivoj meri, belicaste boje ! uzimam probiotik vec tri dana, sta ovo moze imati za posledicu !
Kicha
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kicha »

sindrom nervoznih creva. Da bi to potvrdio uradi KKS (kompletna krvna slika), fibrinogen, albumine, proteine, alkalna fosfataza, CRP, stolicu na parazite, bakterije, gljivice, protoze i okultnu krv. Ako je sve OK, samo smireno i polako, nemas se cega bojati...
volleystar
Novi član
Novi član

Post od volleystar »

danas sam bio kod lekara i nista opet pregled, kao ni ultrazvucni pregled nije rekao ! mada moram da istaknem dala mi je da uradim nalaze stolice za neke stvari izmedju ostalog za nalaz te mikroskopske krvi, kao i na neke parazite, kandidu ! mada moram da priznam sve mi je to nekako licilo na ono ajde da uradimo, nikakvu sumnju kod nje nisam video cak i gledajuci neke ranije nalaze prokomentarisala je meni ovo lici da je ok !

prosto sada vec nisam siguran da li da teram dalje, ili ne ! kad pomislim na maltretiranja kod drugih lekara, nalazi cudesa, tek onda mi je muka ! znam da mi niko ne moze reci uradi ovo ili ono, ali ima li bar nekog usmerenja ili ne ! nikakvu terapiju mi nije dala !
Kicha
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kicha »

Pa ne mozes dobiti terapiju kada nemas Dg. U svakom slucaju je dijapazon sarolik od sasvim banalnih i smesnih sindroma do pocetaka izuzetno teskih, neizlecivih i retkih oboljenja. Uradi ono sto sam ti rekao i ako je to OK nemas frke...ako imas okultno krvarenje a pritom nemas nikakve parazite, amebe, mikoze, bakterije...onda ti ne gine neki od endoskopskih pregleda a o tome ce odluciti internista...u slucaju mikro krvi mozes imati bezazlene hemoroide ali i tumore, ozbiljne idiopatske inflamacije, obicne upale, divertikulozu, polopozu...ali najverovatnije ti nije nista...
Odgovori