Da, hvala ti na ovim rijecima, malo sam se utjesila. Ma kad se sjetim da sam ga ja dobila od partnera koji nije imao nikakve promjene na kozi onda me strah i najmanjeg dodira, svega...grozno!Pozitivan napisao:@mia110
Odmah da ti kažem da i mene ta spoznaja jako opterećuje, baš upravo iz tog razloga da ne zarazim nekoga i svakako da ni u najluđem snu ne bih spavao s nekim, a da ju prethodno ne upozorim na rizik koji postoji.
Ali s druge strane, prvo ljekarka koja mi je to i dijagnostikovala, rekla mi je da joj svaki dan dolaze ljudi s tim problemom i na moje pitanje koliko je to često, odgovor je bio - jako. Dalje, urolog kom sam se obratio mi je rekao da to nije ništa i da na to odmah zaboravim, da je to više stvar imuniteta, nego virusa samog po sebi. A, onda, kad još tome dodaš činjenicu koliko ljudi oko nas ima labijalni herpes, a oralni seks je praktično postao dio protokola, ispada da smo stigmatizovani ni zbog čega i da je veća vjerovatnoća da naiđemo na osobu sa herpesom nego na osobu koja taj virus ne nosi u sistemu...
Kažem, naprosto mi neke stvari tu nisu logične, toliko česta pojava, a tretira se kao malte ne kraj svijeta ako se nekome dijagnostikuje...
Ima li neko da podijeli s nama iskustvo reakcije nekog novog partnera nakon saopštavanja the informacije?
Pozdrav svima i glavu gore
Stvarno, tako banalna stvar, a toliko stigme samo zato jer je na podrucju spolovila. I ja bih voljela cuti iskustva drugih ljudi...kako saopciti partneru, kako su oni reagirali, da li je itko ikome nekad prenjeo tako i sve vezano za tu temu, ali osjecam se nekako usamljeno po ovim forumima vezano za herpes. Ne znam.