Sta sa herpesom kroz ceo zivot?

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

:D
OljaNS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 01, 2007 11:43 am

Nemojte se previse nadati

Post od OljaNS »

Volela bih da ovo nekome pomogne. Ako neko nesto uspe da uradi, molim Vas da to napisete. Mada, nemojte se previse nadati (nisam ni ja uspela nista da uradim).

Pozdrav
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Vakcina protiv herpesa se jos uvek testira, i sigurno nece biti odobrena za upotrebu pre 2011. Za sad se ne zna da li ce moci da je koriste oba pola.

Ako ste mladi i mozete da cekate 4-5-6 godina... apstinirajte :roll:
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenadns »

ja mislim da je to neka sarena laza, a slozio bih se sa donkom, vakcina bi trebalo da se pojavi otprilike 2011. godine

Da danas postoji vakcina, to bi bila vest u celom svetu...
fedja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 2:36 pm

Post od fedja »

a shta je sa herpes zosterom... naime, dijagnoziran mi je herpes zoster ispod leve lopatice na ledjima... dobio sam aciklovir tablete (3 tablete na svakih 4 sata) kao terapiju...
ono shto mene zanima je da li se i herpes zoster stalno vraca kao i svi ostali herpesi... jer upravo ovde na forumu sam prochitao da se vrati jednom retko 2 puta... inace, znam da je "nastao" od prelezanih boginja i da je uzrok pojave drastican pad imuniteta... zanima me da li se "vraca"?
nenadns
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenadns »

herpes zoster se retko vraca, zapravo u 90% slucajeva nikad vise.

herpes simplex tip 2, ili genitalni herpes je poznat po cestim recidivima i zasad nema leka za njega.

Znam da ovo nije uteha, ali recimo poznata glumica Dzesika Alba ima genitalni herpes (ako sam tacno informisan)
bratbil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 5:23 pm

Dr.Dragan Salevic

Post od bratbil »

Tacan je telefon, doktor se zove Dr. Dragan Salevic, zaista ima preko 90 godina, bio je jedan od Titovih lekara( lecio ga od herpesa), bas je star.Ja sam bio kod njega pre 8-9 godina i zaista mi je dao tu vakcinu u kuk i rame i nisam imao gen. herpes godinu dana iako je on rekao da je to to, vrlo je simpatican, ne prica mnogo. Nisam mu se javljao posle jer sam mislio da je umro. I tada kad sam bio kod njega u kuci blizu Hrama Sv. Save tresla mu se ruka i mislio sam da nema sanse da je sposoban i dalje. Tada je bila kod njega neka zena kao pomocnik. Sve je tako kucna atmosfera.

Zvao sam danas on je dosta bolestan, mozda ce sin da preuzme stvar samo da nadje zakonsku regulativu...do tada...mozda se i oporavi,zilav je deka.
nenadns
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenadns »

Zanimljivo....

Samo nisam te najbolje razumeo, dobio si vakcinu u kuk i rame ??? Zasto na dva mesta? I zapravo herpes ti se vratio posle godinu dana, ako sam razumeo, znaci, ipak ne dovodi do izlecenja.
bratbil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 5:23 pm

Post od bratbil »

Mene nije, ali i to je bio dobar odmor moras priznati, svakako, mozda nekome jeste uspesno neznam. Pozdrav! :wink:
OljaNS
Novi član
Novi član

Vakcina

Post od OljaNS »

Izvini, a kako je bilo posle toga kada ti se vratio? Da li su recidivi bili isto tako cesti ili redji? Meni je i lekar dermatolog koji mi ga je preporucio i rekao da ce se mozda vracati posle te vakcine ali navodno, mnogo redje (sto i nije tako lose).
Inace, Herpesu nema leka. Nemojte bacati novac na skupe preparate koje nalazite na Internetu (DMSO, Choraphor), ja sam ih probala i ne pomazu. DMSO mi je na neko vreme pojacao imunitet ali nista ekstra. Choraphor su ekstremno dobro izreklamirali ali on apsolutno nista ne pomaze, jedino sto pomaze da Herpes brze prodje.
Ako se vakcina i pojavi 2011, ne verujem bas mnogo u nju.
P.S. U "Blicu" sam procitala odgovor nekog dermatologa koji je rekao da se Herpes u skorije vreme moze sanirati tzv. biotretmanima. Zna li neko sta je to i da li je neko imao iskustva sa tim?

Pozdrav svima i hvala na informacijama

Olja
neu3no
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 11:18 am

Post od neu3no »

Dr. Dragan Salevic kod hrama svetog save

I ja sam dobio tu njegovu vakcinu. Nije mi se pojavio herpes simplex od tada na usni. To traje već 4 godine. Vakcina je inače protiv herpes zoostera. Nema ni toga.

On je priznat u svetu zbog te eksperimentalne vakcine. Ali mi nije jasno zašto nije podržano to njegovo istraživanje recimo od strane ministarstva zdavlja.
OljaNS
Novi član
Novi član

Post od OljaNS »

Da, o tome sam slusala. Nekome je pomoglo potpuno, nekome manje. Tako su mi i rekli. Verovatno vise pomaze kod Herpesa na usni, jer se on inace redje javlja. Medjutim, za sada nemamo srece da dodjemo ni do te vakcine, ma koliko bila ispitana ili ne.

P.S. Sta komentarisati o nasem Ministarstvu Zdravlja, pa valjda je dovoljno da pogledate bolnice i lekare u Srbiji?
nenadns
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenadns »

Do sada su se i u svetu pojavljivale vakcine protiv herpesa, ali sa 15 do 20% uspesnosti, sto je jako malo, i pritom je efekat postojao samo kod zena. Samo, velika je razlika izmedju herpesa tip I i tip II, na usni je obicno u pitanju herpes simplex tip I, koji je prakticno bezazlen u odnosu na tip II, koji je mnogo gori i invazivniji....
Symon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 11:04 pm

Post od Symon »

nenadns napisao:Do sada su se i u svetu pojavljivale vakcine protiv herpesa, ali sa 15 do 20% uspesnosti, sto je jako malo, i pritom je efekat postojao samo kod zena. Samo, velika je razlika izmedju herpesa tip I i tip II, na usni je obicno u pitanju herpes simplex tip I, koji je prakticno bezazlen u odnosu na tip II, koji je mnogo gori i invazivniji....
Da li na polnom organu moze da se pojavi Herpes tip 1, posle oralnog sexa sa osobom koja na usni ima herpes (pretpostavljam tip1) ?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Naravno da moze.
Odgovori