Rizik pri oralnom seksu

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: vlada99, moderato

vik19
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 24, 2009 8:38 pm

Rizik pri oralnom seksu

Post od vik19 »

Zanimame koliki je rizik od prenosa polnih bolesti prilikom oralnog seksa.

Narocito kada muskarac pruza oralni seks devojci, koji je tada najbolji vid zastite.
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Rizik je manji nego kod vaginalnog seksa, ali sansa da dodje do infekcije postoji uvek kada se ne koristi zastita. Rizik je veci kada devojka ima menstruaciju ili vidljive promene na kozi i sluzokozi i ako si ti pre seksa prao zube ili jeo hranu sa ostrim ivicama (recimo cips). Nacin da se zastitis je da uzduzno raseces kondom i njime prekrijes celu povrsinu sa kojom dolazis u kontakt. Radi prijatnijeg osecaja za devojku, na nekoliko najosetljivijih tacaka moze da stavi par kapi lubrikanta na bazi vode, narocito ako lubrikanta nema na kondomu.
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bankabre »

ala ce to da bude smesno sa rasecenim kondomom :lol:
Moze i celofan od cigareta...
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Zanimame koliki je rizik od prenosa polnih bolesti prilikom oralnog seksa.

Narocito kada muskarac pruza oralni seks devojci, koji je tada najbolji vid zastite.
Pa kaze:
Rizik je veci kada devojka ima menstruaciju
Misliiim, Doncice, jbt, ja sam covek koji nema dlake na jeziku, a ni kocnice u zivotu, 'ocu reci, probao sam svakog vraga, ali mi ovo zvuci pomalo gadno i nekako vampirski :evil: :lol:
Kvragu, volim vise british (slabije) peceno meso, nego li res, al' mi pokvari vecheru za ime Gospoda!
donka
Aktivan član
Aktivan član

Post od donka »

Mislim da se sa sigurnoscu moze reci da sta god zamislis, ima neko na svetu koga bas to seksualno privlaci! :wink:
hunter
Stalni član
Stalni član
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Ne sumnjam da ima i ne sumnjam da mnogi ne bih vodili ljubav tijekom mentruacije... Ipak oral gde je muskarac dominantan tijekom menstruacije mi je donekle nezdrav, no ne niopodastavam one koji to vole. Opet velim, neko voli res, neko britis.... Vazno je da se voli!

Ipak mi ovaj dio revenice nije jasan:

Mislim da se sa sigurnoscu moze reci da sta god zamislis,...
donka
Aktivan član
Aktivan član

Post od donka »

Pa eto, ima muskaraca kojima su strasno uzbudljiva recimo ronilacka peraja! Vecina ljudi voli cipku ili nista, a oni na zeni vole ronilacka peraja. I svakakve neke nebuloze, znaci, sta god ti padne na pamet, recimo sok od jabuke, verovatno ima neko koga sok od jabuke jako uzbudjuje. :lol: A tek razne telesne tecnosti, ukljucujuci i krv, to vec nije nista neobicno...
hunter
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od hunter »

Ronilacke peraje :lol:
Jbt, o tom nisam razmisljao :o :o :o
Bjavo!!!
gogi100
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 15, 2007 4:12 pm

Post od gogi100 »

moja partnerka ima povecan sekret u vagini. ja sam je oralno zadovoljavao. da li oralno zadovoljavanje moze izazvati povecani sekret u vagini? inace ona i ovako ima povecan sekret, ali mene interesuje da li se on moze izazvati i na ovaj nacin?
kleopatrin
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 3:15 pm

Post od kleopatrin »

gogi100 napisao:moja partnerka ima povecan sekret u vagini. ja sam je oralno zadovoljavao. da li oralno zadovoljavanje moze izazvati povecani sekret u vagini? inace ona i ovako ima povecan sekret, ali mene interesuje da li se on moze izazvati i na ovaj nacin?
Naravno da se pruzanjem oralnog seksa moze partnerki preneti neka infekcija.
Recimo streptokoke,stafilokoke...na taj nacin dospevaju u vaginu ili bilo koji drugi uzrocnik koji se nalazi u tvojoj usnoj duplji ,narocito ako bolujes od neke akutne infekcije.Takodje se i herpes moze preneti na taj nacin.
gogi100
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 15, 2007 4:12 pm

Post od gogi100 »

ok ali da li bas povecanje sekreta se moze izazvati bas ovako? ja nemam nikakve probleme u ustima.
kleopatrin
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 3:15 pm

Post od kleopatrin »

gogi100 napisao:ok ali da li bas povecanje sekreta se moze izazvati bas ovako? ja nemam nikakve probleme u ustima.
Devojka prvo treba da odredi koju grupu sekreta ima.Ako je treca grupa,da se tacno,konkretno odrede prisutni mikroorganizmi.Ako ima kandidu,ona se normalno nalazi u vaginalnoj flori,a promenom kiselosti vagine,nakon upotrebe antibiotika ili drugih promena u organizmu se kandida moze povecati i stvarati probleme.
U ustima se nalaze takodje bakterije,koje ne stvaraju tegobe.
hunter
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od hunter »

kleopatrin napisao:
gogi100 napisao:ok ali da li bas povecanje sekreta se moze izazvati bas ovako? ja nemam nikakve probleme u ustima.
Devojka prvo treba da odredi koju grupu sekreta ima.Ako je treca grupa,da se tacno,konkretno odrede prisutni mikroorganizmi.Ako ima kandidu,ona se normalno nalazi u vaginalnoj flori,a promenom kiselosti vagine,nakon upotrebe antibiotika ili drugih promena u organizmu se kandida moze povecati i stvarati probleme.
U ustima se nalaze takodje bakterije,koje ne stvaraju tegobe.
Hvala Kleopatrin... bijadoh danas do Pancevackog buvljaka i kupih miktoslop i bic za krocenja konja, pa sada kad se napalim prodrmam malisu bicem dok ne pogledam u mikroskop!
JBT!
grlica83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 29, 2009 9:19 am

Post od grlica83 »

da li kondilomi mogu oralno da se prenesu? nesto vas citam pa mi palo na pamet ? :o
Korisnikov avatar
jekalina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 26, 2009 7:10 pm

Post od jekalina »

grlica83 napisao:da li kondilomi mogu oralno da se prenesu? nesto vas citam pa mi palo na pamet ? :o
Imash veliki tekst,na temu kondiloma,u temi kondilomi :D PoZz
Odgovori