Rizik pri oralnom seksu

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: vlada99, moderato

Norrin-Radd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 29, 2009 6:08 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Norrin-Radd »

Imam neka pitanja..
Bio sam sa devojkom vishe od godinu dana.. i povremeno sam primecivao prilikom oralnog zadovoljavanja da joj je sekret braon boje.. njen ginekolog je reko da je to od ovulacije tj da se to deshava svakog meseca.
E sad zanima me ako to nije tako ..sta sam mogao oralnim putem da dobijem..posto vec mesecima imam nekih problema sa zeludcem..tj sta god da pojedem imam u utisak da mi stoji u grlu kao gorushica. A na ultra zvuku su mi rekli da mi je zeludac u savrshenom stanju. I dali mi da pijem neke lekove od kojih mi nije nista bolje bilo. Da li moze po sredi da bude neka bakterija koju sam mogo tim putem da dobijem ?
kleopatrin
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 3:15 pm

Post od kleopatrin »

Metoda izbora za dijagnostiku zeluca,nikako nije ultrazvuk.
Trebao bi za pocetak uraditi RTG jednjaka i zeluca sa barijumskom kasom,kao i analizu krvi na Helicobacter Pylori i malo vise ispitati,najbolje sve to u konsultaciji sa gastroenterologom.
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

grlica83 napisao:da li kondilomi mogu oralno da se prenesu? nesto vas citam pa mi palo na pamet ? :o
Tipovi HPVa koji izazivaju kondilome (niskorizicni) mogu oralno da se prenesu, medjutim kod ljudi sa zdravim imunim sistemom sansa da se kondilomi pojave u usnoj duplji je takoreci nepostojeca. Oni se razvijaju gotovo iskljucivo kod ljudi sa ekstremno oslabljenim imunitetom (oboleli od AIDSa).

Veci razlog za brigu je taj sto se nezasticenim oralnim seksom mogu preneti kancerogeni tipovi HPVa (visokorizicni). Utvrdjeno je da oralna infekcija visokorizicnim tipovima HPVa povecava rizik od dobijanja raka grla i usne duplje. Mada ni za to ne postoji velika sansa prosto zato jer su te vrste raka prilicno retke.
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Bravo Toncice Zvoncice!
bojance
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 13, 2006 8:09 pm

Post od bojance »

A sta sve zena moze "pokupiti " kada pruza oralni sex muskarcu i kada joj on pruza oralni sex? Koji testovi postoje da bi se utvrdilo da li muskarac poseduje neku polnu bolest, a koja nije vidljiva golim okom? Hvala.
donka
Aktivan član
Aktivan član

Post od donka »

bojance napisao:A sta sve zena moze "pokupiti " kada pruza oralni sex muskarcu
Oralni herpes, oralnu hlamidiju, oralnu gonoreju, oralni HPV, oralnu kandidu, HIV, hepatitis B.
bojance napisao:i kada joj on pruza oralni sex?
Ako muskarac ima oralnu infekciju nekim od gore nabrojanih patogena, osim HIVa i hepatitisa B, moze da je prenese pruzajuci oralni seks. Ove infekcije su cesce genitalne a redje oralne (izuzev herpesa) tako da je dobijanje neke od ovih infekcija putem pljuvacke retko (izuzev herpesa, jer oralni herpes ima dosta ljudi i veoma se lako prenosi). Da bi preneo HIV i hepatitis B, morao bi da ima ranicu u ustima jer se bez prisustva krvi ovi virusi ne mogu preneti pljuvackom.
bojance napisao:Koji testovi postoje da bi se utvrdilo da li muskarac poseduje neku polnu bolest, a koja nije vidljiva golim okom? Hvala.
Za muskarce postoje testovi na sve pobrojane bolesti osim na HPV, ali ako se rade iz brisa onda bi pored genitalnog brisa morao da se uzme i bris grla. Vecina ovih infekcija moze biti asimptomaticna, tj. muskarac nece imati nikakvih problema i nece znati da moze da prenese infekciju seksualnim partnerima.
salle88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 07, 2009 4:40 pm

Post od salle88 »

Mene interesuje koja je opasnost, tj. koje bolesti moze dobiti muskarac kada ga zena oralno zadovoljava? drugo pitanje je da li muskarac moze dobiti herpes na ovaj nacin? Hvala
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Ma... sad bi svasta rekao, ali necu.... 'el tako Olja!?
donka
Aktivan član
Aktivan član

Post od donka »

salle88 napisao:Mene interesuje koja je opasnost, tj. koje bolesti moze dobiti muskarac kada ga zena oralno zadovoljava? drugo pitanje je da li muskarac moze dobiti herpes na ovaj nacin? Hvala
Sve isto sto i zena kada je muskarac oralno zadovoljava. A vidim da sam zaboravila da napisem gore i sifilis, znaci slobodno dodaj i njega na spisak.

Dozvoljeno je koristiti kondome i za oralni seks, btw.
salle88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 07, 2009 4:40 pm

Re: Rizik pri oralnom seksu

Post od salle88 »

donka napisao:
salle88 napisao:Mene interesuje koja je opasnost, tj. koje bolesti moze dobiti muskarac kada ga zena oralno zadovoljava? drugo pitanje je da li muskarac moze dobiti herpes na ovaj nacin? Hvala

Sve isto sto i zena kada je muskarac oralno zadovoljava. A vidim da sam zaboravila da napisem gore i sifilis, znaci slobodno dodaj i njega na spisak.

Dozvoljeno je koristiti kondome i za oralni seks, btw.
Sa kondomom je moguce dobiti samo herpes od gore navedenih, jel tako? hvala na odgovoru
Stole
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 18, 2010 8:52 pm

Post od Stole »

Imam malo kandide na jeziku. Postoji li opasnost da zarazim devojku oralnim seksom?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

DA!

Prenecete joj i ljubljenjem, izbegavajte razmenu pljuvachke sa druim osobama dok se ne izlechite.

Obratite se lekaru opshte prakse ili zvom zubaru!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Stole
Novi član
Novi član

Post od Stole »

Obratio sam se. Poceo sam da koristim kapi Nistatin 4 puta dnevno po 10 kapi, i receno mi je da ponekad ispiram rastvorom sode bikarbone. Moze li se to izleciti za mesec dana?
Drzim se pravila: ne secer, ni druge gluposti. Posle terapije nistatinom, picu caj protiv candide i Candisept kapi. Mogu li ja do 30-40 dana biti izlecen??
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Da!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Stole
Novi član
Novi član

Post od Stole »

Da li da pijem za svaki slucaj i Nistatin tablete. Radio sam koprokulturu i nisu mi nista nasli. Ako ne moze da skodi, ja bih pio svaki dan po jednu tableticu. :)
I jos nesto: Imam kutiju probiotik tableta, da li da pocnem i njih da koristim istovremeno sad kad i trosim nistatin kapi? Nadam se da nisam previse dosadan. Hvala
Odgovori