Pitanje u vezi hlamidije
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
...
za pocetak uradi test na hlamidiju, nemoj da pijes antibiotike na pamet, jer koliko su korisni, toliko su i stetni, zasto da ih pijes, ako ne moras, prvo se testiraj na hlamidiju
Test na hlamidiju mi je pozitivan..citala sam dosta o tome,i znam da se tesko leci..meni je prepisan doksicilin(7x 2), nakon toga hemomicin(3x2).
Imama nekoliko pitanja..hlamidija se prenosi polnim putem, ja sam je izgleda "zaradila" i ugrlu putem oralnog sexa...a,sad mi recite ukoliko imam hlamidiju u grlu,da li je ja mogu preneti poljupcem?
Citala sam da vecina ljudi koji imaju hlamidiju,ni ne znaju da je imaju,nema nikakvih simptoma..za razliku od mene-meni su simptomi ocajno izrazeni,a sve to prilicno dugo traje(od maja ove godine)i sve se pogorsalo nakon dolaska sa mora...Pored toga sto imam problem sa ginekoloske strane i respiratorne strane, imam problem i sa ocima(izgleda je zahvatilo i oci)..da li je moguce da se prilikom boravka na moru hlamidija u tolikoj meri "namnozila" i dali ce terapija koju sam navela biti dovoljna da je se resim?
Imama nekoliko pitanja..hlamidija se prenosi polnim putem, ja sam je izgleda "zaradila" i ugrlu putem oralnog sexa...a,sad mi recite ukoliko imam hlamidiju u grlu,da li je ja mogu preneti poljupcem?
Citala sam da vecina ljudi koji imaju hlamidiju,ni ne znaju da je imaju,nema nikakvih simptoma..za razliku od mene-meni su simptomi ocajno izrazeni,a sve to prilicno dugo traje(od maja ove godine)i sve se pogorsalo nakon dolaska sa mora...Pored toga sto imam problem sa ginekoloske strane i respiratorne strane, imam problem i sa ocima(izgleda je zahvatilo i oci)..da li je moguce da se prilikom boravka na moru hlamidija u tolikoj meri "namnozila" i dali ce terapija koju sam navela biti dovoljna da je se resim?
-
- Aktivan član
...
nema garancije da ce te proci posle lekova, posto je sve vise rezistentna na antibiotike, a moze i da se povuce i da ostane u malom broju, pa da se posle ponovo aktivira. Nekome prodje odmah posle prve terapije, a nekad je potrebno ponoviti terapiju sa drugim lekovima. Obicno se daje terapija u trajanju od 2-3 nedelje sa kombinacijom lekova. Terapija koja je tebi prepisana, ne bih da zvucim negativno, ali ne deluje mi bas obecavajuce. Ukoliko se ne popije dovoljna doza antibiotika, hlamidija ce se vrlo brzo ponovo nakotiti u velikom broju.
Ako ti je presla na oci, onda moras da koristis kapi ili mast za oci uporedo sa tabletama, inace je neces izleciti sa ociju. Moj savet je da se sto manje nerviras, jer je hlamidija izleciva i ako je ne izlecis iz prvog puta, izlecices se iz drugog puta, samo bez nervoze, jer su mnogi prosli kroz to sto i ti prolazis, i danas su potpuno zdravi.
Ako ti je presla na oci, onda moras da koristis kapi ili mast za oci uporedo sa tabletama, inace je neces izleciti sa ociju. Moj savet je da se sto manje nerviras, jer je hlamidija izleciva i ako je ne izlecis iz prvog puta, izlecices se iz drugog puta, samo bez nervoze, jer su mnogi prosli kroz to sto i ti prolazis, i danas su potpuno zdravi.
Vec pet dana pijem doksicilin,a meni je sve gore...bol,peckanje,svrab...ne znam ni sama sta da radim...upravo sam dosla od ginekologa-ne vidi nikakve promene sem malo crvenila,a ja vise ne znam kako da se resim bola..Da li je potrebno da uradim jos neke analize ili je moguce da mi hlamidija pravi ovoliko problema?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 2:14 pm
-
- Aktivan član
...
Moze se uzeti bris na herpes, koji se odmah razmazuje na plocicu. Rezultat bude gotov za par dana
Ili se moze vaditi krv...
Bitnije je uraditi analizu na herpes tip II, jer je on opasniji od tipa I
Ili se moze vaditi krv...
Bitnije je uraditi analizu na herpes tip II, jer je on opasniji od tipa I
Zavrsila sam sa terapijom,a meni je sve losije...
Sto se tice simptoma i bolova koje imam-to je strasno,nije u pitanju samo polni organ,vec cela sluzokoza,a imam i problema sa kozom(u vidu jakog svraba i peckanja)..cak slican problem imam i po ocima, bolovi u stomaku, ponekad temperatura, otecene i bolne zlezde, ma vise ni sama ne znam sta me ne boli,ne svrbi ne pece...I zaista vise ne mogu izdrzati...
Sutra idem ponovo kod lekara,pa cu traziti da uradim sve analize,na sve polne bolesti koje postoje,jer ovo vec predugo traje...
Da li analizu na herpes,i ostale polne bolesti mogu uraditi U Dzordza Vasiingotna(tamo idem kod lekra)?
Nadam se da cu ubrzo otkriti sta mi je...
Sto se tice simptoma i bolova koje imam-to je strasno,nije u pitanju samo polni organ,vec cela sluzokoza,a imam i problema sa kozom(u vidu jakog svraba i peckanja)..cak slican problem imam i po ocima, bolovi u stomaku, ponekad temperatura, otecene i bolne zlezde, ma vise ni sama ne znam sta me ne boli,ne svrbi ne pece...I zaista vise ne mogu izdrzati...
Sutra idem ponovo kod lekara,pa cu traziti da uradim sve analize,na sve polne bolesti koje postoje,jer ovo vec predugo traje...
Da li analizu na herpes,i ostale polne bolesti mogu uraditi U Dzordza Vasiingotna(tamo idem kod lekra)?
Nadam se da cu ubrzo otkriti sta mi je...
Inace,kad sam krenula kod lekara prvi put mi je ustanovljena kandida..lecila sam je,na sledecoj kontroli bilo je sve ok, a meni i dalje lose..potom mi je otkrivena hlamidija(pijem antibiotike,a oni uticu na razmnozavanje kandide-tako da se verovatno sada i ona ponovo pojavljuje)..medjutim ocigledno je da moj problem nije ni kandida niti hlamidija,vec nesto trece... Ja sam sama sve povezala sa polnom bolescu(iako bih bila presrecna kad ne bi bilo tako)...moj problem je poceo da se pogorsava kad sam se vratila sa mora,pocela da radim i u tom periodu mi je strasno opao imunitet...i izgelda da je u pitanju neki virus s obzirom da antibiotici nikako ne pomazu...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 2:14 pm
Dugo imam problema sa hlamidijom,a jos duze nisam ni znao da imam taj mikroorganizam, zahvaljujuci privatnim laboratorijama i nestrucnim licima.Moja licna preporuka je WMA,posle godinu dana setanja od lekara do lekara i raznoraznih terapija tek sam tamo uspeo da utvrdim od cega zaista bolujem(pritom ne zelim da reklamiram).Usput sam zaradio upalu prostate i jos uvek sam na nekim terapijama zahvaljujuci hlamidiji iako je vise nemam.Savet za sve koji se lece: iz mog iskustva neophodno je leciti se sa kombinacijom tri leka u trajanju do cak mesec dana.Pri tom je vazno da se nadje odgovarajuca kombinacija antibiotika koja ce dati povoljne rezultate.Nisam strucnjak,ali koliko sam shvatio ne deluju svi antibiotici isto na razlicite osobe.Zato je neophodno biti uporan u lecenju.Ja sam se izlecio sa kombinacijom vizirena,dovicina i hemomicina.Pre toga sam koristio ciprocinal ,eritromicin i jos neke lekove kojima sam i ime zaboravio.Kada se koriste nepotpune terapije tipa jedan lek,nastaju jos veci problemi.Hlamidija se izazove i postaje agresivnija.Posle svake terapije od ovoga ili onoga(mnogo su mi bolesti pripisivali,nema potrebe da navodim)stanje mi se pogorsavalo.Kako sam zakacio upalu prostate,javio se jos jedan problem.Posto se prostata slabo pokrvljuje antibiotici tesko prodiru do nje i samim tim i do hlamidije.Potrebno je piti sto vise vode(preko dve litre ,ako je moguce)da bi se lekovi bolje apsorbovali.Prolom voda je preporucljiva,zbog njenog blagotvornog dejstva na urinarni trakt.Takodje sam negde procitao da gjepfruit pomaze u boljoj apsorbciji lekova,mada ne mogu da tvrdim da je tacno.
Nikome ne bih savetovao da piju lekove na svoju ruku,neophodan je pregled lekara i njegovo strucno misljenje.Ali ako vam preporuci jedan ili dva leka,razmislite da li ste kod pravog lekara.
Nadam se da cu uspeti nekom da pomognem ovim pomalo konfuznim tekstom.Pozdrav!
Nikome ne bih savetovao da piju lekove na svoju ruku,neophodan je pregled lekara i njegovo strucno misljenje.Ali ako vam preporuci jedan ili dva leka,razmislite da li ste kod pravog lekara.
Nadam se da cu uspeti nekom da pomognem ovim pomalo konfuznim tekstom.Pozdrav!
Da, hlamidija
Imala sam hlamidiju pre sest godina i izlecila sam je. Mada mi je trebalo ukupno dve godine da bih znala da li je to tako.
Ono što bih htela reći ovim putem jeste da sam ja vaginalnu hlamidiju dobila kao još nevina.
Posle mi je ginekolog rekao da je to skoro nemoguće, pa smo pretresali sve u mom životu da saznamo kako sam je dobila i ispostavilo se da sam je dobila na ginekološkom stolu kod predhodnog ginekologa.
Izlečila sam je kombinacijom 4 antibiotika, koje sam pila neprestano dva meseca.
No, rekli su mi da kontrolni test radim dve nedelje posle uzimanja lekova i ako je negativan( što je kod mene na sreću bio slučaj) ponovni test radim nakon mesec dana i onda još dva testa 6 i 12 meseci nakon toga.
Imala sam bolove i sekret sve do poslednje terapije, odnosno do poslednje kutije antibiotika.
svima koji se leče želim da kažem da ne odustaju. Nikako ne preporučujem alternative metode lečenja i ako test radite u privatnim laboratorijama, obavezno uradite u dve i ako obe ne pokazuju pozitivan rezultat sačekajte sa lečenjem još bar dve nedelje.
Ono što bih htela reći ovim putem jeste da sam ja vaginalnu hlamidiju dobila kao još nevina.
Posle mi je ginekolog rekao da je to skoro nemoguće, pa smo pretresali sve u mom životu da saznamo kako sam je dobila i ispostavilo se da sam je dobila na ginekološkom stolu kod predhodnog ginekologa.
Izlečila sam je kombinacijom 4 antibiotika, koje sam pila neprestano dva meseca.
No, rekli su mi da kontrolni test radim dve nedelje posle uzimanja lekova i ako je negativan( što je kod mene na sreću bio slučaj) ponovni test radim nakon mesec dana i onda još dva testa 6 i 12 meseci nakon toga.
Imala sam bolove i sekret sve do poslednje terapije, odnosno do poslednje kutije antibiotika.
svima koji se leče želim da kažem da ne odustaju. Nikako ne preporučujem alternative metode lečenja i ako test radite u privatnim laboratorijama, obavezno uradite u dve i ako obe ne pokazuju pozitivan rezultat sačekajte sa lečenjem još bar dve nedelje.