Pitanje u vezi hlamidije

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
sonja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 25, 2005 12:22 am

UPOZORENJE!!!

Post od sonja »

Molim vas,
samo obratite paznju kada idete da radite testove u privatnim medicinskim laboratorijama!
Moje iskustvo je jako lose (Novi Sad).
U laboratoriji EUROLAB sam dobila pozitivan nalaz, i zbog sumnje mog ginekologa, poslusala sam njegov savet i nakon tri nedelje sam opet odnela, ali ovaj put dva brisa, koja su mi izvadjena kod istog ginekolga, u istoj minuti --- jedan sam odnela u JUGOLAB a drugi u EUROLAB.
I gle cuda ---- u EUROLABU sam dobila negativan nalaz ( a bio je pozitivan)
a u JUGOLABU pozitovan nalaz!!!! Iz dva gotovo identicna brisa :(
Hm, mislim da ce ovde zdravstvena inspekcija imati pune ruke posla :wink:

Zao mi je samo sto ljudi daju tolike pare na testove, lecenje....a na kraju opet na testove..... a da fazon bude jos veci, nije sigurno ni da je imate!!!
Zato, pazite! Ne prihvatajte tako olako rezultate testova!!!

ZA LECENJE: da li ste culi za metodu laserom? Malo je skuplja, ali...kazu da je efikasna!
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

Momak i ja dok smo se lecili od toga smo zvali, citali, informisali se na milion mogucih strana....menjali doktore i terapije. Jednu privatnu laboratoriju smo zvali vezano za taj laserski metod koji je kostao ihahaj ali kad smo pitali da li je izlecenje od iste stopostotan...rekli su da nije....nego samo da laser probija u organizam i zajedno sa terapijom koju pijete tad (antibiotici.....brdo antibiotika) pomaze lekovima da bolje profunkcionisu kroz organizam.

Mi smo takodje culi da neki procenat ljudi zivi sa tim i da nikad ne moze da se izleci i da cak moze da ima potomstvo. S druge stran esmo culi da 1% ljudi ne moze da se zarazi sa tim, cak i ako godinama ima odnose za zarazenom osobom.

Odgovor na ranije postavljeno pitanje je :DA,Hlamidija je cista lutrija!!

Izlecenje od iste je verovatno kombinacija svih navedenih iskustava i metoda koju su izneli oni koji su se lecili od toga.
Cajevi,lekovi,sport,apstinencija....sirupi i sta jos..vec sam i zaboravila....ah da i zacini
nenadns
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 5:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

...

Post od nenadns »

Problem je sto su ti testovi putem brisa vrlo subjektivna stvar. Broje se i mrtve i zive celije hlamidije, pa rezultat moze da bude i pozitivan i negativan. A tacnost je negde oko 70 %. Zato se i gresi na tim testovima. Najmerodavnije je putem krvi, ali nakon lecenja treba da prodje bar tri meseca da se vidi da li ima i dalje antitela u organizmu. Ako putem krvi bude negativan rezultat, onda sasvim sigurno nema hlamidije. Problem je sto je taj test jos skuplji od brisa.
sonja
Novi član
Novi član

Re: ...

Post od sonja »

nenadns napisao:Problem je sto su ti testovi putem brisa vrlo subjektivna stvar. Broje se i mrtve i zive celije hlamidije, pa rezultat moze da bude i pozitivan i negativan. A tacnost je negde oko 70 %. Zato se i gresi na tim testovima. Najmerodavnije je putem krvi, ali nakon lecenja treba da prodje bar tri meseca da se vidi da li ima i dalje antitela u organizmu. Ako putem krvi bude negativan rezultat, onda sasvim sigurno nema hlamidije. Problem je sto je taj test jos skuplji od brisa.
Molim te mi reci gde se radi taj test i otprilike bar - koliko kosta?
sonja
Novi član
Novi član

Post od sonja »

Jednu privatnu laboratoriju smo zvali vezano za taj laserski metod koji je kostao ihahaj ali kad smo pitali da li je izlecenje od iste stopostotan...rekli su da nije....nego samo da laser probija u organizam i zajedno sa terapijom koju pijete tad (antibiotici.....brdo antibiotika) pomaze lekovima da bolje profunkcionisu kroz organizam.

Jedan ginekolog koristi terapiju laserom i cula sam da je kod njega izlecenje zene 100%, ali da kod muskaraca uvek ima nekih 10% koje ne moze da izleci.
Koliko sam cula od drugarice, on je jedini ginekolog cija je uza specijalnost hlamidija.
nenadns
Aktivan član
Aktivan član

...

Post od nenadns »

Hlamidija kod zena moze da ode u jajnike i onda se jako tesko leci, metoda laserom samo potpomaze u takvim situacijama. Kod muskaraca je isti problem ako hlamidija ode u prostatu, tada se jako tesko leci, jer antibiotici tesko prodiru tu. Pitanje je samo ko ima srece, neko se izleci posle mesec dana, a neko vuce i po godinu.
Svaka laboratorija radi test putem krvi (jugolab, biotest, medlab, ...) Pricam za Novi Sad konkretno. Cena je oko 1800 dinara, zavisi koja laboratorija.
U Biotestu se radi cak i pcr metoda iz urina, koja je 100 % tacna. Ovo je najsavremenija metoda i najskuplja (3500 dinara). U novom sadu je radi samo biotest. Ovom metodom se trazi dnk struktura hlamidije, i ako je ima cak i u promilima, test ce biti pozitivan, jer je najosetljiviji. Medjutim, papreno je skup.
vviktor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 3:07 pm

Re: Pitanje u vezi hlamidije

Post od vviktor »

cicamaca napisao: Meni su moja oba lekara rekla da sam ovo mogla da pokupim samo seksualnim kontaktom i da su sve ostalo samo price.
Momak i ja smo nazalost otkrili da imamo ovu bolest,pa smo svako kod svog lekara dobili razlicite terapije (ja sam pila Dovicin 4 kutije,Ciprocinal
Da li ste se izlečili? Vidim da je ova poruka od pre godinu dana.
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

Hej, pa jesmo. Ja sam ukupno pila 3 terapije, momak takodje. isli smo na PCR i nalaz je bio negativan i meni i njemu.

Ja se u zadnje vreme nesto razmisljam da li da ponovim opet test...cisto za svaki slucaj.
Jack
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 12, 2006 10:26 am

INTERESUJE ME

Post od Jack »

brat je pozitivan na hlamidji i kolika je verovatnoca da se zarazim i ja i da li postoje neke preventivne mere uvezi toga ???

hvala
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Brat??? A ti si incestoidna licnost, sta?
Jack
Novi član
Novi član

Post od Jack »

Ka1 napisao:Brat??? A ti si incestoidna licnost, sta?
pre nego sto lupis tako nesto onda lepo procitaj sta sam pitao ! ! !

On i ja zivimo zajedno ali problem je sto on ima hlamidiju a ja se jos nisam testirao a navedeno je da POLNI ODNOS NIJE JEDINI NACIN DA SE ZARAZI!!!!!!
to je razlog sto sam postavio pitanje
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Ccccc...
nenadns
Aktivan član
Aktivan član

Re: INTERESUJE ME

Post od nenadns »

[quote="Jack"]brat je pozitivan na hlamidji i kolika je verovatnoca da se zarazim i ja i da li postoje neke preventivne mere uvezi toga ???

Ne budite bas toliki paranoici. Potpuno si bezbedan, postoji vrlo mala verovatnoca (reda promila), ako koristite zajednicki peskir posle tusiranja, ali pretpostavljam da to niko ne radi pre svega zbog higijenskih razloga
Jack
Novi član
Novi član

Re: INTERESUJE ME

Post od Jack »

nenadns napisao:
Jack napisao:brat je pozitivan na hlamidji i kolika je verovatnoca da se zarazim i ja i da li postoje neke preventivne mere uvezi toga ???

Ne budite bas toliki paranoici. Potpuno si bezbedan, postoji vrlo mala verovatnoca (reda promila), ako koristite zajednicki peskir posle tusiranja, ali pretpostavljam da to niko ne radi pre svega zbog higijenskih razloga
OK hvala ti, pitao sam samo iz razloga sto se takvi slucajevi spominju cesto
matrix82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 14, 2006 10:52 am

pozdrav

Post od matrix82 »

imam simpome koji ukazuju na hlamidiju ,bol pri polnom odnosu,ucestalost mokrenja,peckanje,neprijata miris pri mokrenju i ostalo.
Devojka mi je lecila od hlamidije i ima nalaz da je sada sve u redu!
Posto se nalazim u stranoj zemlji nisam u mogucnosti da posetim lekara!
da li ima neko savet sta da uzmem ,bio sam kod nekog doktora koji kaze da je mozda samo upala mokracnih kanala i prepisao mi je tarivid 200mg!

koliko lecenje traje i sta da radim?
Odgovori