Ako neko zna da ima sifilis kako i gde da primi penicilin?

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

nekonanetu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 01, 2009 9:43 pm

Ako neko zna da ima sifilis kako i gde da primi penicilin?

Post od nekonanetu »

ako je neko nekad bio diagnosticiran za sifilis, a još nije u zadnjoj fazi već drugoj

gde može da ode da primi penicilin? ima li privatnih ambulanti?
kleopatrin
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 3:15 pm

Post od kleopatrin »

taj neko je mnogo davno trebao da prima penicilin. a penicilin se daje u svakom domu zdravlja..ako vec krijete pa bi privatno,kasnjenje vas moze mnogo kostati,ne samo para nego zdravlja!

ja ne znam kad ce ljudi prestati da se stide drzavnih lekara i da se informisu o bolestima malo vise?!mislite da vas privatnici ne mogu ogovarati???
hahahah
nekonanetu
Novi član
Novi član

Post od nekonanetu »

nije to stvar skrivanja ili ne..... ogovaranja ili ne.... neke stvari ipak trebaju ostati privatne....

samo kod nas i nema neke etike o tome.....
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Pa jel bi vi radje da krijete neshto ili da se pravilmo lechite?

Penicilin nije nimalo naivan lek i lek koji s elako podnosi i treba ga primati u adekvatnim uslovima, i sve to vreme lechenja voditi rachuna o nachinu zivota.

Pisali smo dosta o sifilisu na forumu, potrazite i obratite se lekarima, privanto ili drzavno, i izbacite iz glave teoriju zavere i ogovaranja koju mi se chini da imate vezano za lekare i medicinsko osoblje!

A i krajnej cinichno do vas bi bilo smao da se pojavite negde i kazete ja moram da primam penicilin bez toga da kazete koju dijagnozu imate, krajnej nekorektno prema osoblju s obzirom da se zna kakvo je oboljenje u pitanju!

A ako vec imate frku oko pregleda kod lekara u drzavnim institucijama pronadjite neku privatnu ordinaciju i otidjite na pregled i po terapiju, i da, mozete sve reci jednoj osobi a da ona to nikome ne prepricha, nisu svi medicinski radnici zeljni nechijih tracheva :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

@nekonanetu,

da li vi zaista mislite da vecinu medicinskog osoblja mozete svrstati u kos u koji ste nesvesno svrstali?
da li vi mislite da sam ja zavrsio medicinu da bih slusao, pamtio, prepricavao traceve ????
sa druge strane, mozete u nekoj privatnoj ambulanti umreti od penicilinskog soka....
nekonanetu
Novi član
Novi član

Post od nekonanetu »

@ drbgd

ne mislim svrstavati sve u isti koš

ne misim da su svi zato i tražim prvatne lekare jer su malko svesniji...

daleko od toga da nema savesnih u javnim ustanovama

-----------

ako možete da mi pomognete pomozite.... dovoljna sam sam sebi kazna sa ovim nego još da slušam nešto...

nisam alergičan na penicilin....

i ako možete da me uputite do vas pa i u državnoj ustavovi uputite me... biću vam zahvalan
kleopatrin
Stalni član
Stalni  član

Post od kleopatrin »

pogresan ti je stav u startu.

'
privatnik ce ti se vise mozda nasmejati da bi ti uzeo vise para...

kazna samom sebi je taj tvoj stav da si podelio one koji bi trebali biti isti.

uostalom i da citav grad prica o teb,i ti treba da se lecis, samo je tvoje zdravlje bitno, a ne tracarenja.
nekonanetu
Novi član
Novi član

Post od nekonanetu »

tim mi i nisi pomogao....

ako misliš cimati samo slobodno....

btw... išao kod lekara i nisu me još za to ni testirali, nikad....

sem toga što sam možda jednom bio diagnosticiran na to... a od tad za razne stvari i dobijao dosta penicilina....

ali bi ipak reda radi otišao sve to proveriti....

tako da eto ipak bilo propusta kod državnog lekara ne pregledavši mi i to.... a silom prilika možda i saznao za sif pa zato pitam....

voleo bi da mi pomognete i da me uputite... gde šta kako....

kleopatar mnogo sam ti zahvalam na tvojoj priči ali mi baš i ne pomaže....

a zato pitam za privatnog da li neko zna.... da se ne cimam od lekara do bolnice i obrnuto.... već da mogu rešiti taj problem vrlo brzo....
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm

Post od bankabre »

dobro,covece,pa kazi gde zivis,u kom gradu, reci ce ti neko za privatnu ambulantu
nekonanetu
Novi član
Novi član

Post od nekonanetu »

pa ovako između novog sada i subotice sam udaljen potpuno isto od oba mesta.... iz jednog malog naselja sam....

ovde slabo da ima u ambulanti nekoj i aspirina a kamoli nečeg drugog....
bankabre
Aktivan član
Aktivan član

Post od bankabre »

idite prvo u jedno od ta 2 mesta i uradite TPHA test u nekoj privatnoj laboratoriji....
ima ih mnogo u oba grada,mozete naci lako preko interneta.
Pa ako ste pozitivni,javite se.
kleopatrin
Stalni član
Stalni  član

Post od kleopatrin »

Probajte u Backoj Topoli,po lokaciji to vam je blize,valjda postoji neka laboratorija,pa makar i u drzavnoj ustanovi.
nekonanetu
Novi član
Novi član

Post od nekonanetu »

@ bankabre

@ kleopatrin

otišao u novi sad na testiranje za TPHA.... čekajući rezultate do ponedeljka

uputite me gde bi mogao otići ako je kojim slučajem pozitivan....

da li kod urologa ili dermatologa ili baš baš najobičnija ambulanta? ne bih voleo da me šetaju od jedne do druge ustanove ili slično....

hvala....
bankabre
Aktivan član
Aktivan član

Post od bankabre »

BRAVO!!!!!!! odlican pomak!!!!!!

to je vise u domenu dermatovenerologa,ali sacekajmo te rezultate pa da vidimo...

najbitnije je da ste vi resili da uzmete stvari u svoje ruke i da zavrsite sa time :)
nekonanetu
Novi član
Novi član

Post od nekonanetu »

@bankabre

pa da uradio daleko od toga da ne želim pomak sa tačke 0

ali znači da bi registrovani poštovani dermatovenerologa bi trebao da može da mi pomogne oko ovoga posle u zavisnosti od rezultata?
Odgovori