Ako neko zna da ima sifilis kako i gde da primi penicilin?

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bankabre »

nisam razumeo vase poslednje pitanje....

Svejedno,najbitnije je da saznate jeste li bolesni ili niste...a bolest je takva da moze da se leci...da li cete ici kod dermatologa ili kod nekog drugog lekara uopste sada nije bitno
nekonanetu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 01, 2009 9:43 pm

Post od nekonanetu »

to je zapravo bilo pitanje.... da ako je ne daj bože rezutat pozitivan

da li bi u principu dermatolog mogao da me leči penicilinom ili sa druga dva leka koja još kao postoje za to?

tj misliš li da dobar dermatolog tj iz njegove ordinacije može da me leči?

p.s. izvini ako sam ne tako jasan.... ali sluđen sam od kako sam čuo o toj devojci.....

verovao ili ne idem već zadnjih 2 god na redovne kontrole na hiv zbog nje, hvala bogu negativan i na zadnjih 3 testiranja kao i na prvim 3, koja su bila dosta od tog vremena bivanja sa njom pa i početka apstinencije od odnosa, ruka me već boli)....

a delovala tako bezopasno.... (naravoučenije: vagina slatkih cura može biti kapija pakla)

no na sve su me pregledali ali ideju o sifilisu nisu ni imali doktori do sad zato sam i išao sad na testiranje.... na svoju ruku

zato me zanima da li bi dermatolog znao tj mogao da me leči ako ne daj bože imam sifilis.....

jer ta devojka je imala do duše dosta pre mene ali zato me i zanima.....
bankabre
Aktivan član
Aktivan član

Post od bankabre »

aha,koliko sam razumeo vi niste ranije imali dijagnostikovan sifilis ,nego se u stvari sada plasite da ste ga dobili od te devojke?

Sifilis se vrlo jednostavno leci u pocetnoj fazi, ali sacekajte,nismo jos do toga dosli...
nekonanetu
Novi član
Novi član

Post od nekonanetu »

pa da skroz sluđen prijatelju....

ali koliko sam te razumeo da bi dermatolog znao da me leči od toga....

p.s. a shvatio iz raznih čitanja da su su suštini 3 faze lečive sem zadnje... jer već tad otkazuju razni organi.....

ali pitanje zato postavljam gde posle rezultata.... jer ako bih ga ugledao i ideo pozitivnim isti prevozom bi išao pravac do dermatologa.... ako misliš da mi on može posle pomoći....

ne bih ostavljao još i jedan dan posle ponedeljka i tih rezultata....
bankabre
Aktivan član
Aktivan član

Post od bankabre »

Da,mislim da bi svaki dermatolog to umeo da leci...odabracete onog u koga imate poverenja.
U svakom slucaju,javicete mi se,reci cete mi sta vam je rekao i koju terapiju odredio, pa cu vas onda ja jos dodatno posavetovati.
Ali ubedjen sam da ste negativni... :D
nekonanetu
Novi član
Novi član

Post od nekonanetu »

iz tvojih usta u Božije uši prijatelju.... tj iz ovih slova na netu i u Božiji komp....

pa verovatno će to biti penicilin.... koliko vidim po netu to je osnovni lek a pošto nisam alergičan na penicilin.... verovatno i to biti....

ali videćemo......

p.s. ako sad vidim slatku curu ima 4 kondoma prvo da navučem..... izgleda da je svaka 10ta a možda i svaka 5ta sa kapijom od pakla....

a pošto se širi sve i svašta oralno ima i da se ljubim sa kondomima u ustima....

ili se pak potruditi da se izmisli kondom za ljubljenje...
kleopatrin
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 3:15 pm

Post od kleopatrin »

Naravno da bi to dermatovenerolog umeo da leci,ne treba da panicite oko toga...
No, i slatki organi muskaraca takodje nose svasta u sebi,tako da nije lepo ono sto ste napisali o devojkama.
Svaka bolest moze svakoga zadesiti,pa cak i onoga koji se najvise cuva.A nerazumevanje je put do pakla.
nekonanetu
Novi član
Novi član

Post od nekonanetu »

ma znam nisam to mislio u tom smislu... cenim žene i ceniću ih uvek....

to sam nekako rekao u nekom ovom mom očaju trenutno i išekivanju rezultata koji su gotovi u ponedeljak

ali to je što je..... u pravu si kod oba pola ima svega i svačega pogotovo ako i mene sad ovo zadesi....

a nerazumevanje je dno dna.... u svakom slučaju

čisto sam rekao sve ono loše onako... u mojoj sluđenosti nemojte mi zameriti....

samo rekao eto.... ne mogu kriviti celu populaciju zbog jedne đavolje neveste....

još jednom oprostite.... nemojte mi zameriti....
kleopatrin
Stalni član
Stalni  član

Post od kleopatrin »

Stavite se u situaciju da ste i sami ne daj Boze oboleli od te bolesti ili bilo koje slicne ,bez obzira na nacin kako ste tu bolest dobili i od koga,potpuno je nebitno.
E sad zamislite da Vi postajete onaj kome se sudi,kao sto Vi sudite drugome.
Nije lep osecaj,zar ne?!

E,onda probajte da saosecate i razumete i naravno da se lecite.Zivot daje iskusenja i treba biti jak i prihvatiti zivot takav kakav jeste.
nekonanetu
Novi član
Novi član

Post od nekonanetu »

znam skroz si u pravu....

zato sam i molio da mi ne zamerite.... i da govorim u celoj ovoj sluđenosti... hvala Bogu sifilis se da izlečiti... ako ne napravi ozbiljne štete....

još jednom izvinite i devojke i momci i svi ako sam vas nečim uvredio....

niti su mi to bile namere niti mislim da je tako.....

razumevanje je ključ svega uvek.... samo eto zadesio me ovaj problem.... pa u ovoj sluđenosti tako izreagovao....

od tad kako ovo saznao da je moguće počinjem da buncam i pričam gluposti....

kako sam to napisao ono malopre napadajući.... nakon kako sam kliknuo pošalji već nisam tako mislio
nego eto otišla je poruka pa je i ostavio da je ne menjam

izvinjavam se još jednom.....
kleopatrin
Stalni član
Stalni  član

Post od kleopatrin »

Ko prizna,pola mu se prasta.
Nije greh pogresiti,bitno je priznati da smo pogresili.
nekonanetu
Novi član
Novi član

Post od nekonanetu »

naravno da sam pogrešio... nikad mi to neće biti problem da kažem....

nadam se da me razumeš malo... pa i moje sulude reakcije.... ne razmišljajući šta prvobitno pišem...
kleopatrin
Stalni član
Stalni  član

Post od kleopatrin »

Ja razumem,samo je puno onih koji ne razumeju,na tome treba raditi.
nekonanetu
Novi član
Novi član

Post od nekonanetu »

ja verujem da me i oni razumeju.... da u ovoj frci može neko ne razmišljajući da počne da piše gluposti ne misleći na to šta piše....
Odgovori