Ne znam sta je

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
peratoma
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 12:34 pm

Ne znam sta je

Post od peratoma »

Dugi niz godina sam u ishrani svakodnevno unosio dosta ljutog.Nakon prestanka od pre 3 meseca mi se epizodno javljaju sledeci problemi:svakih nekoliko dana vrlo malo (u trafgovima) svetlo-crvene krvi i odvojene sluzi u stolici i svakodnevno imam gasove,koje ranije skoro nikada nisam imao.Drugih simptoma nema:nema promene tezine i ostalih navika.Oduvek se hranim zdravo i unosim dosta balastnih materija.Nemam naizmenicne zatvore i prolive vec normalnu stolicu 2-4x dnevno.Spec.interne medicine je uradio rektalni pregled prstom i okom:ne napipavaju se tumorkse mase,peri-analni deo miran,bez inflamacija i vidljivih hemoroida,stolica normalne sadrzine i kolorita bez krvi u tom momentu.Dobio sam gastriticnu dijetu ali je za sada isto.Moze li mi neko reci sta bi moglo biti.Molim za odgovor,hvala!
c.boris
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 10:39 pm

Post od c.boris »

POzdrav,
evo nekoliko prijedloga. Prvo odnesi stolicu na pregled krvi u istoj(Weber test). ONo sto je u ovom slucaju neophodno kao pregled je anoskopija,a da li ima potrebe za rektoskopijom,sigmoidoskopijom ili kolonoskopijom odlucice gastroenetreolog koji istu bude radio. Recimo da bi mogao biti poceta ulceroznog kolitisa, inflamatorne bolesti debelog crijeva, najvjerojatnije autoimune, kojoj treba na vrijeme i ozbiljno pristupiti.
Ukoliko se pokaze,na patologiji, da je ista u pitanju, postoji adekvatna terapija i uz oggovarajucu disciplinu sve moze biti ok. A i kolonoskopija je prilika da se pogleda sluzokoza debelog crijeva na prisustvo potencijalnih polipa.
USput, koje si godiste?
peratoma
Stalni član
Stalni  član

imam 27 godina...

Post od peratoma »

nisam napomenuo da sam oduvek zbog brze peristaltike imao vveci broj stolica, od malena, jedino su mi ovi gasovi cudni jer ih nisam nikada imao
peratoma
Stalni član
Stalni  član

Post od peratoma »

27 godina
Odgovori