zanim me da li zbog cervikalnog sindroma moze doci do mozdanog udara?
pocele su da mi trnu ruke, lice, ali to se javljalo i pre i prolazilo...onda sam cula da od toga moze da se dobije mozdani udar...bas sam se poplasila...cesto vozim dete u kolima,sama sam s njim 90%vremena i sad me strah da se nesto ne desi...
inace holesterol i faktor arteroskleroze je sve ok, pritisak uvek malo nizi....
bilo bi super ako neko strucan moze da mi odgovori....
ne znam gde da postavim ovo pitanje?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 4:04 pm
-
- Aktivan član
desava se to kod mene vec duzi niz godina...isla sam i na fizikalne terapije i niko mi nikada nije to rekao...onda mi je jedna osoba nestrucno lice rekla kako od toga se dobija mozdani udar i ja sam se uplasila....grozno kad ti neko ubaci crva sumnje....
zato sam zamolila neko strcan ako moze da mi da odgovor....
p.s.nisam napomenula da imam 30godina....
zato sam zamolila neko strcan ako moze da mi da odgovor....
p.s.nisam napomenula da imam 30godina....
- zmaj76
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
http://www.antamedica.com/fizikalna/okostavanje-kicme/
potražite malo na netu o tom sidromu,ali ipak se obratite lekaru,mada bih vam ja preporučila i masažu,čisto da se malo opustite,hoće ukočenost vrata i od stresa..a ko danas nije izložen stresu??
a što slušate svakakve priče?
da li vam je još i to potrebno??
batalite to,ne znam koliko su fizikalne th pomogle,ali pre probajte i to nego da razmišljate o moždanom udaru,svašta!!
moždani udar mogu da dobijem i ja sad,dok sedim i kuckam ovo...gluposti!!!
potražite malo na netu o tom sidromu,ali ipak se obratite lekaru,mada bih vam ja preporučila i masažu,čisto da se malo opustite,hoće ukočenost vrata i od stresa..a ko danas nije izložen stresu??
a što slušate svakakve priče?
da li vam je još i to potrebno??
batalite to,ne znam koliko su fizikalne th pomogle,ali pre probajte i to nego da razmišljate o moždanom udaru,svašta!!
moždani udar mogu da dobijem i ja sad,dok sedim i kuckam ovo...gluposti!!!
- zmaj76
- Stalni član
čisto zbog razgibanosti i cirkulacije nađite vremena pa probajte,mada na netu možete naći svašta ,pre nego da čekate odgovor ovde...
http://www.centarsm.co.yu/ProgramVratnaKicma.htm
http://yufreeclimbing.homestead.com/fil ... zanje.html
http://www.drphysio.com/saveti/Bane/bol_u_vratu_2.html
http://www.centarsm.co.yu/ProgramVratnaKicma.htm
http://yufreeclimbing.homestead.com/fil ... zanje.html
http://www.drphysio.com/saveti/Bane/bol_u_vratu_2.html
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
Ja nisam neuropsihijatar ni fizijatar , ni kardiolog al po nesto i znam
Prvo, da ti objasnim : Ako imas cervikalni sy onda pored pomerenih odnsno promena na vratnoj kicmi idu i zimptomi koje si opisala...
A zbog cega nastaju: evo objasnjenja- asterije koje hrane kicmu proturaju se da nestisnute( da ih nista ne pritiska ) od kostanih delova kicme...Ako vam je kicma slikana na rentgenu mogli su videti sasvim diskretne promene na kicmi koje ako spolja, lokalno, pritiskaju(ma i najmanje ) arterije javljaju se simptomi koje ti opsujes...
Rekoh da nisam strucnjak za mozdani udar ali po onom sto anatomski stoji mislim da mozdani udar i Cervikalni sindrom ne bi mogli da se povezu.
Naime...krv iz srca koja je obogacena kiseonikom (arterijska) preko leve i desne karotidne arterije odlaze u mozak stvarajuci (ne znam kako da ti to najbolje objasnim !:))) na bazi mozga (unutar lobanje) tzv Vilisov sestougao ( od kog odlaze svi krvni sudovi za pojedina podrucja centralnog nervnog sistema ( CNS cini mozak i kicmena mozdina )...Iz ovog ja shvatam da mozdani udar ne moze da se javi kod Cervikalnog sindroma.
Konsultuj nekog ko je strucniji od mene ...vidi kako fizijatrijskim postupcima ( blaga ekstenzija na prvom mestu vratne kicme ) da smanjis tegobe koje imas...nabavi i pogodan jastuk ( ima onih koji se reklamiraju za koje su mi pricali da su im dobro cinili), izbegavaj spavanje-lezanje na mekanim podlogama itd...
Nemoj da brines ali proveri ,, konsultuj se.Pozdrav ...radjaja jos bebitona bwe...jedan je malo:))))
Prvo, da ti objasnim : Ako imas cervikalni sy onda pored pomerenih odnsno promena na vratnoj kicmi idu i zimptomi koje si opisala...
A zbog cega nastaju: evo objasnjenja- asterije koje hrane kicmu proturaju se da nestisnute( da ih nista ne pritiska ) od kostanih delova kicme...Ako vam je kicma slikana na rentgenu mogli su videti sasvim diskretne promene na kicmi koje ako spolja, lokalno, pritiskaju(ma i najmanje ) arterije javljaju se simptomi koje ti opsujes...
Rekoh da nisam strucnjak za mozdani udar ali po onom sto anatomski stoji mislim da mozdani udar i Cervikalni sindrom ne bi mogli da se povezu.
Naime...krv iz srca koja je obogacena kiseonikom (arterijska) preko leve i desne karotidne arterije odlaze u mozak stvarajuci (ne znam kako da ti to najbolje objasnim !:))) na bazi mozga (unutar lobanje) tzv Vilisov sestougao ( od kog odlaze svi krvni sudovi za pojedina podrucja centralnog nervnog sistema ( CNS cini mozak i kicmena mozdina )...Iz ovog ja shvatam da mozdani udar ne moze da se javi kod Cervikalnog sindroma.
Konsultuj nekog ko je strucniji od mene ...vidi kako fizijatrijskim postupcima ( blaga ekstenzija na prvom mestu vratne kicme ) da smanjis tegobe koje imas...nabavi i pogodan jastuk ( ima onih koji se reklamiraju za koje su mi pricali da su im dobro cinili), izbegavaj spavanje-lezanje na mekanim podlogama itd...
Nemoj da brines ali proveri ,, konsultuj se.Pozdrav ...radjaja jos bebitona bwe...jedan je malo:))))
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))

-
- Aktivan član
@zmaj76
Hvala puno na savetima i linkovima...vezbe su izuzetno korisne, i ja ih na zalost radim samo u periodima kad mi kao nesto fali cim mi je ok ja to batalim
a ne ne treba tako!!!!!!!!
sto se tice te osobe koja mi je rekla za mozdani, ona kao pati od neke hernije na kicmi , ali ovak joj nista ne fali, ide svuda, ide u teretanu i kao od silnog lecenja postala je kompetentna da daje savete
@mislimsvojimmozgom
hvala na detaljnom opisu....
inace sto se tice bebirona, ovaj mi je dokrajcio kicmu a jos jedan bi bio kao "melem"
Hvala puno na savetima i linkovima...vezbe su izuzetno korisne, i ja ih na zalost radim samo u periodima kad mi kao nesto fali cim mi je ok ja to batalim

sto se tice te osobe koja mi je rekla za mozdani, ona kao pati od neke hernije na kicmi , ali ovak joj nista ne fali, ide svuda, ide u teretanu i kao od silnog lecenja postala je kompetentna da daje savete

@mislimsvojimmozgom
inace sto se tice bebirona, ovaj mi je dokrajcio kicmu a jos jedan bi bio kao "melem"

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
Ovo ti polusaljivo kazem :
Kada si tako "aljkava" konsultuj se sa fizijatrom i trazi da ti ordinira tzv Sancovu kragnu pa je nosi neko vreme da ti ona "namesti" kicmu a onda na posao
)) ( ovo S nije s nego s(kao sljiva).
Svako ti dobro zelim.R.
Kada si tako "aljkava" konsultuj se sa fizijatrom i trazi da ti ordinira tzv Sancovu kragnu pa je nosi neko vreme da ti ona "namesti" kicmu a onda na posao

Svako ti dobro zelim.R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.
))

- zmaj76
- Stalni član
he,ja sam ko ti,mada nemam dg cervikalni sindrom ali bolovi u vratu i delu kičem ispod(jbg kako se zoveblue_bear412 napisao:@zmaj76
Hvala puno na savetima i linkovima...vezbe su izuzetno korisne, i ja ih na zalost radim samo u periodima kad mi kao nesto fali cim mi je ok ja to batalima ne ne treba tako!!!!!!!!
sto se tice te osobe koja mi je rekla za mozdani, ona kao pati od neke hernije na kicmi , ali ovak joj nista ne fali, ide svuda, ide u teretanu i kao od silnog lecenja postala je kompetentna da daje savete![]()
@mislimsvojimmozgom

a vežbe znače,veruj mi,moj bata mi je pokazao još par,uh što su teške,i njih sam radila,par dana...a kad bi čovek bio uporan,eh,bilo bi mnogo bolje,mišići bi ojačali,cirkulacija proradila!
a pusti ti tu osobu,pametnicu,uh što volim takve,koji sve znaju,ne želim da te plašim,ali danas jesi a sutra nisi,pa i taj moždani udar može da strefi svakog,ja baš pre dva dana čula za jednu mladu ženu,imala 34,puko kapilar u mozgu...,nikad nije bolovala,pa zato ne tripuj bez veze već uživaj,imaš bebirona,samo veselo !!!