aaaca napisao:Хиперактивност као болест не постоји. Она је последица непрестаног "угњетавања" од стране родитеља у смислу сталних забрана. Хиперактивност је нарочито изражена код деце која су спутавана у физичким активностима.
Какве ти имаш проблеме, конкретно?
Vise sam ADD nego li ADHD, u principu cesto odsutan u mislima i imam problema da pratim ljude sta govore duze od par minuta, kao i da citam, sta vise imam problema i sa slusanjem muzike jer non stop premotavam trake, konstanto se vrpoljim dok sedim, i 70% vremena imam 'brainfog', jedini nacin da se otarasim njega je da se naroljam kilotone kafe ( koju retko konzumiram ) ili da se ubijem od dizanja tegova u teretani.
Radio sam vec testove krvi i svi nalazi su u redu.
Takodje sam veoma impulsivan/emotivan i veoma lako mogu da prsnem i eksplodiram na nekoga ako ne stavim jezik izmedju zuba i zagrizem ga. Cesto upadam u reci ljudima pre nego sto zavrse recenicu, i imam problema sa spavanjem ( cak i u krevetu se vrpoljim iako mi se spava. nit mogu da spavam nit mogu da se koncetrisem. u poslednje vreme mi jedino melatonin i meditacija pomazu da zaspim, ali nemam napretka sa fokusom)
Ove probleme imam jos od detinjstva ( 5-6 godine ) , koji su se ispoljavali u osnovnoj time sto bih se razvlacio po nekim zadacima satima koji su generalno bili laki za mene.
Testirali su mi IQ kada sam imao 15 godina i zavrsio sam sa 117, medjutim svi su mislili da sam lenje dete, iako sam ja bio poprilicno radan.
Osnovnu sam zavrsio zahvaljujuci skoro vojnoj disciplini sa mamom/bakom, a srednju su me pustili da sam plivam.
U srednjoj sam zavrsio vrlo dobar uceci 20-30 minuta pred kontrolne i ispitivanja i slusajuci u panici dok su drugi odgovarali.
Sada vec na fakultetu ovo postaje problem za koji sam tek sada primetio da postoji, citajuci na raznim sajtovima ljudske price sa kojima se bukvalno podudaram, najveca mi je muka sto ovde niko ne zeli ni da me saslusa niti dopusti da probam farmakoterapiju, a svestan sam koliko ima pseudonauke u Srbiji.