Imam sestru bliznakinju s kojom osjecam prirodno ogromnu bliskost i jako sam zabrinuta za njeno zdravlje.
Možda ovo nije pravo mjesto za ovakvo pitanje, pa sad ako ima neki moderator nek premjesti temu.
Da predjem na stvar...
Moja sestra već nekoliko godna vuce jedan nezgodan problem. Svaki put pred menstruaciju, uvecaju joj se zlijezde. Ispod pazuha i na preponama. Izgledaju ruzno i velicine su oraha. Evo već neki period ima kako joj se ispod pazuha ništa ne desava, ali prepone su veliki problem. Velike gnojne `lopte` javljaju se uvijek pred menstruaciju na razlicita mjesta, znaci, rijetko kad je jedno te isto mjesto u pitanju. Posljednji put je u pitanju bio Venerin brijeg. Ponekad toliko gnoja izadje iz te `lopte` (nekad ih je 2 čak), da je to postalo strasno. Bol koji nekad ima, nepodnosljiv je i nekad čak gubi svijest (ako se nezgodno dohvati, ako je nazuljaju pantolone/rajfesluz i sl.).
Sestra je posjecivala razne doktore naravno. Gutala gomile razlicitih tableta godinama. Par doktora se slozilo da to mora hirurski da se odstrani ali pitanje je da li će problem biti rijesen - jer mogu da je sijeku na nekoliko mjesta, a poslije operacije da se to opet pojavi na nekom trecem mjestu (obično u predjelu genitalija). Jedan je doktor čak rekao da je to normalno! Meni nije jer ja to nemam, znam dosta žena/djevojaka koje to nemaju. Zlijezde se uvecavaju prirodno ali ne toliko da nam stvaraju probleme.
Bojim se za njeno zdravlje (ona se skoro sazivila s tim i smatra to normalnim sto me nervira), osjetljive su stvari u pitanju, plasim se da će joj uticati na potomstvo, trudnoće i sl.. Zdravlje je najbitnije ipak. Molim vas ako imate bilo kakav savjet u vezi ovoga, ako poznajete nekog jako strucnog ljekara, bilo šta... Dobro bi doslo.
Hvala vam svima unaprijed.
Zlijezde ili nesto trece? Molim za pomoc... :(
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
pa to je strasno
i ja sam devojka i znam koliko ima muke oko obicnog mesecnog cirkusa kako ga ja zovem a kamoli sa tim komplikacijama
ja zaista nista ne znam o tome,ali pisem ovu poruku ako nista drugo onda kao veliku podrsku da uspete da nadjete neko resenje
navijam za sestre
i potpuno te razumem jer i moje najbolje drugarice su dve sestre bliznakinje
u svakom slucaju puno pozdrava sa zeljom da sto pre resite problem
i ja sam devojka i znam koliko ima muke oko obicnog mesecnog cirkusa kako ga ja zovem a kamoli sa tim komplikacijama
ja zaista nista ne znam o tome,ali pisem ovu poruku ako nista drugo onda kao veliku podrsku da uspete da nadjete neko resenje
navijam za sestre
i potpuno te razumem jer i moje najbolje drugarice su dve sestre bliznakinje
u svakom slucaju puno pozdrava sa zeljom da sto pre resite problem