"zlatna pravila zdravlja"...

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
masja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 12:21 am

"zlatna pravila zdravlja"...

Post od masja »

procitao sam istoimenu knjigu od japanca kacuzdo nishi-a u kojoj govori strucno o tome kako uz pomoc nekih vezbi za cirkulaciju ,koja ustvari ima veliku ulogu u nasem organizmu, mozemo sacuvati svoje zdravlje i produziti zivot.U pitanju su nekih 4-5 neobicnih vezbi,ja koristim samo jednu i garantujem da ce te se osecati svezije posle jedne odradjene, ne moze da skodi al ipak starije osobe nek se posavetuju sa lekarom.
zahvalan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 09, 2005 10:51 pm

Post od zahvalan »

i kakve su to vezbe?
imas li neki link itd?
Pozz
masja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 12:21 am

Post od masja »

zahvalan napisao:i kakve su to vezbe?
imas li neki link itd?
Pozz
ja koristim samo jednu sledecu-svaki dan ujutro i uvece lezati na ledjima dici ruke i noge(vertikalno) u vazduh i tresti 2 do 3 minuta ne vise!
nije bitan nacin (nemojte iz sve snage)samo mrdajte-tresite noge i ruke ,sledeci put cu opisati ostale.
minica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 06, 2006 4:44 pm

Post od minica »

Ja isto radim vezbe ali iz neke druge knjige od kojih se mnogo bolje osecam. Probajte i vi i videcete da se isplati.
Citiracu:
[/b]Vezbe za masazu usnih skoljki :wink:

Da bismo ispravno izmasirali usi treba sto jace da uhvatite usne skoljke kod korena, nikako resice. Palcem obuhvatite uvo otpozadi, dok su ostali prsti s prednje strane i kao da pomazu kaziprstu. Cimajte usi ne stedeci ih, dok ne pocnu da "gore" i dok se i usni kanal ne pokrene. Masirajte usne skoljke po 15-20 puta dok ne nastane osecanje "dovoljno, dobro uradjeno" i to u sledecim pravcima:

1. na obe strane i malo unazad
2. na obe strane i nagore
3. na obe strane i nadole
4. kruzni pokreti usne skoljke u smeru kazaljke na satu
5. kruzni pokreti usne skoljke u pravcu suprotnom od kazaljke na satu.

Ako ste sve obavili ispravno usne skoljke i usni kanali pocinju da bride i gore i prijatna toplota siri se po citavom telu odozgo (glava, vrat, prsa) nadole (stomak, noge). Na taj nacin kao da smo izmasirali ceo organizam.

6. Sada cete cvrsto priljubiti dlanove na usi i onda ih veoma brzo odmaci na strane kao da zelite da ih otpusite. Ponovite to nekoliko puta. Pozeljno je da pri tome radite isto sto i u avionu kad vam "zaglunu" usi (zevate, napinjete usi iznutra, gutate pljuvacku) da izmasirate sto bolje usne kanale.

7. I poslednji smirujuci pokret: cvrsto priljubite dlanove na usi i uradite nekoliko kruznih pokreta na jednu stranu, zatim na drugu i koncentrisite se na prijatan osecaj koji se razliva citavim telom.

Sada uradite laku umirujucu masazu lica dlanovima onako kako to ponekada radite kada ste umorni.
Odgovori