Prosle godine u martu mjesecu majka je dobila iznenadni i snazan bol u desnoj nozi, kad smo se javili doktoru on je bez snimanja konstatovao da se radi o mozdanom udaru!?Bila je u bolnici nekih 15-tak dana, da bi je na kraju odpustili kuci sa istom dijagnozom :S , ali bol u nozi se nastavio...
U toku boravka u bolnici usljed pucanja krvnih sudova na rukama pokusali su da joj daju terapiju u venski sistem nogu i tu je sve pocelo... Ta "ranica" od igle se toliko prosirila da je bila velicine oraha! To je potrajalo nekih 1-1,5 mjeseci. Da bi tek poslije toga trazili dalja snimanja i utvrdilo se da ima arterijsku trombozu desne noge!!!!! Od te "ranice" je nastala gangrena i noga joj je amputirana u julu mjesecu! Tad su joj radjena dalja snimanja i utvrdjeno je da ima arterijsku trombozu i lijeve noge ali da "premosnica" (ja sam laik pa ne znam medicinske izraze)moze rijesiti taj problem! Operisana je 08.02.2012 i operacija je po rijecima doktora uspjela...toplota u nogu (konkretnije u stopalo) se vratila, a operacija je radjena u preponskom i butnom dijelu lijeve noge. Oporavak je tekao, malo je reci, O D L I C N O !!!!
Da bi u nedelju 12.02.2012 dobila nagle bolove u stomaku (trbuhu) a zalila se da je najjaci bol u predjelu pupka. Tad je dr. odmah rekao da se radi o infarktu crijeva, ali nacelnik bolnice se nije slagao sa njim pa je operacija odgadjana sve do juce 14.02.2012 kad su je hitno stavili na sto i ispostavilo se da u stvari se i radi o infarktu crijeva

Odstranjeno joj je oko 4,5 metara tankog i dio debelog crijeva, po doktorovim rijecima ostalo je najvise oko 70 cm tankog crijeva jer je rekao da je sve ostalo bilo bolesno i da su morali tako da urade...
Majka je inace 1939-o godiste i ima raznih bolesti, od stitnjace (povecane funkcije), vec jednog mozdanog udara koji je na magnetu se jasno pokazao (on je bio prije nekih 10-tak godina), dva infarkta srca, astma,odstranjena zucna kesa, visok krvni pritisak,angina pektoris, jos neki problemi sa srcem (ja vam to sad ne mogu tacno reci jer nemam kod sebe njenu medicinsku dokumentaciju) itd.
Ona je sad stabilna, cak razovara sa nama i svesna je!
Mene zanima da li je moguce da ona prezivi sve to i da nastavi zivot sa tako malo tankog crijeva???????
Molim vas budite otvoreni i saspite mi sve u lice, jer nasi doktori kad ih pitamo za dalje samo kazu zavisi koliko njeno srce izdrzi :S
Ja sam svjesna da svi jednom moramo umrijeti, ali isto tako zelim da znam koliko da ocekujem u datoj situaciji!!!
Unaprijed vam hvala svima!