Da li je ziva opasna po zivot!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Dusan Jovana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 26, 2014 1:48 am

Da li je ziva opasna po zivot!

Post od Dusan Jovana »

Imam problem moja devojka se zaista plasi zive iz toplomera jer je kao mala imala kontakt sa njom i sad non stop misli da je ziva u njenoj okolini i previse se plasi, zelim samo da dobijem odgovor od vas, da li je ziva otrovna? Da li ima razloga sa strah? Da li moze da se ziva nadje u cebetu duze vreme iako je to cebe prano? Hvala unapred, i ako moze sto brzi odgovor.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Re: Da li je ziva opasna po zivot!

Post od Dejanbg »

Živa jeste toksična, ali ne u svim oblicima, sem toga retko je i ima u okruženju ne računajući sada već izbačene toplomere i profesionalnu izloženost.

Takva vrsta straha je već fobija, i zahteva stručnu pomoć ako ometa normalan život...
Dusan Jovana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 26, 2014 1:48 am

Re: Da li je ziva opasna po zivot!

Post od Dusan Jovana »

Meni je sve to jasno ali ona ima nebrojano puno pitanja, previse se plasi i ja mislim da to prelazi u fobiju, ima ona jos pitanja kao na primer: da li ziva moze da seta? Ja sam kao njen decko jako dobro upoznat sa zivom i znam dosta o tome ali dzabe da joj ja pricam jer u njenoj okolini je uvek neko uplasi i problemi sa zivom nastaju ponovo, sto je meni jako nerazumljivo, dakle pitanja i molim vas za brze odgovore su: Da li ziva moze da seta, da li moze da se zadrzava na nekim mestima i do 3 godine i da li ziva moze da steti organizmu ukoliko se ne proguta vec se samo dotakne. PS ovo su pitanja moje cure tako da ja sve od ovog znam da ne moze da seta i da ne steti organizmu ali ona zeli strucan odgovor posto meni ocigledno ne veruje na tu temu, molim za brz odgovor. Hvala!
Odgovori