ZIVA JAJA...???
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
ZIVA JAJA...???
E ovako imam jedno pitanje, ja sam pocetnik u bodybildingy, i sad trener mi govori da treba da jedem ziva jaja zbog proteina, ali nekoliko ljudi mi kaze kako ne valjaju... Kao da od zivih jaja moze da se dobije nekoliko bolesti pa sam htio da pitam vas prije nego pocnem da ih jedem...??? 

Re: ZIVA JAJA...???
Trener ti nije bas strucan. U principu, ziva jaja nisu tako losa, ali nose odredjene rizike. Kao prvo, rizikujes da dobijes neku crevnu bakteriju. Kao drugo, najzastupljeniji protein u belancetu (Avidin) deluje kao antivitamin vitaminu B1 tako sto umanjuje njegovu resorpciju iz creva. Cele jaja takodje imaju dosta masti sto nije bas pozeljno ako noces da izgradis tzv "cistu" misicnu masu.
Preporucujem ti da kupis bilo koji od proteina za bodibildere. Ne mora da bude skup jer ti nisi profesionalac (bar ne jos uvek). Svaki ce ti protein sejk biti bolji od zivih jaja.
Preporucujem ti da kupis bilo koji od proteina za bodibildere. Ne mora da bude skup jer ti nisi profesionalac (bar ne jos uvek). Svaki ce ti protein sejk biti bolji od zivih jaja.
Re: ZIVA JAJA...???
OK...! Hvala, ali rekao mi je samo da jedem jaja zimi jer nema bakterija...a za ostalo ne znam, hvala u svakom slucaju...