Zeludac i stres

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
sestrica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 11:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Zeludac i stres

Post od sestrica »

Moj problem je uzasan bol u zelucu od kog ne mogu da spavam nocima, a uzrokovan je stresom (javlja se samo u toku ispitnog roka). Isla sam kod doktorke koja mi se samo nasmejala i rekla da se ne nerviram, da grickam badem i tako to i da je sve to u redu... Sve bi to mozda i bilo u redu kad bih ja mogla da se naspavam, jer se budim ujutru rano zbog ucenja i onda sam hronicno nenaspavana... Znam da zvuci kao problem svih nas, sad mene zanima koje je resenje? Da li bi trebalo da pijem nesto za smirenje, jer sa bademom bas i ne ide? Dodatno mi otezava to sto sam emetofobicar, pa cim osetim neki los osecaj u zelucu...uzas... :roll:
Deca su ukras sveta...
Korisnikov avatar
astrica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 30, 2007 1:22 am

Post od astrica »

mislim da ispitni rok nije vazniji od tvog zdravlja :o :wink: ne vidim zasto se toliko nerviras zbog ispita,neces umreti ako padnes koji put,ali od toliko nervoze mozes da dobijes cir i sta ces onda?mozes da odes kod nekog gastrologa,mojoj mami su rekli za isti problem da joj zeludac luci previse kiseline,zbog nervoze,pila neke lekove,ishrana i sad je ko nova
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Imate ili hronicni gastritis ili cir na zelucu ili dvanaestercu. tegobe se intenziviraju u stresnim situacijama. Cir i nastaje na nervnoj bazi, da li je prisutan Helicobacter ili ne to je druga prica. U svakom slucaju, potreban je pregled gastroenterologa, potrebno je i malo anksiolitika u stresnim situacijama, malo i lekica kao sto je Ranitidin i td.
Idite na pregled, iako do sada mozda niste dobili ulcus, ukoliko nesto ne ucinite po tom pitanju, dobicete ga.
Nista strasno ali idite na pregled i dobicete malo lekica.... :wink:
sestrica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 11:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sestrica »

Hvala na odgovoru. Mislim da mi je doktorka bila prilicno neozbiljna u celoj prici. Ja sam pila par puta Ranitidin, ali uglavnom uzimam GelusilLac...
Deca su ukras sveta...
Odgovori