Zeludac i stres
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 11:50 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Zeludac i stres
Moj problem je uzasan bol u zelucu od kog ne mogu da spavam nocima, a uzrokovan je stresom (javlja se samo u toku ispitnog roka). Isla sam kod doktorke koja mi se samo nasmejala i rekla da se ne nerviram, da grickam badem i tako to i da je sve to u redu... Sve bi to mozda i bilo u redu kad bih ja mogla da se naspavam, jer se budim ujutru rano zbog ucenja i onda sam hronicno nenaspavana... Znam da zvuci kao problem svih nas, sad mene zanima koje je resenje? Da li bi trebalo da pijem nesto za smirenje, jer sa bademom bas i ne ide? Dodatno mi otezava to sto sam emetofobicar, pa cim osetim neki los osecaj u zelucu...uzas... 

Deca su ukras sveta...
mislim da ispitni rok nije vazniji od tvog zdravlja
ne vidim zasto se toliko nerviras zbog ispita,neces umreti ako padnes koji put,ali od toliko nervoze mozes da dobijes cir i sta ces onda?mozes da odes kod nekog gastrologa,mojoj mami su rekli za isti problem da joj zeludac luci previse kiseline,zbog nervoze,pila neke lekove,ishrana i sad je ko nova

Imate ili hronicni gastritis ili cir na zelucu ili dvanaestercu. tegobe se intenziviraju u stresnim situacijama. Cir i nastaje na nervnoj bazi, da li je prisutan Helicobacter ili ne to je druga prica. U svakom slucaju, potreban je pregled gastroenterologa, potrebno je i malo anksiolitika u stresnim situacijama, malo i lekica kao sto je Ranitidin i td.
Idite na pregled, iako do sada mozda niste dobili ulcus, ukoliko nesto ne ucinite po tom pitanju, dobicete ga.
Nista strasno ali idite na pregled i dobicete malo lekica....
Idite na pregled, iako do sada mozda niste dobili ulcus, ukoliko nesto ne ucinite po tom pitanju, dobicete ga.
Nista strasno ali idite na pregled i dobicete malo lekica....