zeljena trudnoca nakon porodjaja sa tragicnim ishodom

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
ana.r
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 03, 2010 11:50 am

zeljena trudnoca nakon porodjaja sa tragicnim ishodom

Post od ana.r »

imala sam normalan porodjaj pre dva meseca(ne carskim rwzom) ali je beba umrla nakon porodjaja. Da li postoji period kada nesmem ostati trudna? Ako postoji zbog cega je potrebno da prodje neko vreme i kakav je rizik ostati u drugom stanju ubrzo posle prirodnog porodjaja? Ja zelim bebu sto pre i zato postavljam ovo pitanje jer je ovakvih slucajeva malo i uglavnom se pise o zastiti od trudnoce nakon porodjaja.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: zeljena trudnoca nakon porodjaja sa tragicnim ishodom

Post od tamaraft »

Nekih 6 do 8 nedelja je period kada zena ne moze ostati trudna posle prethodne trudnoce, a posle toga je sve optimalno za drugu trudnocu, sto se organizma tiche bar, ali ipak o svemu bi trebalo da poprichate sa svojim ginekologom, da odete na pregled i da se posavetujete oko svega!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: zeljena trudnoca nakon porodjaja sa tragicnim ishodom

Post od Dea »

Znam da zelis sledecu bebu sto pre, ali tvoj organizam mora da se oporavi od prethodne trudnoce, od porodjaja, sigurno zelis da sledeci put prodje sve dobro, pa se bolje pre nego sto pocnes sa "radovima" posavetuj sa ginekologom.
Znam da je za carski rez pozeljno da zena bar godinu dana pauzira. Kod vaginalnog sigurno nije toliko, ali ko sto rekoh mora se i organizam i materica pripremiti za novu trudnocu. Drzim fige da to bude sto pre i da uskoro drzis zeljenu bebicu u narucju.
Odgovori