Zelim da proverim sve sto treba momak sa 21 godinom da prove

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
crixus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 01, 2011 9:15 pm

Zelim da proverim sve sto treba momak sa 21 godinom da prove

Post od crixus »

Pozdrav,

Zivim u Beogradu, imam 21 godinu. Zdrav sam i prav sto se kaze :wink:
Video sam u casopisu Men's Health par puta da muskarci treba da rade razna
testiranja, pa me je to zainteresovalo. Istrazivao sam malo po netu,
pitao par prijatelja koji se bave medicinom i izvukao par da nazovem "testova"
koje bih trebao da odradim. Ja trenutno nista ne treniram, trenirao sam 5 godina
profesionalno plivanje, pa pravio pauzu oko 2 godine pa krenuo na kickbox koji
sam trenirao oko 2 godine. Sada je vec prosla jedna godina kako se fizicki
nisam bavio sportom niti nicim slicno (planiram da krenem opet na kickbox).
Planiram da ovaj mesec krenem u ofanzivu, jer sam se ugojio sa 81kg na 94-95kg,
imam onaj "pivski stomak" kako ga zovu, i mnogo mi smeta. Plan mi je da smrsam,
doteram liniju i lepo nabacim misicnu masu.

Sto se tice mog zdravstvenog stanja i "stanja tela", ono ne moze biti bolje,
nikada nisam imao prelome, niti bio alergican na nesto, nikada nisam bolovao duze
od par dana ako me uhvati grip itd. Redovno "doniram krv" na sta sam veoma ponosan.

Ok to bi bilo to otprilike o meni, znam da sam malo zbrzao tekst i izvinjavam se.

E sad, napisacu Vam ovde listu tih "testova koje bih trebao da uradim", bicu kratak:
Znaci ja sam Vam normalni momak koji zeli da ZNA sta se zbiva sa njegovim telom,
i potrebni su mi vasi saveti i predlozi sta bih sve trebao da uradim kako bih imao neki uvid u svoj organizam, metabolizam i celo telo.

Ok, evo liste:

Krvna slika (rekli su mi kompletna, ne znam sta se sve podrazumeva pod time)
Holesterol
Trigliceridi
Gvozdje
Kreatin
Srce (sad ne znam takodje sta se sve podrazumeva pod ovim, ali jednom u srednjoj skoli
na pregledu rekao mi je doktor kao da imam "malo vece srce" i kao da ne bih trebao da
treniram nesto gde se naprezem puno) ???? :(
Glaukom (oko)
Alergo test

Zanima me Vase misljenje i svi saveti i predlozi su dobrodosli!
Jos jednom izvinite na dugackom teksu.

Pozdrav
alleksa85
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 05, 2010 12:57 pm

Re: Zelim da proverim sve sto treba momak sa 21 godinom da prove

Post od alleksa85 »

ja nisam lekar, ali iz nekog mog iskustva dovoljno je da uradis komplatnu biohemiju sa hematologijom, urin i mozda stolicu na parazite, bakterije i gljivice, pa ako nesto ne bude u redu radis dalje analize... ne zaboravi zubara :lol:
crixus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 01, 2011 9:15 pm

Post od crixus »

alleksa85 napisao:ja nisam lekar, ali iz nekog mog iskustva dovoljno je da uradis komplatnu biohemiju sa hematologijom, urin i mozda stolicu na parazite, bakterije i gljivice, pa ako nesto ne bude u redu radis dalje analize... ne zaboravi zubara :lol:
Pozdrav Aleksa,

Hvala na info. ali ja ne znam gde se radi ta "biohemija sa hematologijom" ?
Sta to podrazumeva sve ? Ja sam student, jel moze nesto od toga da se odradi tamo u studentskoj poliklinici ?

Cheer mate 8)
Korisnikov avatar
Slavko_slavko
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jun 24, 2009 1:51 pm

Post od Slavko_slavko »

trebalo bi da odes kod lekara i kazes:hocu da se pregledam,da uradim analize krvi,komplet biohemiju i urin...uzmes jos po koji uput(Da se nadje)...kazu da svi koji se bave sportom imaju malo uvecano srce(ne znam da li je u potpunosti tacno), ja sam jednom bio na ultrazvuku srca i doktorka je to videla i pitala me:jel' treniras nesto...samo izvadi krvce za te analize,mada:ako dajes krv,oni urade analiz da vide da li je ta krv dobra,ako nesto nije dobro trebalo bi da te kontaktiraju...aleksa je rekao sta sve da uradis...drago mi je sto zelis da radis preventivne analize,to je super... :)
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Vecinu analiza koju ste nabrojali mozete uraditi bez novca, tj preko RZZO. Obratite se sa knjizicom svom lekaru u Studentskoj poliklinici i objasnite da zelite preventivno da izvadite krv i svu biohemiju.

Hormoni i ostale analize se vec placaju!

Ako zelite da uradite i neki od briseva i testova na polno prenosive onda trazite uput ili se samo pojavite u Gradskom zavodu za kozne i venerichne bolesti u Dzordza vasingtona!

Trazite i uput za oftalmologa ako u studentskoj poliklinici nema tog specijaliste, mada chisto sumnjam...ali opet sve je moguce :)

Trazite uput za klinichki centar srbije, kabinet imunologije i alergologije, klasican alergo test se radi brzo istog dana kada je i pregled, samo cete cekati na pregled, mozda 2, 3 nedelje!

Trazite i uput za internistu, to bi vec trebalo da bude u poliklinici, ali opet, dovoljn oje da vam se uradi EKG i uz analize krvi da se vidi imate li kakav rizik od kardiovaskularnih obojenja ili ne!

Uz sve to naravno u poliklinici otidjite na preventivni pregled kod stomatologa ili pak u kliniku stomatoloskog fakulteta!

Ako ste zainteresovanii da nauchite kako da odrzavate svoj organizam na maksimumu snage onda ne bi bilo losh eni da se obratite nutricionisti, da dobijete savete i namirnice koje ce vasem organizmu pomagati a ne odmagati mu, posebno sada kada ste u periodu intelektualnih napora, tj studiranja!

pozz
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
ticino
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2011 4:14 pm

Post od ticino »

crixus,

ne znam kako teku pregledi ali bih volela da dodam da ce biti jako pametno ako izbegnes polikliniku bar za onaj deo koji se placa i raspitas se gde naci i povoljnije i kvalitetnije usluge. Krenula sam da pisem svoja losa iskustva ali kako mislim da to ipak nije u redu, samo cu ti reci da ces na mnogim mestima naici na popust za sudente ili nisku/cak nizu cenu i da ne treba da se ogranicavas studentskom poliklinikom koja je cini mi se u raspadu!
alleksa85
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 05, 2010 12:57 pm

Post od alleksa85 »

ovo za studentsku polikliniku je nazalost tacno. bilo je i na tv-u i u novinama... izbegavati za sada.
Odgovori