Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
U poslednjih par meseci mi se desava da cesce zaboravljam stvari,to mi se ranije nije desavalo.Sta da ucinim kako bih to sprecio, mozda neki trening mozdanih celija(sah,ukrstene reci ili nesto sl.) ili neki preparat po mogucstvu na prirodnoj bazi???
dekac napisao:Preporucujem ti test na vitamin B12(cena izmedju 800 i 1000 din).Meni se isto desava(lo).Verovatno je deficit vitamina
Stani,to moze verovatno i u domu zdravlja da se obavi?I sta potom da radim ako je stvarno taj vitamin u pitanju,u kojim namirnicama,preparatima ga ima?
dekac napisao:Preporucujem ti test na vitamin B12(cena izmedju 800 i 1000 din).Meni se isto desava(lo).Verovatno je deficit vitamina
Stani,to moze verovatno i u domu zdravlja da se obavi?I sta potom da radim ako je stvarno taj vitamin u pitanju,u kojim namirnicama,preparatima ga ima?
Nisam siguran da moze.Ja sam to radio pocetkom ove godine u priv.laboratoriji.
Doktorka mi je preporucivala ukrstene reci i sah ali slucajno nabasam na skolsku drugaricu koja je dr neurolog.Devojka mi odmah uradi nekoliko testova(izmedju ostalog na HIV i B12).HIV bio negativan ali sam bio u deficitu ogromnom s' B12.Ako se ne varam minimalna granica je oko 500 jedinica(ne znam kako se zovu)a ja sam imao tek nesto vise od 200(mislim oko 218)
Nekoliko dana na svakodnevne boce,pa nekoliko na svaki drugi dan,sad idem jednom mesecno.
Ako je to u pitanju mogu samo da ti preporucim tablete B12 od 1000(cena je izmedju 400 i 600 din)
Moj otac pije svaki dan jedan ginko i jedan ginseng (to je neki zen-sen)
Kaze da mu je dobro pamcenje mada ga ja u'vatim da ponekad kako ne moze da se seti necega sto sam mu skoro rekao
Kod starijih ljudi je to ''normalno''...da se ne secaju sta je bilo jutros ali mogu do u detalje da ti ispricaju sta je bilo pre 20-30 god.
Sto se apetita tice-nisam primetio.
damar23 napisao:A zasto se bolje secamo stvari iz proslosti kako starimo?
Ne sećamo bolje kako starimo, ne ide sa godinama, nego... uvek smo se sećali bolje dešavanja iz detinjstva. To je kao pitanje ''zašto vreme sporije protiče u srednjoj školi?''. Valjda zato jer su to prva sećanja, tad nam se sve stvari dešavaju po prvi put. Sve doživimo prvi put, i sve što doživimo nam je iznenadjenje. I o svemu tome duže i više razmišljamo, pa onda ostavi jači trag. A ''ponavljanje je majka znanja'' Kad odrastemo, i kad nam se iste stvari dešavaju po stoti put, ne razmišljamo o njima, pa ih i mozak tretira kao ne tako bitna sećanja.