zdravstveno osiguranje u inostranstvu

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 9:38 pm

zdravstveno osiguranje u inostranstvu

Post od Just Life »

pozdrav svima. nalazim se u inostranstvu (na bliskom istoku) i nedavno mi je isteklo zdravstveno osiguranje. mama koja zivi u Beogradu mi je pomenula neku austrijsku osiguravajucu kompaniju "Winner" koja osigurava svoje klijente svugde u svetu. Ja ipak nisam mogla da nadjem nikakav websajt o njima a ovde kod mene nisu culi. Naime grana te kompanije se nalazi i u Srbiji.

Moje pitanje je da li je neko cuo za njih i ako mozete neku blizu informaciju kako rade i to.
Isto, da li znate neku drugu kompaniju slucajno koja radi istu stvar. Meni je skupo ovde da uzimam lokalno full osiguranje (dodje oko $80 mesecno) a ovo sam od mame cula da je povoljnije.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Onda zamolite majku da okrene broj tefelona Winer kompanije u Bgd pa da se informise, vrlo jednostavno!

vishe o tome ima na ovom forumu http://www.elitesecurity.org/t76293-1
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Re: zdravstveno osiguranje u inostranstvu

Post od mikalja »

Just Life napisao:pozdrav svima. nalazim se u inostranstvu (na bliskom istoku) i nedavno mi je isteklo zdravstveno osiguranje. mama koja zivi u Beogradu mi je pomenula neku austrijsku osiguravajucu kompaniju "Winner" koja osigurava svoje klijente svugde u svetu. Ja ipak nisam mogla da nadjem nikakav websajt o njima a ovde kod mene nisu culi. Naime grana te kompanije se nalazi i u Srbiji.

Moje pitanje je da li je neko cuo za njih i ako mozete neku blizu informaciju kako rade i to.
Isto, da li znate neku drugu kompaniju slucajno koja radi istu stvar. Meni je skupo ovde da uzimam lokalno full osiguranje (dodje oko $80 mesecno) a ovo sam od mame cula da je povoljnije.
Da,da winner brocker ima!povoljno i mnogi se bave sa tim osiguranjima!Sad se ne mogu tachno setiti koliko je uplata samo znam da su jako dobri i nedaj boze ako se ko povredi ili ? Isplacuju novac i to podobar a mozesh se i baviti sa tim!Mislim kad te neko osigura onda ako hocesh onda ti moras naci mislim oko 7-moro osigurati da shirish dalje!Sedishte im je bilo u Austriji (mislim glavno) jako su dobri jaako !Skoro je jedan chovek dobio silni novac od njih !Jer je bio njihov osiguranik !Odsekla mu mashina pola palca !Zovi mamu nek vidi sve tachno !Ima ljudi koji se bave sa tim osiguranjem (U Srbiji) njihovi predstavnici!!
A znam da se nakon nekoliko godina,uplacivanja kod njih osiguranja i penziju mozesh steci (mislim imash opciju ,da ti daju penziju ili novce da ti vrate sve koje si ulagao/la kod njih!!
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Evo neshto sad pronjuskah a inacvhe SAM CHULA ZA NJI i znam da su super :wink:
Austrijski "Viner Štediše" u Beogradu
Kvalitetno i osiguranje

BEOGRAD - "Viner Štediše", prva osiguravajuća kuća u Austriji i jedna od vodećih u Evropi, od ove godine je vlasnik 99 odsto kapitala "Viner Štediše osiguranje" Beograd. Početni kapital nove osiguravajuće kuće iznosi 2,25 miliona dolara i ponudiće građanima Srbije životno osiguranje, kao i osiguranje od nezgoda, motornih vozila, kuća i stanova, osiguranje stvari domaćinstva, malih i srednjih preduzeća, kao i osiguranje industrije.

Razlog za dolazak austrijske osiguravajuće kuće je, po rečima Gintera Gajera, generalnog direktora Viner Štediše u Beču, veliki tržišni potencijal Srbije i Crne Gore i plan da se osigurane sume ulože u projekte u zemlji.

- Cena osiguranja će biti primerena stepenu rizika, neće biti najniža, ali će osiguranik za tu sumu dobiti najkvalitetnije osiguranje - naglasio je Branko Krstonošić, generalni direktor "Viner Štediše" Beograd.

Predstavnici "Viner Štediše" su ujedno naglasili da će osiguranja ove kuće prodavati ovlašćene agencije, a osiguravajuća kuća će voditi računa da se ugovori potpisani sa Viner Štedišom, strogo poštuju, kako bi se izbegla loša iskustva iz prošlosti tipa "Viner Broker".

Viner osiguranje prodalo 24.000 polisa

Veoma smo zadovoljni dosadašnjim poslovanjem u Srbiji gde trenutno zauzimamo četvrto mesto na tržištu, dok smo po prodaji životnog osiguranja lideri, izjavio je generalni direktor „Viner štediše osiguranja“ Ginter Gajer na konferenciji za novinare koja je u Beču organizovana samo za predstavnike srpskih medija.

Uz prosečnu zaradu od nešto preko 300 evra, premija osiguranja po stanovniku u Srbiji jedva prelazi 50 evra godišnje. U Austriji, na primer, prosečna godišnja zarada iznosi od 33.000 do 35.000 evra, a premija po stanovniku prelazi 2.300 evra. Ipak, Ginter Gajer veruje da tržište Srbije ima značajne potencijal.
Direktor „Viner štediše osiguranja“ u Srbiji Branko Krstonošić kaže da je prošle godine prodato 24.000 polisa životnog osiguranja, prosečna starost klijenta je 44 godine, a njihovo prosečno godišnje plaćanje 560 evra. On je naglasio da je, broj zaposlenih u kratkom roku povećan na preko 700.
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član

Post od Just Life »

kako to onda funkcionise ako sam ja u inostranstvu?
ako se npr razbolim i trebam do doktora il tako nesto. ovde za to nisu ni culi. kako ce me primiti i to? ili je ovo osiguranje samo u slucaju necega.. tipa da osiguras sebe, a ne da trazis zdravstvenu pomoc.

mama ce se raspitati vec danas, ali svejedno zelim vise informacija a ovo je pravo mesto :)
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Ukucaj u google
Viner broker osiguranje ! tamo cesh videti info ima dosta o tom !U google mnogo toga mozesh naci o onom shta te interesuje!A mama tvoja ce videti shta i kako za tebe!Mada ja mislim da mozesh se osigurati ,da mozesh tu gde jesi ici lekaru !U ostalom neka ti mama vidi kod ovih u Bgd- u :roll:
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član

Post od Just Life »

hvala, provericu google danas sa posla i cekam odgovor od mame.
hvala na pomoci :)
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član

Post od Just Life »

jel moze neko da mi da link ka njihovom sajtu direktno.
googlam vec dva dana i nikako da nadjem. :-?

kao da ne postoji oficijalni sajt.
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Evo ti njihov e-mail [email protected]

A za mamu besplatan broj u Srbiji tel. 0800-200-800
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član