DA LI JE ZDRAVO DA SPORTISTI KORISTE PROTEINSKE PREPARATE
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
DA LI JE ZDRAVO DA SPORTISTI KORISTE PROTEINSKE PREPARATE
DA LI UZIMANJE PROTEINSKIH PREPARATA MOZE OSTETITI NEKE UNUTRASNJE ORGANE NPR. JETRU .
Ne. Proteinski preparati uglavnom sadrze proteine izolovane iz surutke (whey) dok su ostale komponente prirodne i vestacke arome, natrijum, gvozdje, kalcijum, kalijum, vrlo malo masti, holesterola i nesto secera. Sadrzaj i procenat mogu da variraju u zavisnosti od proizvodjaca ali sve je to manje vise isto.
Nemas bas puno cega da se plasis. Ne kazem da su ti praskovi zelena jabuka i da su kompletno zdravi ali tvojoj jetri ce vece probleme napraviti recimo salame, slatkisi ili coca cola nego li suplement poput proteina.
Nemas bas puno cega da se plasis. Ne kazem da su ti praskovi zelena jabuka i da su kompletno zdravi ali tvojoj jetri ce vece probleme napraviti recimo salame, slatkisi ili coca cola nego li suplement poput proteina.
Apsolutno! Uzimaj ih slobodno! I ja sam ih uzimao i jos uvek ih uzimam kada idem u teretanu mada u poslednje vreme nemam vremena ni da idem.
Ali SAMO proteine! I to gledaj da uzimas iskljucivo WHEY protein (EAS, Optimum, Dymatize....) ! Ako imas bas ambicije da se nagruvas pored toga mozes uzimati jos i kreatin i glutamin, to su ti sve ok stvari od kojih ti nece nista biti. Ali moras da se pridrzavas propisanog nacina uzimanja. Naravno, ta tri preparata kada se uzimaju zajedno su bukvalno BOMBA ali je veoma skupo uzeti ih zajedno. U principu, WHEY je tu najskuplji, traje smesno kratko ako uzimas vise od 2 puta dnevno (sto je neki minimum minimuma ukoliko uzimas dosta proteina iz hrane), kod nas je i vise nego duplo skuplji nego u inostranstvu.
Nemoj da ti padne na pamet da uzmes nesto mimo toga, znas na sta mislim!

Nemoj da ti padne na pamet da uzmes nesto mimo toga, znas na sta mislim!