Zbunjen sam oko ishrane kod oboljenja od kandide?
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Zbunjen sam oko ishrane kod oboljenja od kandide?
Dakle, pre par dana je ustanovljeno analizom stolice da imam kandidu u vecim kolicinama. Ja jedini simptom koji imam je svrab oko anusa i to najcesce posle obavljanja nuzde. Nego, da ne duzim... buni me ishrana jer mi je doktorka dala spisak gde pise vrlo malo namirnica, za ostale ne znam da li smem i na nekim listama ishrane protiv kandide sto sam nasao na internetu se ne poklapaju ove namirnice koje sam dobio od doktorice. Dakle da stavim spisak sta mi je ona rekla da smem: crni,razeni hleb, kokice, orasi, lesnici, susam, integ. pirinac, povrvce sve osim sargarepe i repe, beli luk, biber, pise dosta proteina, jaja, riba, piletina, svinjetina... i od voca samo jabuke u manjim kolicinama. Da li smem konzumirati paradajz npr i u kojim velicinama, (znam da pise kod povrca sve sem... ali ne pise koliko i sta je najbolje), soja me isto jako zanima, posto obozavam przenu soju u zrnu... Koliko mesa smem i kojeg, jer na nekim forumima sam nasao da i to treba ograniciti, i najvaznije od svega, rekla mi je da su svi mlecni proizvodi zabranjeni, jel to vazi i za jogurt? Ja sam uvek mislio da on pomaze odrzavanju crevne flore? To bi bilo to, ako se jos necega setim napisacu... Hvala!
Re: Zbunjen sam oko ishrane kod oboljenja od kandide?
Moj tata je imao kandidu pre par meseci. Ne znam tacno koje namirinice smes, ali znam da ne smes jesti slatko, niti bilo sta sto moze izazvati kiselinu (pa to verovatno znaci da ne bi trebao jesti ni paradajiz, on nije smeo) a jogurt je pio.
Nadam se da je ovo bilo od neke pomoci.
Nadam se da je ovo bilo od neke pomoci.