Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Dojim bebu i surfujem doduse, posecujem samo sajtove vezane za bebe, ali, evo me i ovde
Nisam pre trudnoce bila net zavisnik ali cini mi se da sad postajem sve vise!
macadamia napisao:
...možda jesam zavisna od onoga što posredstvom interneta dobijam, ali ne i od samog surfovanja...
Zaista volim da kada se probudim ujutro, a radim posle podne i celo pre podne imam samo za sebe, da skuvam kaficu, sednem za racunar i skinem postu, svratim na ovaj forum (mislim da sam postala ovisnik o ovom forumu) i bacim pogled na to da li je neko od mojih prijatelja online.
Sto se samog surfovanja tice, nisam bas neki surfer.
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.
Evo, konkretan primer... Ustala sam jutros u 7, uključila kompjuter, zadala svom vernom P2P programu "domaći zadatak" za danas i otišla na posao.
Došla kući pre 10 minuta, "potapšala" kućište "po ramenu", pošto su mi u međuvremenu skinute poslednja epizoda House MD, 3 muzička albuma i ceo Pimsleur audio kurs. As we speak, klopam, čitam poštu i razgledam šta ima novo na forumima, i spremam se da izađem napolje. Kompjuter će biti uključen, pošto ima još nešto da se skine. Ukratko, kompjuter će biti on-line ceo dan. Ali ne i ja.
Mislim da to ipak nije zavisnost.
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night.
Toplo preporucujem tekstove koji su godinama izlazili u Internet rubrici casopisa Svet kompjutera upravo o ovom problemu, a koje mozete naci u njihovoj online arhivi...
macadamia napisao:Evo, konkretan primer... Ustala sam jutros u 7, uključila kompjuter, zadala svom vernom P2P programu "domaći zadatak" za danas i otišla na posao.
Došla kući pre 10 minuta, "potapšala" kućište "po ramenu", pošto su mi u međuvremenu skinute poslednja epizoda House MD, 3 muzička albuma i ceo Pimsleur audio kurs. As we speak, klopam, čitam poštu i razgledam šta ima novo na forumima, i spremam se da izađem napolje. Kompjuter će biti uključen, pošto ima još nešto da se skine. Ukratko, kompjuter će biti on-line ceo dan. Ali ne i ja.
Ka1 napisao:A zar nisam ja to rekao u nekoj poruci malo iznad?
Ne, ti si skrenuo pažnju na izuzetno nekvalitetnu i subjektivnu kolumnu koja nema nikakve veze sa stručnim osvrtom na ovu temu, dok sam ja ukazala na pregršt tekstova u stalnoj rubrici... Ako ljudi treba da se informišu, onda neka to rade kroz informativne i prevashodno kvalitetne radove, kad ih ima!
Pa dobro, misljenja su razlicita ali SVE sto je covek napisao u toj temi je milion posto tacno, sad' tebi se verovatno ne dopada nacin na koji je on to napisao ali meni se upravo to najvise i dopada. Mozemo i da diskutujemo o tome ukoliko mi kazes sta konkretno nije tacno u onome sto je covek napisao. Po meni je to fenomenalan tekst.
Ako se utvrdi da je problem medicinske prirode, onda da. Ali zavisnost od Interneta ili kompjutera, kao i bilo koja druga vrsta zavisnosti nije isključivo medicinski problem...
Tema bi trebalo na primer da razmatra zavisnost sa stanovista psiholoskog problema, bas kako si rekla, kad postoji. U suprotnom mislim da nista nije problem vec imamo samo korist, resenja raznih ostalih problema koje internet reasava. Pricalo se uglavnom o razumnoj zavisnosti koja u stvari predstavlja korist od interneta. Hajde da kazemo i nesto o losoj strani interneta po zdravlje.
Sta mislite kako surfovanje utice na psihofizicko zdravlje?