Zavisnost od interneta!!!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

BetiBup
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 06, 2007 6:08 pm

Post od BetiBup »

Dojim bebu i surfujem :roll: doduse, posecujem samo sajtove vezane za bebe, ali, evo me i ovde :lol:
Nisam pre trudnoce bila net zavisnik ali cini mi se da sad postajem sve vise! :(
Gordy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 3:04 pm

Post od Gordy »

Slozila bih se sa vec gore spomenutim
macadamia napisao: ...možda jesam zavisna od onoga što posredstvom interneta dobijam, ali ne i od samog surfovanja...
Zaista volim da kada se probudim ujutro, a radim posle podne i celo pre podne imam samo za sebe, da skuvam kaficu, sednem za racunar i skinem postu, svratim na ovaj forum (mislim da sam postala ovisnik o ovom forumu) i bacim pogled na to da li je neko od mojih prijatelja online.

Sto se samog surfovanja tice, nisam bas neki surfer. :roll:
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet
Bonzita
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 29, 2007 8:54 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Bonzita »

Zavisna od interneta. :roll:
Ja bih da pevam još malo, jer je život samo jedan i do njega mi je stalo, meni je vredan...
Korisnikov avatar
macadamia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm

Post od macadamia »

Evo, konkretan primer... Ustala sam jutros u 7, uključila kompjuter, zadala svom vernom P2P programu "domaći zadatak" za danas i otišla na posao.
Došla kući pre 10 minuta, "potapšala" kućište "po ramenu", pošto su mi u međuvremenu skinute poslednja epizoda House MD, 3 muzička albuma i ceo Pimsleur audio kurs. As we speak, klopam, čitam poštu i razgledam šta ima novo na forumima, i spremam se da izađem napolje. Kompjuter će biti uključen, pošto ima još nešto da se skine. Ukratko, kompjuter će biti on-line ceo dan. Ali ne i ja. 8)

Mislim da to ipak nije zavisnost. 8)
Slika
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night. :)
Margita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 26, 2006 10:18 pm

Post od Margita »

Toplo preporucujem tekstove koji su godinama izlazili u Internet rubrici casopisa Svet kompjutera upravo o ovom problemu, a koje mozete naci u njihovoj online arhivi...

Evo jednog od starijih:
http://www.sk.co.yu/2003/06/skin06.html
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

A zar nisam ja to rekao u nekoj poruci malo iznad? :-? Samo sto tekst na koji sam aludirao ne zalost ne postoji u internet varijanti...
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am

Post od Boki »

macadamia napisao:Evo, konkretan primer... Ustala sam jutros u 7, uključila kompjuter, zadala svom vernom P2P programu "domaći zadatak" za danas i otišla na posao.
Došla kući pre 10 minuta, "potapšala" kućište "po ramenu", pošto su mi u međuvremenu skinute poslednja epizoda House MD, 3 muzička albuma i ceo Pimsleur audio kurs. As we speak, klopam, čitam poštu i razgledam šta ima novo na forumima, i spremam se da izađem napolje. Kompjuter će biti uključen, pošto ima još nešto da se skine. Ukratko, kompjuter će biti on-line ceo dan. Ali ne i ja. 8)
Tako simpaticno :D
Korisnikov avatar
macadamia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm

Post od macadamia »

@Boki

Ne samo da je simpatično, već i izuzetno zakonom inkriminisano. 8)
Slika
Never, under any circumstances, take a sleeping pill and a laxative on the same night. :)
Margita
Novi član
Novi član

Post od Margita »

Ka1 napisao:A zar nisam ja to rekao u nekoj poruci malo iznad? :-?
Ne, ti si skrenuo pažnju na izuzetno nekvalitetnu i subjektivnu kolumnu koja nema nikakve veze sa stručnim osvrtom na ovu temu, dok sam ja ukazala na pregršt tekstova u stalnoj rubrici... Ako ljudi treba da se informišu, onda neka to rade kroz informativne i prevashodno kvalitetne radove, kad ih ima!
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Pa dobro, misljenja su razlicita ali SVE sto je covek napisao u toj temi je milion posto tacno, sad' tebi se verovatno ne dopada nacin na koji je on to napisao ali meni se upravo to najvise i dopada. Mozemo i da diskutujemo o tome ukoliko mi kazes sta konkretno nije tacno u onome sto je covek napisao. Po meni je to fenomenalan tekst.
Boki
Aktivan član
Aktivan član

Post od Boki »

Treba problem posmatrati sa medicinske strane
Margita
Novi član
Novi član

Post od Margita »

Ako se utvrdi da je problem medicinske prirode, onda da. Ali zavisnost od Interneta ili kompjutera, kao i bilo koja druga vrsta zavisnosti nije isključivo medicinski problem...
Boki
Aktivan član
Aktivan član

Post od Boki »

Tema bi trebalo na primer da razmatra zavisnost sa stanovista psiholoskog problema, bas kako si rekla, kad postoji. U suprotnom mislim da nista nije problem vec imamo samo korist, resenja raznih ostalih problema koje internet reasava. Pricalo se uglavnom o razumnoj zavisnosti koja u stvari predstavlja korist od interneta. Hajde da kazemo i nesto o losoj strani interneta po zdravlje.
Sta mislite kako surfovanje utice na psihofizicko zdravlje?
Odgovori