zatajenje bubrega

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
hajni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 25, 2011 1:38 am

zatajenje bubrega

Post od hajni »

da li neko moze da mi odgovori o kakvom zatajenju bubrega je rec ako je to samo konstatovano i receno da su rezultati krvi i urina u redu i dete pusteno kuci.Nit treba ishrana da se koriguje,nit lekove dobio,samo za pritisak.Hvala
zdravo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 28, 2010 7:20 pm

Re: zatajenje bubrega

Post od zdravo »

Podaci koje navodite su nepotpuni da bismo razmatrali o kakvom poremecaju se radi. U svakom slucaju, kod dece se prilicno cesto javljaju poremecaju bubrezne funkcije kao posledica nekih bakterijskih infekcija, na primer. Ako dete mokri i analize kreatinina i ureje su u redu, onda bubrezi rade. Za sada je sve u redu i taj termin "zatajenje", lekar je verovatno upotebio da bi vam pojasnio o stanju deteta. Ako je dete dobilo neku konkretnu dijagnozu, mozete je ovde napisati, pa da zajedno probamo da vam pojasnimo o cemu se tacno radi. Ne brinite, sve je u najboljem redu, cim je dete pusteno kuci ;).
Pozdrav!
marta30
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 3:01 pm

Re: zatajenje bubrega

Post od marta30 »

Hej Zdravo, vidim da dosta znaš pa bi me zanimalo tvoje mišljenje sve dok ne napravim detaljne preglede...na jednom mjestu si mi odgovorio o herpesu kad sam bila na početku trudnoće...a sada sam trudna 4 ipo mjeseca i jučer mi je ginekolog radio detaljno UZV jer sam došla 2 dana nakon urednog pregleda...nešto me bilo nadimalo u trbuhu, budila me noću bol koja nije prestajala...stolicu sam imala 10 puta dan ranije, mekanu ali ne proljev...mokrila sam isto svakih 20min...

uglavnom, očito sam se otrovala nekim lignjama, danas, treći dan sam već dobro ali mi je ginić svejedno dao antibiotik zbog čestog mokrenja s obzirom da je pred nama vikend...
ono što je otkrio na UZV je to da mi je lijevi bubreg spušten, duplo manji od desnog i multicističan....
dao mi je uputnicu za nefrologa za pregled i UZV a ispitivanje funkcije tog bubrega moći ću napraviti tek kad rodim...

tražila sam malo po netu i ne mogu naći što bi mogao biti najvjerojatniji uzrok takvog bubrega? da li je to neka urođena anomalija ili se tijekom nekog razdoblja dogodila neka infekcija koja je dovela do toga?
inače, nalaz kreatinina u krvi je dobar gledajući ove nalaze od jeseni koji su mi pri ruci...ipak, drugi tjedan ću raditi ponovo laboratorij krvi i urina...
malo sam zabrinuta...ne znam koliko je to opasno i da li će se predložiti uklanjanje tog bubrega?
drugi tjedan ću ponovo raditi
Odgovori