Iste probleme imam tri godine nakon čega mi je pre 3 meseca ustanovljeno da imam rak debelog creva.
Operisan sam pre mesec dana, odstranjem je karcinom 40 mm x 35 mm odnosno 150 mm debelog crena
na 28 santimetru od analnog otvora. Od 9 linfnih čvorova u dva je pronađene metastaze nakon čega uzimam
citostatike u tabletama "Xeloda" 500 mg (4 + 0 + 4 dnevno).Od pre tri godine kada su počeli problemi koji
su se manifestovali zastojem u varenju kada počinje postepeno podrigivanje koje intezivira i traje ceo jedan dan
nakon čega se stanje postepeno normalizuje, u tom periodu ne mogu da unosim dovoljnu količinu hrane i ovi
ciklusi su se pojavljivali na svakih 6 do 7 dana što je dovelo do konstantnog gubljenja kilograma. Za tri godine
i pripreme za operaciju su umanjili moju telesnu težinu i mišićnu masu za 25kg, visok sam 187 cm i rođen sam
1939. godine, trnutna težina iznosi 65 kg. S obzirom da sam pre 10 godina imao upalu pankreasa pokretanjem
kamena iz žuči koji je zatvorio kanal žuči i pankreasa kad mi je i odstranjena žučna kesica a nakon čega mi se
povećao nivo šećera u krvi neznatno kojieg regulišem jednom tabletom dnevno "Glioral" i isto tako sam operisao
pre tri godine zkrečenje krvnog suda na srčanom mišiću ugrađujući mi jedan stent i jedan bajpas.
Nakon operacije debelog creva nisam imao problema sa varenjem dve nedelje jer u postoperativnoj fazi prvih 7 dana
bio sam na infuziji i čajevima odnosno supicama a drugih sedam dana na kašicama i barenom mevenom mesu i povrću
nakon čega je postepeno počeli da mi se vraćaju prethodni problemi u zastoju varenja koji se u češćim ciklucima javljauju
što dovodi do daljeg gubljenja telesne mase.
Molim Vas da mi pomognete kako bi rešio ovaj problem!
Moram naglasiti da sam sve tri godine intezvno tragao za rešenjem problema odlazeći kod
raznih specijalista i internisat koji su mi prepisivali razne lekove koji nisu delotvorno delovali
odnosno išao sam na gastroskopije tri puta i na kolonoskopiju jenom kadami je i pronađen
kancer, dok na gastroskopiji nisu pronašli nikakve promene odnosno bakterije....
Ljubazno se zahvaljujem i srdačno Vas pozdravljam!
Zastoj u varenju
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA