zastoj creva posle operacije karcinoma

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

igorfederer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 11, 2008 7:10 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

zastoj creva posle operacije karcinoma

Post od igorfederer »

75 god,zastoj creva posle operacije karcinoma debelog creva.ugradjena stoma.10. dan operacije ali creva se ne pokrecu.kad bi nesto pojeo uglavnom bi povratio.dobija non stop lek za pokretanje ali nista.doktor kaze da su creva stara,i da tu tesko ima pomoci.dobija kabiven hranu.inace je imao usporen rad creva i pre operacije.u medjuvremenu pre tri dana je jos jedanput bio pod opstom anestezijom rana se rasila.pomoc
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

samo treba strpljenja i vremena, tako je bilo i mom ocu, dve operacije za 7 dana, nefunkcionalna creva jako dugo, ileostoma, i bubrezi su bili ugrozeni..organizma ce se sam izboriti i naravno lekari koji treba da rade svoj posao kako treba. bez obzira na godine.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
igorfederer
Novi član
Novi član

Post od igorfederer »

on neuzima ni vodu ni hranu.kaze da ne oseca ni glad ni zedj.valjda zbog kabivena.malo ga boli rana,a zbog povracanja dobija klometol.ja ne gubim nadu,i pored sto je lekar hirurg digao ruke.dobio je jednom rastvor gorke soli ali ni to nije omoglo.
igorfederer
Novi član
Novi član

Post od igorfederer »

tamaraft koliko je to trajalo,nemoze dugo da se zivi sa ileostomom.creva su jako naduta.kao da ce puci stomak.a lekari ni da ga pogledaju.moras moliti da mu daju nesto protiv bolova,ali to njemu ne pomaze.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Sa ileostomom se moze ziveti ceo zivot, kod mog oca je bila privremena, od godinu dana, pa je posle obavljena reoperacija.

A nadutost tj meteorizam treba da reshite lekovima i redovnim praznjenjem, sto manje sedativa koji umrtvljuju rad creva, konsultujte se sa hirurgom.

I naravno da se vodi rachuna o ishrani, ali o tome vec vodite rachuna.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
igorfederer
Novi član
Novi član

Post od igorfederer »

ma hirurg nece ni da pogleda.dobija novalgetole,za bolove,a toliko se naduo da to toliko boli da mu moraju nesto dati inace bi vristao od bolova,klistiraju ga s vremena na vreme,jesi mislila na tako praznjenje.i posle toga opet se nadme.
igorfederer
Novi član
Novi član

Post od igorfederer »

ustvari njegov hirurg je rekao da mu nema pomoci,kroz dva dana su mu malo proradila creva i onda je on dosao i preselio ga na hirurgiju.a tu su pacijenti kojima je kao bolje,ali njemu od kad je tu dosao sve gore,sad su ga skinuli sa kabivena,i na transfuziji je,meni se cini da su ga oni otpisali.a sad taj hirurg kaze da se sa svima konsultovao i da oni ne znaju sta da rade.jedino sto me boli je to sto sam ga ja najvise nagovarao da ide na operaciju,a otisao je s voljom na nogama s dobrim rezultatima krvi i ostalih stvari i sad mu na kraju nema spasa i u teskim mukama lezi i niko nece ni da ga pogleda.razmisljamo da ga odnesemo u kamenicu.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Takva nadutost me samo podseca na sepsu u organizmu, koju smo i mi preziveli posle te reoperacije, a ako hirurg cuti onda mozda i sam zna shta je zabrljao.

Otidjite kod hirurga i otvoreno ga pitajte sve, nemojte da vas zbrza, ipak je zivot vase oca u pitanju, i mi smo se drali i vikali i hvatali za gushe, nazalost, medicinksi radnici ili ne opet smo morali tako da se ponashamo prema nashim kolegama, shvatila sam da je teshko priznati greshku, posebno hirurzima.

Znachi kod hirurga i neka vam otvoreno kaze sve!
igorfederer
Novi član
Novi član

Post od igorfederer »

tamaraft bila si u pravu.stvorila se fistula,bilo je puno gnoja i neke priraslice po crevima pa je deda treci put operisan,juce.sad je na aparatima,nisu ga jos probudili.zato je stomak onako bio naduven.on crkava od bolova prekjuce ali niko i ne obraca paznju.i bio je zaplet creva,a danas je 16 dan od prve operacije.doktori kazu ne znaju sta je a on pun gnoja.kako ce se on oporaviti,i da li ce stvarno neznam,ispacen je i izmucen.bio je i na transfuziji.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

izborice se njegov organizam, samo treba vremena!
igorfederer
Novi član
Novi član

Post od igorfederer »

ne verujem,sad je sestra bila do njega,bilirubin je 389,sav je pozuteo.izgleda da je jetra otkazala,i bubrezi.nije izdrzao.pritisak 70sa 50
Odgovori