ZASTITNA INEKCIJA ROGAN

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
mami mami
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 30, 2009 2:02 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

ZASTITNA INEKCIJA ROGAN

Post od mami mami »

JA SAM 0 NEGATIVNA KRVNA GRUPA, IMALA SAM ABORTUS PRE DVE GODINE I NISU MI DALI ZASTITNU INEKCIJU ROGAN. SADA SAM UDATA I ZELIM BEBU PA ME ZANIMA DA LI MOGU SADA DA PRIMIM ROGAN ILI KAD OSTANEM TRUDNA ILI NE MOGU UOPSTE? POMAGAJTE MOLIM VAS!!!!!!!!!
uplasena mami
Korisnikov avatar
remi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 01, 2006 7:16 am

Post od remi »

U principu rogan možeš da primiš kada hoćeš. Bilo bi dobro da uradiš test na antitela bez obzira što još uvek nisi trudna (ne bi bilo loše da unapred znaš krvnu grupu i Rh faktor čoveka sa kojim si imala neželjenu trudnoću). Može da se desi da ti rogam nije potreban (nalaz na antitela negativan) pre trudnoće, ali bi bilo poželjno da ga primiš, za svaki slučaj, u toku trudnoće.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Rogan se daje koliko se secam posle porodjaja...
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Mislim da se on daje u vrlo kratkom intervalu nakon porodjaja ili abortusa(pricam o minutima). A ti bi trebala da se konsultujes sa lekarom pre nego da ostvaris zeljenu trudnocu da ne bi doslo do pobacaja sto je vrlo moguce posto ga nisi uzela kad je trebalo.
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Rogam se daje i posle abortusa a poslednjih godina i posle nekih intervencija u trudnoci npr. amniocinteza. Nije sad smak sveta to sto ga nisi primila, mada bi bolje bilo da jesi, bitno je da naglasis svom ginekologu koji ti bude vodio trudnocu jer je potrebno pratiti antitela. Cak i ako su ona povisena ima nacina da se to resi.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Marijaft napisao:Mislim da se on daje u vrlo kratkom intervalu nakon porodjaja ili abortusa(pricam o minutima).
meni su posle abortusa rekli da je potrebno da ga primim 48h (ili cak 72) posle intervencije. iako smo i suprug i ja negativni, ipak su mi dali Rogam. Za svaki slucaj.
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

pa da on se i daje zbog negativnog Rh faktora, da zena kasnije u planiranoj trudnoci nema nikakvih problema, tj. da njen organizam ne stvara antitela koja ce predstavljati problem za ostajanje u drugom stanju, tj. za iznosenje trudnoce do kraja. I da proverila sam , Rogan se daje u roku od 72 sata nakon porodjaja ili pobacaja.
Odgovori