AT ZASTITA

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
MAGAKA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 19, 2010 6:47 pm

AT ZASTITA

Post od MAGAKA »

Pitanje za dr.Primila sam AT zastitu 20.07.nakon injekcije mi je bilo lose,prvo sam malaksala a onda se i onesvestila.Sada treba da primim revakcinu ali se uzasno plasim.Interesuje me dali necu da dobijem tetanus od te povrede zbog koje sam dobila zastitu ako ne primim revakcinu?Molim za odgovor...i hvala.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: AT ZASTITA

Post od tamaraft »

Ochigledno imate strah od injekcija! To morate sami da savladate! Niste dete od 5 godina! Reshite to kao posao!

A pokrenuti lanac revakcina nije pametno prekidati!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
MAGAKA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 19, 2010 6:47 pm

Post od MAGAKA »

Ma sve ja to znam, ali sta ako opet imam neku reakciju ,i od onog tetalpana mi je ruka bila otecena dve nedelje i jako je bolelo i svrbelo. Strah je jaci od mene.....Dali moze tetalpan da izazove anafilakticki sok?
Greed
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 28, 2011 9:01 pm

Post od Greed »

Da ne bih otvarao novu temu. Pre neki dan sam se naboo na ekser, rđav normalo.To isto mi se desilo i prošle godine, kada sam u junu mesecu primio dve vakcine, pa zatim jednu za mesec dana pa još jednu u januaru ove godine.Ostala mi je još jedna za januar dogodine. Ekser nije ušao duboko oko 0.5cm, interesuje me da li treba da opet primim sad neku vakcinu? To se desilo u nedelju pa da znam da li treba da reagujem. Ne bih išao kod lekara nepotrebno. Pozdrav i hvala unapred.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Od nedelje je proshlo celih 3 dana, da ste hteli da reagujete hitno to bi uradili u nedelju odmah ili u pon ujutru!

Ako ste u lancu AT vakcinacije onda nema potrebe da ponovo primate vakcinu, jer ste pod zastitom!
Javite se lekaru eventualno zbog previjanja i dezinfekcije!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Greed
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 28, 2011 9:01 pm

Post od Greed »

Hvala na odgovoru. Hteo sam da reagujem, ali u nedelju nisam mogao. U ponedeljak zvao svog lekara i pitao šta da radim on mi reko da dođem i da primim onu inekciju(valjda tetabulin),ne vakcinu. Ja zakasnio zbog posla, došao kod drugog lekara i on mi pogledao knjižicu i evidenciju vakcinacije i revakcinacije i reko da nema potrebe da primam ništa i vratio me kući i od tad nisam baš imao mira a nisam želeo da bez potrebe idem u hitnu i oduzimam vreme i lekarima i sebi.
Odgovori