zapusen nos
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 2:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
zapusen nos
kako uciniti nos koji je stalno zapusen i to suvo da malo procuri .. da se izduva?
Zasto se meni nos uvijek zapusi samo suvo, a nikada ne mogu da ga izduvam, vec su samo poljepljene sl... po nosu unutra i moram da gurnem prst do mozga da ih odlijepim?
Zasto se meni nos uvijek zapusi samo suvo, a nikada ne mogu da ga izduvam, vec su samo poljepljene sl... po nosu unutra i moram da gurnem prst do mozga da ih odlijepim?
-
- Stalni član
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Ako cemo po babski meni je uvek najbolje otpushilo nos kad sam ushmrknula alkohol u nozdrve, ili rakiju!
A aqua marin i jeste voda, tj fizioloshki rastvor i najbolja stvar za ispiranje gornjih disajnih puteva, najbezbednija, bez primesa lekova a chini stvar!

A aqua marin i jeste voda, tj fizioloshki rastvor i najbolja stvar za ispiranje gornjih disajnih puteva, najbezbednija, bez primesa lekova a chini stvar!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Stalni član
meni je ovo non-stop zadnjih 100 godina i ludim. Kod doktora sam bio nepar puta, radio rendgen ovih maksilarnih sinusa koji povremeno pokazu blado zasjenjenje ali nista toliko da bih ja bio bez disanja stalno.
A zadnjih 3 godine sam jedno 20 litara Marisola potrosio, sto obicnog, sto sa eukalpiptusom, sto pa pantanolom ili kako se vec zove ... i nista!
Probam ovo, morska + mlaka voda i smrkanje ....
Samo imam osjecaj da bi mi to jos vise nateklo tkivo u nosu i da bi se jos steglo i zapusilo ... mozda grijesim, ne znam.
A zadnjih 3 godine sam jedno 20 litara Marisola potrosio, sto obicnog, sto sa eukalpiptusom, sto pa pantanolom ili kako se vec zove ... i nista!
Probam ovo, morska + mlaka voda i smrkanje ....
Samo imam osjecaj da bi mi to jos vise nateklo tkivo u nosu i da bi se jos steglo i zapusilo ... mozda grijesim, ne znam.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Proveri da nisi alergichan na neshto pa da alergija ne izaziva otisanje sluzokoze!
Mada hronichan sinuzitis ima ovakve simptome! Devijacija nosa!
Preporuka Dr Bijelic na VMA!
Mada hronichan sinuzitis ima ovakve simptome! Devijacija nosa!
Preporuka Dr Bijelic na VMA!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Ja s tim problemom zivim...
Koristim "Adrijanol".
Uglavnom oko 19h,pocinje jaci problem.Verovatno smena hormona isto deluje.
Noc ne provodim bez kapi pod jastukom i jutro je nezamislivo ako se ne doziram.
"Adrijanol"-jer,kad popusti dejstvo ne "betonira" sinuse,tako da je dan podnosljiv.Nekad koristim isti ali za decu.
Slna voda pomogne ali delimicno,uglavnom fizioloski....
Znam dosta ljudi koji imaju taj problem i-nista.
Poznajem sina nacelnika ORL...on isto ima problem i koristi neke kapi.Stalno.
Pa valjda bi prvo njemu otac pomogao.
Izgleda da je to to i da ako nije neka teza varijanta obolenja sinus ....to tako.
Eto mala "uteha".
Zivimo u neprirodnim uslovima,zagadjenja i svasta kojesta,tako da se i organizam sam "brani" od vazduha koji nije bas neka klasa.

Koristim "Adrijanol".
Uglavnom oko 19h,pocinje jaci problem.Verovatno smena hormona isto deluje.
Noc ne provodim bez kapi pod jastukom i jutro je nezamislivo ako se ne doziram.
"Adrijanol"-jer,kad popusti dejstvo ne "betonira" sinuse,tako da je dan podnosljiv.Nekad koristim isti ali za decu.
Slna voda pomogne ali delimicno,uglavnom fizioloski....
Znam dosta ljudi koji imaju taj problem i-nista.
Poznajem sina nacelnika ORL...on isto ima problem i koristi neke kapi.Stalno.
Pa valjda bi prvo njemu otac pomogao.
Izgleda da je to to i da ako nije neka teza varijanta obolenja sinus ....to tako.
Eto mala "uteha".
Zivimo u neprirodnim uslovima,zagadjenja i svasta kojesta,tako da se i organizam sam "brani" od vazduha koji nije bas neka klasa.

-
- Stalni član
ja se pokusavam navici, jednom mi je prilikom ORL doktor propisao Bensedin
za sinuse, bas zbog toga sto je to tako i treba se navici. 
znaci snaga podsvijesti?
dobro, probacemo. 
ali da je neugodno jeste, stalno disem na usta, od toga mi se susi grlo .. od toga mi se ponekada javi vrtoglavica i osjecaj gusenja .. jebga ...
i oci me peku od toga, osim ako nije alergija, ali radio sam ja i alergotestove (osnovni neki paket, vjerovatno iz 1960ih) i nista.
Mozda da probam neke modernije alergotestove?

znaci snaga podsvijesti?

ali da je neugodno jeste, stalno disem na usta, od toga mi se susi grlo .. od toga mi se ponekada javi vrtoglavica i osjecaj gusenja .. jebga ...
i oci me peku od toga, osim ako nije alergija, ali radio sam ja i alergotestove (osnovni neki paket, vjerovatno iz 1960ih) i nista.
Mozda da probam neke modernije alergotestove?
Koristila sam ga pre dvadesetak dana,prvi put u zivotu.Nemam pojma da li stvara zavisnost.Samo znam da sam za par dana koriscenja resila problem koji me mucio skoro 2 meseca.Ocigledno da sam bila alergicna na nestoJedna napisao:...koji je ustvari corticosteroid. Uh...ne znam sta je gore.martat napisao:Mene je spasio Beconase vodeni nazalni sprej....
A kako se mozes posle osloboditi Beconase-a? Jel stvara zavisnost takodje?