Prvi put u zivotu imam ozbiljan problem sa zadahom iz usta - cudan ukus, ujutru braon pljuvacka, imam utisak da mi sve ide iz stomaka, gasovi i stolica sa izuzetno jakim mirisom. Povremeno se javlja i gorusica - vraca mi se kiselina. Obicno posle svezeg voca.
Istovremeno se pojavljuju i cudne naslage u usnoj skoljci - nikada to nisam imala. Svrab pri pritisku sa spoljne strane obe usne skoljke.
Imam i paradentozu - vidno povlacenje desni donje vilice.
Dakako, redovno vise puta dnevno perem zube, ispirem hexoralom i dr. upotreba zvakacih guma...
Popila sam celu kutiju pentraxila - povuklo se, ali evo posle nedelju i po dana ponovo se vraca isti ukus u ustima i isti problemi.
Da li je rec o nekoj bakteriji, sta moze biti uzrok, koje preglede kod kojih specijalista preporucujete?
Zadah iz usta, svrab u usima
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 17, 2007 6:29 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mislim da nije pametno piti antibiotik napamet,moze da pogorsa stanje.Obavezno idite kod lekara.Dok to ne ucinite, probajte sa zalfijom.Po savetu stomatologa, ja bar 3 puta nedeljno ispiram usta zalfijom.
Prelijete zalfiju prokuvanom vodom ,ostavite poklopljeno nekoliko minuta,procedite i sa tim muckajte usta.Veoma je dobro za odrzavanje higijene usta i sprecavanje upalnih procesa.Probajte .
Prelijete zalfiju prokuvanom vodom ,ostavite poklopljeno nekoliko minuta,procedite i sa tim muckajte usta.Veoma je dobro za odrzavanje higijene usta i sprecavanje upalnih procesa.Probajte .