Zadah i krajnici
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Mar 29, 2015 6:15 pm
Zadah i krajnici
Vec 7 puta sam vadio bris grla i jezika i nosa . Prvi put kada sam vadio bris imao sam i streptococcus i staphylococcus aureus u grlu (nista nisam imao na jeziku ni u nosu) , pa sam pio eritromicin (posto sam alergican na penicilin) i taj se streptococcus ocistio ali je staphylococcus aureus ostao .Vise puta sam pio antibiotike ali je i taj poslednji bris(kao i ovi prethodni) grla i dalje pozitivan na staphylococcus . Poslat sam kod infektologa i on je rekao da je to do krajnika i da se oni trebaju izvaditi i da nema svrhe piti bilo kakve antibiotike.Medjutim sam takodje bio kod otorinolaringologa i on je rekao da krajnici nisu za vadjenje i on mi je prepisao antibiotik jer navodno treba da se ta infekcija eleminise da bi se uopste razmatralo vadjenje krajnika.Stvarno ne znam kako da postupam da li treba da vadim krajnike ili ne ili da li je to uopste potrebno , imam neprijatan zadah vec 2 godine i u sustini to me jedino muci .
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Zadah i krajnici
Крајници су за вађење ако стално имају гнојне чепове по њима или ако су много увећани.
Бактерије саме по себи не могу да буду повод за вађење крајника већ треба да обратиш пажњу на хигијену.
Антибиотици не могу да се дају ако није урађен антибиограм приликом анализе бриса.
Инфекција грла се решава упорним испирањем содом бикарбоном и жалфијом.
Ето, па види шта ћеш.
Бактерије саме по себи не могу да буду повод за вађење крајника већ треба да обратиш пажњу на хигијену.
Антибиотици не могу да се дају ако није урађен антибиограм приликом анализе бриса.
Инфекција грла се решава упорним испирањем содом бикарбоном и жалфијом.
Ето, па види шта ћеш.