Zabrinuta!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

insomnia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 5:22 am

Zabrinuta!

Post od insomnia »

Poštovani,
suočila sam se sa problemom gljivica na jeziku, tj. jezik je prevučen belom skramom, a na delu koji ide ka grkljuanu kao da primecujem mala isipupčenja, tipa nekih većih bubuljica ! Interesuje me kako sei koliko dugo se to leči i u kojoj meri može da utiče na celokupan organizam. Trenutno sam uzela Daktanol, da li je to dovoljno !?
Unapred hvala!
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Daktanol gel ti je dobar za to.
Samo treba biti uporan.
Cesto je oboljenje gljivica u jeziku i nisma cula da je neko od toga imao nekakve teze posledice.
pozdrav,
danka
insomnia
Novi član
Novi član

Post od insomnia »

Hvala ti puno na odgovoru!
Ulepsala si mi dan :D !
Pozdrav!
minix
(!) Multi Level Trgovac
(!) Multi Level Trgovac
Pridružio se: Sre Jan 12, 2005 10:10 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minix »

Ma lepo je sto ti je ulepsala dan, ali nije to ni tako naivno... Vrlo lako ces zaraziti ukucane, partnera, genitalije... Muka i dugo se leci. Javi se na privatno, da ti dam jedan preparat koji ce te brzo izleciti. Generalno je namanjen hladnoj sterilizaciji pribora za ishranu beba, ali je izuzetan dezficijent.
danka
Stalni član
Stalni član

Post od danka »

A zasto ti, minix, lepo ne napises kakav je to preparat pa da svi lepo vide, to je i svrha ovih diskusija.
I nemoj plasiti vec zaplasenu osobu, samo malo paznje i ne prenosi s eto bas tako.
A jedino je opasno za bebe.

Mozda ti to ovde reklamises nesto svoje, to je vec druga stvar, mada to i nije za ovde, mada ovde svakakvih ima! Pa i zlonamernih!
minix
(!) Multi Level Trgovac
(!) Multi Level Trgovac

Post od minix »

Pa Danka, znam da ima svakakvih, uglavnom neozbiljnih, a i zlonamernih, ali srecom, na ovom forumu ih je cini mi se, nekako najmanje. Preparat jeste moj, ali ja ga ne raklamiram (ako pazljivo procitas moju prethodnu poruku videces da sam pozvao Insomaniu da joj DAM preparat, jer samo zelim da pomognem), a ti me pozivas da ga detaljnije opisem, sto bi mi islo u prilig, da zelim da ga reklamiram. Istovremeno me obavestavas da ovo nije mesto za reklamiranje. Malo si se vezala u cvor... A pitam se i zasto ne bih trebao da reklamiram nesto efikasno, sto pomaze ljudima, samo zato sto je moje, a ne neke farmaceutske industrije?

Inace, preparat je "izumeo" D. J., svojevremeno nacelnik Higijenskog zavoda VMA, prvi doktor farmaceutskih nauka u onoj YU, sada deka od 90 godina, koji ima SVOJA 32 zuba u glavi. Znas kako? Svake veceri je posle pranja zuba jos isprao usta i tim svojim preparatom. A preparat, koji sam ja, uz njegovu saglasnost, nazvao BebAsept i pokusao da plasiram u nevreme, pre desetak godina, je bio namenjen sterilizaciji pribora za ishranu beba, umesto sasvim nesigurnog iskuvavanja. Slican preparat postoji u svetu, zove se Milton, koristi ga 80% zapadnih bolnica i porodica, a ovaj je bolji, efikasniji i mnogo jevtiniji od njega.

No i pored tih i ovde nepomenutih sjajnih karakteristika, ja to ne reklamiram, niti prodajem. Imam jos neku malu kolicinu koju poklanjam prijateljima koji su ga probali, pa ne mogu da ih se oslobodim, jer ga opet panicno traze (kao sto su ga trazile i mame, koje su imale srecu da ga probaju). To je bio smisao cele moje ponude, jer znam da efikasno unistava sve klice: bakterije, gljivice, spore i viruse (atest ZPM VMA), a da je bezopasan (atest GZZZ, Beograd).

Na kraju, znam da je lepse i popularnije nekome osveziti dan, nego mu reci istinu, ali mislim da je ovo drugo prijateljskije i postenije, jer se te gljivice sire bas brzo i lako, a beskonacno dugo se lece, uz cesto prisutan recidiv.
danka
Stalni član
Stalni član

Post od danka »

.........................
Poslednja izmena od danka u Sre Feb 23, 2005 11:36 am, izmenjeno 1 put ukupno.
minix
(!) Multi Level Trgovac
(!) Multi Level Trgovac

Post od minix »

Gde zuris, na docek? Koliko si zurila, nisi uspela da shvatis ni ono sto lepo pise: "No i pored tih i ovde nepomenutih sjajnih karakteristika, ja to ne reklamiram, niti prodajem."

Dakle, da ga kupis - ne mozes. Mogu da ti ga poklonim za, recimo, Novu godinu, kao Deda Mraz. Moja lokacija ti je poznata (baci oko levo, gore), pa ako, s obzirom na tvoju, imas ideju kako da ti ga dostavim, javi na PM, da ne zamaramo ovaj skup, detaljima.

A pozitivan, da... pomalo krvolocan, doduse... budi oprezna i dalje!

Tebi, svim ostalim clanovima i administraciji ovog Foruma, zelim sve najbolje u Novoj 2005. godini.

minix
danka
Stalni član
Stalni član

Post od danka »

................................
Poslednja izmena od danka u Sre Feb 23, 2005 11:36 am, izmenjeno 1 put ukupno.
minix
(!) Multi Level Trgovac
(!) Multi Level Trgovac

Post od minix »

OK. Ponudjena, ko pocascena...
Lolita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 06, 2005 11:46 pm

Post od Lolita »

Posto vec raspravljate na slicnu temu, mozda mozete i meni da odgovorite. Da li su u pitanju gljivice ili neka infekcija kada se javi nesto belo u ustima, lepljivo, razvlaci se(ne znam kako drugacije da opisem). Molim vas za odgovor!!!!!!!! I ja sam veoma zabrinuta :(
insomnia
Novi član
Novi član

Post od insomnia »

pa ne znam shta da ti kazem , ali meni je jezik belichast i nishta mi se ne razvlachi po ustima.... naposletku mozesh da uradish bris i da se reshish muka nagadjanja
Pozdrav!
Lolita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 06, 2005 11:46 pm

Post od Lolita »

Radila sam bris 2 puta i nista nije nadjeno. Nemam pojma vise...
minix
(!) Multi Level Trgovac
(!) Multi Level Trgovac

Post od minix »

Lolita, ne znam da li imas jos nekih simptoma, ali mozda ti je metabolizam poremecen. To i mnoge druge poremecaje u organizmu, koje nije lako precizno dijagnostikovati (ili se postavljaju pogresne dijagnoze, pa su i lecenja pogresna), treba srediti iznutra. Pregledati celiju po celiju zameniti odredjene obolele molekule, ili one koji su, pod uticajem raznih otrova, promenili funkciju u celiji, pre deobe celija, tj. regeneracije celog organizma. U tom smislu ti predlazem da razmislis o koriscenju TN soka (pogledaj NONI na Nutricionizmu, ovog Foruma), jer Xeronin koji se stvara, radi bas to. Tako jaca imuni sistem, koji onda dovodi do samoizlecenja raznih oboljenja. Ovo su naravno mnogo slozeniji biohemijski procesi, ali sam ovde to vrlo uprosceno objasnio, radi lakseg razumevanja.

Pozdrav,

Minix
danka
Stalni član
Stalni član

Post od danka »

..."Pregledati celiju po celiju zameniti odredjene obolele molekule, ili one koji su, pod uticajem raznih otrova, promenili funkciju u celiji, ..."

E, ovo me je stvarno bas nasmejalo! ha, ha, ha :)
Ti si Minix ocito veliki zezator!:)
Pa, dobro, smeh je najbolji lek (AKO si to zelo da izazives).

Lolita, razmisli koje lekove uzimas - neki lekovi mogu da izmene pljuvacku i tada to reci dr koji ti ih je prepisao, AKO ih koristis.
Neces pogresiti ako skuvas caj od zalfije (ne mora da vri 3 min kao kada se pije, vec samo nalijes vrelom vodom i 1/2 sata da odstoji), dodaj tome i kamilicu (skuvaj ujutru za ceo dan) pa time muckaj vise puta dnevno. Nikako ti ne moze skoditi a videces dal` ce ti pomoci.

A za glivice je dobar i onaj stari lek koji su koristile jos nase bake: rastvor sode bikarbone i time dobro izmuckati usta pa pljunuti (1 kaf kasika se stavi u casu vode, najbolje je to staviti par sati ranije da bi se lepo rastvorilo).
Veoma je dobro na cetkicu za pranje zuba, tj na sam kaladont, staviti malo sode bikarbone, to raditi bar 1X nedeljno kao preventivu (moj deda je umro sa gotovo svim svojim zubima a to je cesto radio).
PROVERENI LEKOVU SU NAJBOLJI LEKOVI!

A kasika morske soli + 1 kasika sode bikarbone stavljeno u bocicu od 1/2 litre, time muckati usta (naravno to pljunuti) je dolicno sredstvo protiv paradentoze - i to je stari provereni narodni lek koji ja uvek pocnem da koristim pa zaboravim je rkao nemam vremena, a preventiva je uvek bolja od lecenja, to svi znamo.
Pozdrav,
danka
Odgovori