Postovani,
Vec 10 dana imam bezbolan,umeren otok kolena .
Bila sam kod fizijatra,rekla je da je upala tetiva ( ne zna zbog cega) i da ce da prodje.
Zatim sam bila kod ortopeda, kaze nista strasno i da ce da prodje..
Otok je rasporedjen u svim jamama oko kolena i pozadi na dodir bezbolan i srednje mekan.
Sta da radim da otkrijem uzrok?
Nisam imala povredu ni napor.. Radila sam analizu krvi,sedim.crp,fibrinogen,leukociti sve ok..
Hvala!
Zabrinuta!
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
Re: Zabrinuta!
Da li je koza iznad otoka promenjena, u smislu promene boje? Da li je otok topao?
Nije promenjena boja niti je toplo.
Mozda bi mogao biti burzitis, moze da dovede do bezbolnog otoka, moze nastati zbog nekih mikrotrauma koje ni ne primetite... Verovatno ce spontano nestati, mirujte, ako se ne povuce jos par dana, javite se opet lekaru.
Nisam pomenula da su oba kolena otecena..
Onda ne verujem da je burzitis na oba kolena. Koliko imate kila? Da li imate jos negde otoke, npr. u predelu skocnog zgloba? Jeste imali neki napor veci nego uobicajen? Da li mozete da cucnete? Da ispruzite nogu u potpunosti? Da li su vam pokreti u kolenu ograniceni i da li postoji bilo kakav bol pri pomeranju kolena?
Imam 60kg,visina 165cm. Nemam otok na zglibovima. Kad cucnem osecam zatezanje u kolenima, a mogu da ispravim i savijem koleno normalno. Nisam imala neuobicajne napore. Ponekad osecam bol sa unutrasnje strane kolena u butini ili listu,ali podnisljiv i prodje.
Obratite pažnju koga slušate. Mene je jedan takozvani lekar sa foruma drbgd dobro preplašio, a ispalo je totalno bez ikakvog razloga. Srećom nisam plaćao preglede nego sam ih odradio preko veze. Ova bobilica je isto neka zlurada osoba, pa dobro se pazite. Srećno!