Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Imam jedno pitanje u vezi supruga koji ima 54 godine. Pre dva meseca prilikom promene položaja dok je spavao, otpao mu je mladež koji je bio veličine 1 cm. okruglog oblika i potpuno crn. Bio je potupno u ravni sa kožom, odnosno nije bio ispupčen. Sutradan je na tom mestu ostao samo mali trag otprilike kao da mu je otpala neka krastica.
Naravno, nismo ništa čekali, pa smo zakazali pregeld na Plastičnoj u Zvecanskoj. U ambulanti je radio neki Dr. Petković kome tog dana nije "bio baš neki dan". /mišljenje svih pacijenata je takvo bilo/Bio je jako nervozan a za intervenciju je bilo oko 15-tak pacijenata. Suprug je
je dobio neku anesteziju koja nije delovala nešto posebno i doktor je uradio obradu tog mesta. Rana je uredno previjana i za 8 dana zakazana
je kontrola. Na kontroli je bila neka druga doktorka u ambulanti koja je pogledala rez i rekla je da je sve u redu. Na pitanje supruga - kada će biti gotov histopatološki rezultat ona je rekla da nigde na izveštaju hirurga ne vidi da je to i poslato na pregled, ali da za svaki slučaj proverimo za 20 dana. Naravno, zvali smo telefonom, raspitivali se ali su nam vrlo ljubazno odgovorali da njegovog imena uopšte nema u protokolu za HP. Posle par dana lično sam otišla na Kliniku i sestra sa šaltera mi je rekla isto. Na moje pitanje da li je obavezno slanje uzorka na HP odgovor je bio DA je to lična procena doktora koji je uradio intervenciju da li će slati na analizu ili ne. .
Moram reći da sam vrlo zabrinuta, i molim sve one koji bi mogli nešto da mi kažu u vezi toga, kakva su vaša iskustva i da li je to normalno da doktor na osnovu lične procene odluči šta je za slanje na HP a šta ne. Kolika je verovatnoća da je to sve uredno odradjeno i da ne daj Bože ne promakne nešto. Biću zahvalna na svakom savetu, sugestiji i i vremenu koje ste odvojili za citanje ovih redova.
Pozdrav svim i zdravi bili. [/u]
Gospodjijo, moje iskustvo je takvo da to jeste procena lekara.
Moj suprug (slicnih god kao i vas) je po proceni dermatologa imao skidanje nekih promena (koje sam ja smatrala mladezima) a bez slanja na analizu.
Ne znam koliko ce vam koristiti ovo napisano, ali to je samo moje iskustvo.
Vi se uvek mozete konsultovati sa nekim drugim lekarom ukoliko i dalje budete zabrinuti.
svakodobro vam zelim
Ja isto mogu iz svog iskustva ,meni je sa leđa otpao mladež ,prečnika oko 1 cm,na tom mestu je ostala bela fleka ,nikad nije tražen nikakav nalaz,a posetila sam lekara!Ta bela fleka stoji ,tj. to sada izgleda kao deo kože bez pigmentacije !